• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Zvezdi ne žele da rizikuju, ponovo bez Savića

Autor mondo.rs

Štoper crveno-belih preskače i 10. superligašku utakmicu ove sezone.

 Crvena zvezda- Vujadin savić pauza zbog povrede Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda će u subotu na "mali gradski derbi" morati ponovo bez jednog od kapitena, Vujadina Savića.

Štoper crveno-belih još nije spreman za maksimalne napore, pa će propustiti duel protiv Rada, kako ne bi doveo rizikovao nastup u Liverpulu, naredne srede u 3. kolu Lige šampiona.

"Vujadin Savić je pojačao ritam treninga, ali je izvesno da neće igrati", rekao je Vladan Milojević na konferenciji za medije pred subotnji duel sa "građevinarima" na stadionu Rajko Mitić (19 časova, prenos na TV Arena Sport 1).

Saviću će to biti 10. superligaška utakmica ove sezone koju propušta. Našao se u timu samo protiv Čukaričkog (2:1, 25. avgusta) i Radnika iz Surdulice (6:0, 15. septembra).

"Imamo strategiju za mlade"

Dejan Joveljić golovima sjajno koristi svaku priliku koju mu pruži Vladan Milojević, a minutažu u prvom timu povremeno dobija i Aleksa Terzić. Zvezdin trener predviđa im svetlu budućnost: "Joveljić i Terzić su igrači koji bi trebalo da u vrlo kratkom vremenskom periodu postanu nosioci Zvezdine igre, ne zato što su mladi već zato što zaista poseduju kvalitet. Ipak, sa mladim igračima treba biti pažljiv i imati pravi tajming. Napravili smo strategiju i videćemo kako će se sve odvijati".

Pored pouzdanog defanzivca, moguće je da još neko od igrača preskoči utakmicu 12. kola Superlige, a objasnio je Milojević i zašto ne želi da rizikuje.

"Imali smo još nekoliko problema, neki od igrača su se oporavili, međutim potrebno je proceniti stepen rizika i da li su spremni da igraju protiv Rada. Nezahvalno je pričati na tu temu, opekli smo se sa Vujadinom protiv Pari Sen Žermena, 'stavili ga u vatru' zbog čega je obnovio povredu i pokušaćemo da ne dođemo ponovo u takvu situaciju. Zgusnut raspored ima svoj efekat, do kraja godine odigraćemo više utakmica nego za celu sezonu prethodnih godina. Za takav tempo nije dovoljna samo fizička, već i psihička priprema".

Pauza zbog termina za reprezentacije za crveno-bele je trajala nešto kraće, pošto su u sredu u Vranju igrali protiv Dinama utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije. I pobedili 2:0.

Sada predstoji duel sa desetoplasiranim timom domaćeg prvenstva, koji po Milojevićevom mišljenju zaslužuje bolji plasman.

"Posle utakmice u Kupu Srbije protiv Dinama okrećemo se prvenstvu i susretu sa Radom, klubom čije igre nisu ispratili rezultati. U odnosu na prošlu godinu u kojoj su imali dosta problema, uz dolazak Zorana Milinkovića na čelo stručnog štaba, rival je postao konkurentna ekipa i kandidat za plasman u plej-of".

Posle utakmice sa Radom, Zvezdi predstoji put u Englesku, na megdan Liverpulu u 3. kolu Lige šampiona (sreda, 21.00).

"Ne možemo da pobegnemo od činjenice da nas već u sredu očekuje gostovanje u Liverpulu, ali se fokusiramo isključivo na prvog sledećeg rivala svesni da svako drugo razmišljanje nije dobro. Zaista nam je prvenstvo prioritet, rekao sam to i ranije i stojim iza tih reči. Imamo veliku želju da odbranimo titulu", naglasio je trener crveno-belih.

Potom je posebnu pažnju posvetio Zvezdinom učešću u Ligi šampiona i mečevima protiv nekih od trenutno najjačih evropskih klubova (Liverpul, PSŽ, Napoli).

"Imamo priliku da na internacionalnoj pozornici steknemo uvid u svetske trendove. Svi streme direktnom fudbalu, igri uz agresiju, presingu i takav mentalitet gaje i sva tri naša rivala u Ligi šampioni. Ne bih izdvajao jednog trenera, ali lično mi mnogo znači nadmetanje sa timovima koje vode stratezi poput Anćelotija, Tuhela i Klopa, kao i svaki trener želim da napredujem, a smatram da od njih mogu mnogo da naučim. Poštujem svakog kolegu, ne samo na evropskom i svetskom nivou, već i sa domaće scene, ali svima nama predstavlja zadovoljstvo da stekne uvid u nove tendencije u fudbalu i trudim se da sva iskustva prenesem u srpski fudbal", rekao je Milojević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC