• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ornek: Nadam se da ću voditi tim protiv Širokog

Autori mondo.ba Autori Fena

Fudbaler Čelika ni drugu premijerligašku pauzu zbog kvalifikacijskih nastupa državnih reprezentacija nisu iskoristili za odlazak na mini-pripreme izvan grada niti za odigravanje kontrolnih utakmica.

Sve su treninge odradili na terenima u gradu, ali ipak u dobrom raspoloženju dočekuju nastavak sezone i utakmicu 14. kola BHT Premijer lige na Bilinom polju protiv Širokog Brijega.

"Protiv Širokog Brijega smo pretrpili vrlo bolan poraz u gostima (0:6), koji nam je bio i velika lekcija. Nakon te utakmice zaigrali smo puno bolje, ali ne mogu reći da sam potpuno zadovoljan sa dosadašnjim učinkom (17 bodova iz 13 utakmica). Naravno, naši rezultati izgledaju dobro, ali mislim da smo mogli osvojiti barem još dva-tri boda ", smatra trener Čelika Adnan Ornek i dodao kako se spremaju za revanš Širkobriježanima.

Ornek, međutim, može biti zadovoljan što je kapiten Fenan Salčinović napokon sanirao povredu te je već prošle sedmice počeo i trenirati s ekipom.

"Ove bi nam se sedmice trebao priključiti i Marin Jurina. Problema s povredom imao je i Ševko Okić, ali se nadamo da će Salčinović moći igrati protiv Širokog Brijega. Što se tiče Jurine, za njega još nismo sigurni da li će biti spreman da nešto odradi na tom meču", ističe Ornek, koji se nada kako će do zimske pauze njegov tim bodovani saldo uvećati na barem 30-ak bodova, kako bi i nakon drugog dijela ostali u sredini tabele.

Takođe se nada da će, nakon što je dobio rješenje za radnu dozvolu, tokom ove sedmice biti okončana i procedura izdavanja boravišne dozvole za njega i dvojicu Senegalaca, Faustina Sengoru i Musu Maronea, koji još nisu upisali nijedan nastup za Čelik, koji još nije otklonio sve prepreke za registarciju stranih igrača i trenera.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC