• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkela o optužbama: Nismo se obazirali

Autor mondo.rs

"Razgovarali smo, znamo da smo savršeno čisti u celoj priči i uopšte se nismo obazirali na to", rekao je Mrkela i dodao da ne vidi zašto bi ceo taj skandal bio motiv više za igrače pred duel sa jednim od najjačih timova Evrope.

 Mrkela o optužbama: Nismo se obazirali Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda će u sredu uveče nastupiti na "Enfildu" bez strelca jedinog gola u dva dosadašnja meča u "grupi smrti", kao i bez beka koji je proveo na terenu 900 od ukupno 940 minuta u evropskim utakmicama ove sezone.

Pored ranije povređenog Žonatana Kafua, trener crveno-belih za duel sa Liverpulom u 3. kolu Grupe C (21.00) neće moći da računa ni na Marka Marina, ni na Milana Rodića.

Mondo na "Enfildu"

Crvena zvezda ostaće upamćena kao jedini klub iz kontinentalne Evrope koji je porazio Liverpul na "Enfildu" u XX veku. Bilo je to pre 45 godina, a kako će izgledati novi duel dva bivša šampiona Evrope možete pratiti na našem portalu uz reportaže Jovana Terzića sa lica mesta očekuje i ekskluzivni video izveštaj sa utakmice.

U avion kojim će šampioni Srbije danas poleteti ka Ostrvu našla su se dvojica golmana i 19 fudbalera, a sportski direktor kluba Mitar Mrkela veruje da među njima ima dovoljno hrabrih i odvažnih za daleko bolju partiju od one u Parizu u prethodnoj rundi.

"Povrede su sastavni deo fudbala i sa njima morate računati. Imamo mnogo dobrih igrača koji mogu da ih zamene svakao da su Rodić, reprezentativac, i Marin koji je u ovom kratkom periodu pokazao da je pojačanje, veliki nedostatak. Verujem u one igrače koji će izaći sutra", naveo je Mrkela novinarima na Aerodromu "Nikola Tesla" i dodao:

"Svakako da je taj poraz protiv PSŽ je jedan udarac i opomena. Verujem da igrači mogu mnogo bolje, pre svega otresitije da uđu u utakmicu. Oni su prošle godine pokazali da, kada je malo ko očekivao, da mogu da igraju protov jakih protivnika, tako da očekujem da protiv Liverpula odigraju mnogo bolje nego što su protiv Pari Sen Žermena".

Upitan o šansi za gol, Mrkela je rekao da igrači moraju dobro da reaguju kada do njih dođu, ali da je o tome teško govoriti i da će se to videti na utakmici.

"O OPTUŽBAMA NISMO MNOGO RAZMIŠLJALI"

Period između dva gostovanja crveno-belih u "grupi smrti" obeležio je tekst objavljen u francuskom listu "L'Equipe", u kom je autor optužio čelnike Crvene zvezde za klađenje u ishod utakmice sa Pari Sen Žermenom, zbog čega je u međuvremenu UEFA pokrenula zvaničnu istragu.

Čiji tunel je strašniji?

Mnogi timovi gubili su od Liverpula još u tunelu, u kom pred izlazak na teren stoji natpis: "This is Anfield". Da li će pred ovom porukom ustuknuti i igrači Crvene zvezde?

"Kada se ekipa dobro pripremi mislim da ništa ne može da ih poremeti".

Upitan i da li je strašniji tunel "Marakane", on je rekao da novinari to pitaju igrače Liverpula kada dođu u Beograd.

Do danas, više se govorilo o navodnoj uplati od pet miliona evra na poraz crveno-belih od pet golova razlike, nego o samim utakmicama na "Parku prinčeva" i "Enfildu". Klub iz Ljutice Bogdana oglasio se saopštenjem i potom angažovao advokatski tim, koji će voditi postupak po tužbi protiv uredništva francuskog dnevnika, a Mrkela je dodao da se u klubu nije pridavao preteran značaj celom slučaju.


"Razgovarali smo, znamo da smo savršeno čisti u celoj priči i uopšte se nismo obazirali na to", rekao je Mrkela i dodao da ne vidi zašto bi ceo taj skandal bio motiv više za igrače pred duel sa jednim od najjačih timova Evrope.

"Izlazak na 'Enfild' je valjda dovoljan motiv", prokomentarisao je.

Takođe, upitan da li je moguće da Zvezda ponovi podvig iz prošlog veka, kada je u bila jedini klub u Evropi koji je pobedio na Enfildu, Mrkela je rekao da sportisti uvek veruju u dobre rezultata i da nada uvek postoji.


"Mi smo u ovoj grupi autsajderi svesni smo toga i po budžetu i po učešću na velikim takmičenjima poslednjih godina, tako da sve što uradimo sigurno da će biti pozitivno", rekao je on.

U grupnoj fazi Lige šampiona primenjuje se raspored prema kom se rivali iz 3. ponovo sastaju već  u 4. kolu, kada će Crvena zvezda dočekati Liverpul na Stadionu "Rajko Mitić". Videćemo kakav će raspored na tabeli biti uoči te utakmice.

Trenutno izgleda ovako: Napoli 4, PSŽ 3, Liverpul 3, Crvena zvezda 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC