• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina rekapitulacija: Prosjek golova, minuti...

Autor mondo.rs

U dosadašnjem toku sezone na terenu je najčešće bio Miloš Degenek, a odmah iza njega su Milan Borjan i Branko Jovičić. Čak 16 igrača dalo je bar jedan gol, najviše El Fardu Ben.

 Analiza FK Crvena zvezda, golovi, strijelci, minuti Izvor: MN PRESS

Pauza zbog termina za reprezentacije odlično je došla fudbalerima Crvene zvezde, koji su u dosadašnjem toku sezone odigrali već 21 utakmicu!

Ne kriju crveno-bijeli da im je nekoliko dana odmora, koji je završen ovog četvrtka, prijalo, a na klupskom sajtu objavljena je i rekapitulacija svojevrsne "prve četvrtine" puta.

Sezona je počela 11. jula, a bilo je i perioda sa sedam utakmica za 21 dan, pa je potrošnja kod igrača - i psihička i fizička - u velikoj mjeri prisutna, navode na Zvezdinom sajtu.

Crvena zvezda je odigrala 11 mečeva u Superligi i 10 u Ligi šampiona (osam u kvalifikacijama i dva u grupnoj fazi).

Na domaćoj sceni ima 10 pobeda i remi, uz 30 postignutih golova (18 kod kuće i 12 u gostima) i šest primljenih (dva kod kuće, četiri u gostima). To je 2,73 data gola po utakmici, a 0,55 primljena.

Prosječno prođe 34 minuta dok crveno-bijeli zatresu mrežu rivala u prvenstvu Srbije, a suprotno se dogodi u tek poslije 41 minuta. Na domaćem terenu Zvezda u Superligi prosječno prima gol tek poslije 66 minuta.

Na svakom od 21 duela Zvezda je postigla najmanje po jedan pogodak, a zanimljivo je da se u strijelce upisalo čak 16 igrača. Golmani crveno-bijelih mrežu su uspjeli da sačuvaju u pet susreta, od toga u četiri navrata na "Marakani".

Od 31 osvojenog boda, šampion Srbije je do 18 došao pred svojim navijačima, dok je preostalih 13 donio sa gostujućih terena.

Što se tiče Lige šampiona - računajući i kvalifikacije - Zvezda je pobijedila u četiri duela, po dva puta kod kuće i u gostima. Ima i pet remija, a samo jedan poraz.

Fudbaleri Zvezde su postigli 13 golova, šest na svom terenu i jedan više na strani. Mreža Milana Borjana se zatresla u 10 navrata, od čega samo jednom na "Marakani", a čak šest puta u Parizu. U šest duela ostao je nesavladan.

U prosjeku prođe 39 minuta dok crveno-bijeli ne dođu do pogotka, dok je rivalima prosječno potrebno 23 da učine isto.

Kada je riječ o pojedinačnom učinku, najviše utakmica i najviše minuta na terenu proveo je trio Miloš Degenek - Milan Borjan - Branko Jovičić. Stameni štoper odigrao je 19 mečeva (10 u Superligi i devet u Ligi šampiona), a golman i borbeni vezista po 18 (po 8 i 10). Degenek je upisao 1.676 minuta u igri (836 u Superligi i 840 u Ligi šampiona), Borjan 1.650 (720 i 930), a Jovičić 1.408 (597 i 811).

Njima uz rame su Dušan Jovančić i Nenad Krstičić sa po 16 mečeva, s tim da Jovančić ima 10 superligaških i šest evropskih duela, a Krstičić obrnuto. Po pet utakmica u domaćem prvenstvu i 10 u Ligi šampiona upisali su Milan Rodić, El Fardu Ben i Filip Stojković.

Što se tiče minutaže, pomenuti trio prate Stojković sa 1.346 (416 i 930) i Rodić sa 1.341 (435 i 906). Za njima slede Krstičić i Ben sa 1.241 odnosno 1.240, dok su u "klubu hiljadu" još Dušan Jovančić, Vujadin Savić i Srđan Babić.

Na listi strijelaca neprikosnoven je El Fardu Ben sa devet pogodaka, od čega je tri postigao u Superligi, a čak šest u Ligi šampiona. Prate ga Milan Pavkov, Marko Marin i Ričmond Boaći koji su po tri puta zatresli mrežu rivala računajući sva takmičenja. Po jedan pogodak na evro-sceni djelo su Nenada Krstičića i Lorenca Ebisija, dok je Nemanja Radonjić bio strijelac četiri puta u borbi za Ligu šampiona.

U domaćem prvenstvu se čak 16 fudbalera upisalo u strijelce i pored pomenutih Bena, Pavkova, Marina i Boaćija, po dva puta su mrežu rivala zatresli Gobeljić, Joveljić, Kafu, Simić, Babić, Jevtović i Stojiljković, a po jednom su to učinili Srnić, Čaušić, Jovičić, Rodić i Jovančić.

NAJVIŠE UTAKMICA;

Miloš Degenek 19
Milan Borjan 18
Branko Jovičić 18
Dušan Jovančić 16
Nenad Krstičić 16

NAJVIŠE MINUTA:

Miloš Degenek 1.676
Milan Borjan 1.650
Branko Jovičić 1.408
Filip Stojković 1.346
Milan Rodić 1.341

NAJBOLJI STRELCI:

El Fardu Ben 9
Milan Pavkov 3
Ričmond Boaći 3
Marko Marin 3

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC