• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjeković za MONDO:Ubijeđen sam u Zvezdinu nevinost

Autor mondo.rs

Potpredsjednik FSS i nekada jedan od istaknutih ličnosti u Partizanu Nenad Bjeković o "slučaju Zvezda i klađenju", o crno-bijelima, o Miloradu Kosanoviću...

 Nanad Bjeković - intervju za MONDO - Zvezda je nevina Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Nenad Bjeković uz Crvenu zvezdu!

Nekada bi ovo bilo nezamislivo, ali sada je potpuno drugačija situacija. Nekadašnji golgeter, potom trener, a zatim i višegodišnji sportski direktor Partizana Nenad Bjeković preuzeo je pre nekoliko meseci funkciju u Fudbalskom savezu Srbije, kao jedan od prvih saradnika Slaviše Kokeze.

Bjeković je na mjestu potpredsjednika FSS, a prema nedavnim rečima Kokeze, on je, zajedno sa Darkom Kovačevićem zadužen da pomogne selektoru Mladenu Krstajiću u procjeni igrača i pripremanju ekipe za reprezentativne mečeve.

Dakle, Bjeković je sada u drugačijoj ulozi nego što je to bio prije koju godinu, deceniju, a tada je umeo i te kako da "oplete" po Crvenoj zvezdi.

Sada, međutim, Nenad Bjeković staje u odbranu Crvene zvezde, čiji su pojedini funkcioneri osumnjičeni za nelegalne radnje i protiv kojih se u Francuskoj vodi istraga za namještanje utakmica i nelegalno klađenje. Sve ovo bi moglo da nanese velike štete Crvenoj zvezdi, ali i srpskom fudbalu.

"To svakako nije dobro, iako smatram da od te afere nema ništa. Vjerujem da će istina brzo izaći na vidjelo i ubijeđen sam u Zvezdinu nevinost", rekao je Bjeković u razgovoru sa kolumnistom MONDA Nebojšom Petrovićem.

Bjeković je bio upitan i za nastupe crveno-bijelih u Ligi šampiona.

"Naravno da pratim nastupe Zvezde u Ligi šampiona. Jeste doživjela katastrofe u Parizu i Liverpulu, ali ništa se bolje nije ni očekivalo. Grupa je paklena, tu si tri tima koja komotno mogu da doguraju do završnice takmičenja. Uprkos svemu, Zvezda je morala bolje. Prije svega zbog kvaliteta igrača koje Milojević ima na raspolaganju, ali i na osnovu primanja koja ti igrači imaju po slovu ugovora", ocijenio je Bjeković.

"NIKAD VEĆA KRIZA U PARTIZANU"

Bjeković i Zečević
Izvor: MN PRESS

Jedna od tema razgovora bio je i aktuelni trenutak Partizana, koji poslije remija sa Napretkom zaostaje 11 bodova za Crvenom zvezdom. Poznato je da je Bjeković opozicija sadašnjoj upravi i da je njen najveći kritičar. Uostalom, oni su mu i bili protivnici na izborima za novo rukovodstvo, kada se i posvađao sa dugogodišnjim prijateljem i saradnikom Žarkom Zečevićem. Taj rat za pozicije u Partizanu, očigledno, nije završen.

Bjeković smatra da je problem u nekvalitetnom igračkom kadru.

"Partizan je u veoma teškoj situaciji. Čitav svoj profesionalni vijek sam proveo u Humskoj i iskreno, ne sjećam se da smo ikada bili u ovakvoj krizi. Riječ je o velikom klubu kojem smije da se omakne serija loših rezultata, ali ovo traje već duže vrijeme i ne nazire se rješenje. U svakom slučaju, Bata Mirković zaslužuje podršku jer se svojim ljudskim i trenerskim kvalitetima izborio za šansu na trenerskoj klupi. Nije problem u treneru, Partizan nema tim. Napravljena je katastrofalna selekcija igrača i to sada dolazi na naplatu".

Osvrnuo se i na 158. "vječiti derbi", u kojem je Partizan nadigrao Zvezdu, ali je meč završen 1:1, poslije sudijske odluke da priznaju gol Ričmondu Boaćiju.

"Mnoge je zavarao remi protiv Zvezde, za mene je ta utakmica paradigma situacije u Partizanu. Poražavajuće je da vi slavite podjelu bodova sa vječitim rivalom. To je kao kada Partizan ode u Niš i odigra neriješeno, pa igrači Radničkog slave kao da su osvojili titulu. Partizan i protiv Real Madrida mora da razmišlja isključivo o pobjedi, a ne da se zadovoljava mrvicama. Sve je to dokaz mentaliteta igrača koji trenutno nose crno-bijeli dres. Došli su iz malih sredina u kojima su živjeli za to da ne izgube od Zvezde i Partizana, a onda odu u Surdulicu i prime tri komada od Radnika".

Poznati reditelj Srđan Dragojević, inače veliki navijač Partizana, na Twitter-u je napisao da će na kraju u klubu ostati samo Milorad Vučelić, Vladimir Vuletić i Ivica Iliev "da igraju na goliće":

"Kako rade, tako im se vraća. Ne čudi me Srđanov revolt. Publike je sve manje, ljudi gube interesovanje za Partizan. Evo, protiv Napretka je bilo divno vrijeme, sunčan dan, a na tribinama jedva 1.000 ljudi. Više ih je bilo na Kalemegdanu u subotu popodne".

"Da nije bilo Ljubljane 1976. godine ko zna gde bi bio Partizan"

Kapiteni Crvene zvezde i Partizana Miroslav Pavlović i Nenad Bjeković (52. večiti derbi)
Izvor: MN PRESS

Za razliku od Dragojevića, napadač Nemanja Nikolić svojom porukom nije oduševio iskrene Partizanovce:

"I to je odraz situacije u klubu. Ne može igrač koji je prije dva mjeseca došao u Partizan da uperi prstom u navijače. Tako nešto Saši Iliću ne bi ni na pamet palo, a dečko je rekorder i legenda kluba. Niko od nas nikada tokom karijere nije sebi dozvolio takav bezobrazluk. Nikolićeva izjava odslikava atmosferu i način na koji Partizan trenutno funkcioniše".

Trener Napretka Milorad Kosanović je poslije remija u Humskoj izjavio da bi Napredak i protiv Zvezde stizao do pozitivnih rezultata da Zvezda nema neke privilegije na koje Partizan ne može da računa:

"Kosanović stalno mijenja ploču. Sećam se kada sam bio u rukovodstvu Partizana i kada smo dominirali srpskim fudbalom, on je govorio da bi i Zvezda bila na vrhu da može da računa na Partizanove privilegije".

Obrni, okreni, na privilegije su "pretplaćeni" isključivo beogradski velikani:

"Nije tako. Pogledajte druge. Svi pratimo utakmice u velikim evropskim ligama. Koliko puta smo vidjeli penal za Real i zapitali se da li bi u istoj situaciji sudija pokazao na bijelu tačku za Levante ili Betis. Isto je tako sa Bajernom u Njemačkoj ili sa Juventusom u Italiji. Uvijek smo skloni da budemo na strani slabijeg i da tražimo alibi tamo gdje ga nema".

/Sa Bjekovićem razgovarao kolumnista MONDA Nebojša Petrović/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC