• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo već smenjen, danas se oprašta?

Autor mondo.rs

Bez obzira na ishod utakmice sa Njukaslom, Glejzeri i Vudvard su doneli odluku da otpuste Portugalca piše "The Mirror".

Žoze Murinjo biće smenjen tokom vikenda bez obzira na ishod današnje utakmice sa Njukaslom, piše engleski "The Mirror"!

U tekstu koji "nosi" subotnje izdanje tiražnog tabloida sa dobrim izvorima iz Mančester junajteda dodaje se da je Portugalac izgubio poverenje porodice Glejzer i izvršnog potpredsednika Eda Vudvarda, zbog čega je odlučeno da se oktobarska pauza zbog nastavka UEFA lige nacija iskoristi i za rastanak sa temperamentnim menadžerom.

Upravo su Glejzeri i Vudvard prošlog januara ponudili Murinju produžetak saradnje do 2020, sa opcijom da ugovor bude produžen na još jednu sezonu potom, što je on i potpisao 25. januara proslavljajući 55. rođendan. Uz bonuse na osnovu rezultata i marketinških prava njegova zarada "skočila" je na preko pola miliona funti nedeljno, odnosno oko 26 miliona funti godišnje.

Ispostaviće se da se pred otkazom našao već devet meseci kasnije, ne toliko zbog promeniljivih rezultata ekipe, koliko zbog lošeg, gotovo negledljivog fudbala koji igra Mančester junajted i najviše negativne atmosfere koja je stvorena oko "Old traforda" i na njemu.

U dva navrata u Čelsiju, Murinjo je smenjen u septembru 2007. na početku četvrte i decembru 2015. godine na sredini treće sezone u klubu. U Junajtedu je započeo treću i ima skor 4-2-4.

"The Mirror", pozivajući na pouzdane izvore iz Mančestera, navodi da je Murinjo svojim stavom i ponašanjem doveo vlasnike do tačke sa koje nema povratka i da su se odlučili za smenu, iako u ovom trenutku nisu pronašli čoveka koji će ga zameniti na duže staze. A, u medijima je to već mesecima Zinedin Zidan, koji je u junu podneo ostavku na mesto trenera Real Madrida.

List navodi da je najverovatnije kako će menadžer do kraja sezone biti legendarni fudbaler kluba, Majkl Karik, koji je na kraju prošle sezone završio igračku karijeru.

Da se bliži kraj, novinari koji prate Junajted naslućuju već dugo, naročito posle poslednje "press" konferencije kada je portparol kluba morao da prekine menadžera nakon što je ovaj u više navrata ukazao na to da "neke stvari nisu u njegovim rukama" i da "ne može da govori o razlozima zbog kojih ekipa igra loše, ali da ih je mnogo".

Moglo bi da se dogodi da Murinjo dobije otkaz posle novog duela sa svojim starim rivalom, Rafaelom Benitezom, sa kojim je tokom karijere imao verbalnih sukoba, a kojeg je čak i ismevao zbog kilaže.

"Đavoli" se nalaze u seriji od četiri utakmice bez pobede nakon što su na tri gostovanja pobedili Barnli, Votford i Jang bojs. Ipak, usledio je remi sa Vulverhemptonom, ispadanje iz Liga kupa posle meča sa drugoligašem Derbijem, poraz od Vest Hema i "ružan" remi sa Valensijom u Ligi šampiona, posle čega je legendarni vezista Mančester junajteda i stručni konsultant na jednoj britanskoj TV mreži, Pol Skols, zatražio od Murinja da se povuče.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC