• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin na meti navijača zagrebačkog Dinama?

Autor mondo.ba

Reprezentativca Bosne i Hercegovine iz Banjaluke i asa Anderlehta Ognjena Vranješa vjerovatno očekuje "toplo" dobrodošlica od strane navijača zagrebačkog Dinama, koji u četvrtak uveče gostuje u Briselu.

 Ognjen Vranješ, Anderleht - Dinamo Zagreb, Liga Evrope Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Defanzivac Anderlehta nije omiljen među navijačima Zagrepčana, pišu belgijski mediji i navode da je za očekivati da bude dočekan zvižducima i uvredama. 

Mediji u Belgiji konstatuju da je odbrambeni fudbaler "zmajeva" odrastao u zemlji koja je bila u građanskom ratu i da će zbog srpskog porijekla biti na meti hrvatskih navijača.

"Vranješ je bosanskohercegovački reprezentativac, ali dolazi iz Republike Srpske, čiju mapu je istetovirao na ruci (naknadno je preko karte RS istetovirao sat). To je samo po sebi već osjetljivo za Hrvate, ali se još dodatno zamjerio Zagrepčanima 2010. godine", piše "Het Nieuwsblad" i podsjeća da je to bio period dok je branio boje moldavskog Šerifa.

"Kao 20-godišnjak je igrao u Zagrebu u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Hrvatski navijači gađali su Vranješa cijelu utakmicu i čak mu prijetili smrću. Šerif je tada prošao dalje poslije boljeg izvođenja penala, a Vranješ je ispod dresa moldavskog tima nosio majicu Crvene zvezde i pokazao je pristalicama Dinama. Ne treba ni spomenuti da Zagrepčani time nisu bili nikako zadovoljni".

Vranješ je poslije tog susreta na "Maksimiru" izjavio da majicu Zvezde nosio kao osvetu za sve uvrede koje je doživio na "Maksimiru". "Bilo je zastrašujuće, ali to me dodatno motivisalo".

Vranješ je u karijeri još nastupao za matični banjaučki Borac, Crvenu zvezdu, Napredak iz Kruševca, ruske ekipe Krasnodar, Spartak Vladivostok i Tom Tomsk, turske Elazigspor i Gazijantep, kao i Sporting Hihon i atinski AEK.

"Modri" su u prvom kolu Lige Evrope deklasirali Fenerbahče (4:1), dok je belgijski tim izgubio u Trnavi od slovačkog Spartaka (1:0).

Meč se igra na stadionu "Konstant Vanden Stok " od 18.55 časova.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Djuro

Kakav je ovo stručnjak, zbog njegova 2 žuta kartona izgubili su od Dinama, nema sta, prava momcima...

Vultures1987

Kakav je ovo polusvijet i polupanac

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC