• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu za ponos: Crno-bela Podgorica!

Autor mondo.rs

Veliki broj partizanovaca na obe strane istorijskog duela između Srbije i Crne Gore.

 Srbija-Crna-Gora-Partizan-Liga-nacija Izvor: MONDO

Nešto slično moguće je samo u Velikoj Britaniji, ali retko se dešava da jedan klub pruži toliko reprezentativaca i članova oba stručna štaba, kao što ih je dao Partizan za meč između Crne Gore i Srbije.

Komšijske, a za mnoge i bratske reprezentacije prvi put će odmeriti snage na jednoj fudbalskoj utakmici i to u meču koji će imati takmičarski karakter. Mnogo poznatih imena nastupiće na obe strane, a najviše igrača ovom duelu, što aktuelnih, a što bivših, dao je Partizan.

Počećemo od selektora…

Fudbalski klub iz Humske ulice imao je ogroman uticaj na karijere Ljubiše Tumbakovića i Mladena Krstajića.

U Podgorici ćemo u četvrtak uveče gledati taktička nadmudrivanja učitalje i učenika, jer je Tumbaković dugo godina bio trener Krstajiću u Partizanu.

Izvor: MN PRESS


Popularni "Tumba" je najtrofejniji trener crno-belih, a sa manje uspeha oprobao se u Humskoj kao sportski direktor i potpredsednik kluba. I selektor Srbije, pored toga što je bio kapiten Partizana, obavljao je po završetku karijere funkciju sportskog direktora, ali se ni on nije proslavio.

Nikako ne bio trebalo zaboraviti ni činjenicu da je aktuelni trener "parnog valjka", ujedno i legenda kluba iz igračkih dana, Zoran Bata Mirković, do nedavno bio trener u reprezentaciji Crne Gore, a da su s druge strane to Ljubiša Ranković, Milan Obradović i Nemanja Jovšić, takođe bivši igrači beogradskih crno-belih.

Na terenu će tek partizanovci, bivši i sadašnji igrači, voditi rat i to prilično ujednačenim snagama. Doduše, nekolicina njih, poput Stefana Stavića iz Crne Gore ili Adema Ljajića iz Srbije, zbog povreda neće moći da nastupe.

Zanimljiv je podatak da u reprezentaciji Crne Gore ima više sadašnjih igrača Partizana nego u Srbiji. Delovalo je da tokom ovog reprezentativnog ciklusa niko iz Partizana neće biti pozvan među "orlove", jer je Vladimir Stojković, prema rečima selektora Krstajića "na hlađenju", ali je naknadno usledio debitantski poziv za odličnog defanzivca Nemanju R. Miletića. Zalaganjem i igračkim kvalitetima, jednako dobro ispoljenim u odbrani i napadu, Nema je zaslužio poziv koji je dugo čekao.


S druge strane terena, u četvrtak na stadionu "pod Goricom", biće njegovi klupski drugovi – Marko Janković, Aleksandar Šćekić i Nebojša Kosović. Prozivke i šale putem društvenih mreža uveliko traju, a verovatno će ih biti za vreme i posle istorijskog okršaja.

Od bivših asova Partizana pozive su za Srbiju dobili: Antonio Rukavina, Nikola Milenković, Saša Lukić, Andrija Živković, Nemanja Radonjić i Aleksandar Mitrović. A, za Crnu Goru: Stevan Jovetić, Marko Simić i Žarko Tomašević…

U svakom slučaju, FK Partizan ima puno razloga za zadovoljstvo i ponos zbog svih navedenih činjenica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC