• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko je kralj golgetera Lige šampiona!

Autor mondo.ba

Kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko sa pet postignutih golova dijeli lidersku poziciju liste strijelaca u Ligi šampiona sa Lionelom Mesijem, a istovremeno je ušao u Top 10 najboljih golgetera Rome u istoriji.

Edin Džeko je sinoć bio najzaslužniji za ubjedljivu pobjedu Rimljana u susretu protiv CSKA iz Moskve (3:0) u okviru grupne faze Lige šampiona.

POVEZANE VIJESTI

Kapiten "zmajeva" je postigao dva pogotka i asistirao Čengizu Underu čime je uz het-trik protiv Viktorije iz Plzenja došao do prvog mjesta na listi najboljih strijelaca elitnog evropskog takmičenja, koje doduše dijeli sa argentinskim čarobnjakom iz Barselone Leom Mesijem.

Pored toga, Džeko je stigao i do devete pozicije najboljih strijelaca rimske "vučice" u klupskoj istoriji sa ukupno 80 golova i to u jubilarnoj 150. utakmici u dresu Rome.

Prestigao je Dina Da Kostu koji je upisao pogodak manje, a gol više na osmoj poziciji nalazi se Marko Delvekio. Neprikosnoven je "Princ Rima" Frančesko Toti sa 307 pogodaka.

"Najbolje je postići gol u ovom takmičenju. Teško je poslije ovog meča nešto reći jer smo prije tri dana morali mnogo bolje", rekao je Džeko nakon utakmice sa Moskovljanima, aludirajući na neočivani poraz od SPAL-a u Seriji A. "Treba nam više dosljednosti u čitavom timu, počevši od mene".

S obzirom na pobjedu Reala nad Viktorijom (2:1), madridski tim je zajedno sa Romom lider na tabeli ove grupe.

"Jedna pobjeda u grupi ne mijenja ništa, mi uvijek želimo prvo mjesto. Sada ćemo probati da pobijedimo u Moskvi, ali sigurno ne bismo smjeli da izgubimo", naglasio je centarfor Rimljana.

EKSKLUZIVNO NA MONDU: Golovi Lige šampiona! 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC