• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda brzinski i rutinski do 13. pobede (VIDEO)

Autor mondo.rs

Novi golovi Pavkova, Gobeljića i Simića.

 Zvezda brzinski i rutinski do 13. pobede (VIDEO) Izvor: MN PRESS

Ričmond Boaći zbog povrede neće moći da igra u utorak protiv Liverpula, ali Vladan Milojević izgleda neće imati dilemu koga da stavi u špic. Milan Pavkov je drugu uzastopnu utakmicu postigao gol, a za tačno sat vremena u igri imao je još nekoliko dobrih prilika da dodatno uveća cifru od pet pogodaka ove sezone u Superligi.

Visokom napadaču trebalo je svega 26 sekundi da udarcem kao iz topa, sa dvadesetak metara, savlada Bojana Zogovića i najavi 13. pobedu crveno-belih u 14 utakmica nacionalnog prvenstva.

CRVENA ZVEZDA - OFK BAČKA 3:1 (2:0).

U seriji odličnih igara je i Marko Gobeljić, strelac drugog gola u 15. minutu. Zvezdin univerzalac je ovaj put igrao desnog beka, iako smo ga ove sezone uglavnom gledali uz levu aut-liniju, ali mu to nije smetalo da se po četvrti put upiše u strelce. I to - opet atraktivno.

Počeo je solo-prodorom protiv Čukaričkog, pa je usledila "bomba" u Kruševcu, zatim lagan volej iz peterca protiv Rada i ove srede ponovo volej, sa ivice kaznenog.

Crvena zvezda je pobedom protiv Bačke zadržala devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Radnički iz Niša, koji je u 14. kolu savladao Mačvu 3:0, a od trećeplasiranog Partizana, koji je odigrao 1:1 sa Čukaričkim, sada ima 13 bodova više.

Na 3:0 povisio je Veljko Simić u 62. minutu, istina, uz dosta sreće pošto je posle snažnog udarca sa nešto više od 20 metara lopta pogodila Miloša Živkovića i promenila pravac.

Utešan gol za goste dao je "rezervista" Uglješa Radinović tri minuta kasnije, takođe, udarcem sa distance.

Iako su 77. minutu ostali sa igračem manje zbog isključenja Živkovića, koji je kao poslednji igrač odbrane povlačenjem oborio Slavoljuba Srnića, fudbaleri Bačke nisu se predavali. Želeli su da postignu još neki pogodak, ali su ih domaći igrači uspešno sprečavali u tome, a istovremeno i imali nekoliko dobrih prilika da uvećaju prednost.

Vladan Milojević ponovo nije mogao da računa na sve igrače. Uz pomenutog Boaćija, izostali su Filip Stojković, Nenad Krstičić, Lorenco Ebisilio i Srđan Babić, dok su na klupi za rezerve presedeli Branko Jovičić i El Fardu Ben.

Očekuje se da oni, za razliku od napadača iz Gane, budu spremni već za subotu i duel sa Proleterom u Novom Sadu (13 časova), kao i za utorak i utakmicu 4. kola Lige šampiona, protiv Liverpula u Beogradu.

Dobra vest za navijače crveno-belih svakako je povratak Milana Rodića i Marka Marina u tim, koji su izdržali ceo meč na terenu.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Savić, Degenek, Rodić – Jovančić, Čaušić – Srnić (80. Jevtović), Marin, Simić (72. Joveljić) – Pavkov (60. Stojiljković).

OFK BAČKA: Zogović – Jovanović, Ilić, Živković, Mladenović – Grabež, M. Pantić, Gavrić (74. Arsić), Kojić (57. Radinović), Mićić – Čeković (63. Makarić).

Sudija: Aleksandar Živković.

TOK UTAKMICE I GOLOVI:

Kraj.

- Rastrčali su se igrači Bačke iako imaju igrača manje, ali crveno-beli uspešno odbijaju sve napade, a u 88. minutu poništen im je još jedan ogodak, opet zbog ofsajda. Ovaj put u nedozvoljenoj poziciji bio je mladi Dejan Joveljić.

- CRVENI KARTON, direktan, dobio je Miloš Živković u 77. minutu posle povlačenja Slavoljuba Srnića u situaciji kada je bio poslednji igrač u odbrani svog tima. Da je prošao, Srnić bi bio u odličnoj prilici da savlada Zogovića.

- Dobar prodor Simića, ali i još bolja odbrana Zogovića u 70. minutu posle šuta zvezdinog krilnog napadača.

- Dobili su gosti na samopouzdanju posle pogotka, pa pokušavaju da još jednim golom unesu neizvesnost u završnicu.

- GOOOL! Bačka stiže do pogotka u 65. minutu posle sjajnog udarca Uglješe Radinovića sa 18 metara.


- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:0 od 62 minuta pogotkom Veljka Simića. Nisu imali sreće gosti u toj situaciji, pošto je lopta posle šuta simića sa nešto više od 20 metara pogodila Miloša Živkovića i promenila pravac.


- Dobar pokušaj Degeneka u 56. minutu posle centaršuta Marina, ali nedovoljno jak da bi Zogović bio savladan.

- Još jedna odlična prilika za Pavkova, prva u drugom poluvremenu. Odlično ga je proigrao Rodić u 52. minutu, ali je visoki napadač crveno-belih šutirao iz prve preko gola. Morao je mnogo bolje...

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Crvena zvezda je ranim golovima stekla sigurnost i mirnoću, tako da domaći fudbaleri uspešno kontrolišu dešavanja na terenu. Prednost je lako mogla da bude i ubedljivija od dva gola, ali je Bojan Zogović sjajno odbranio šut Pavkova glavom u 39. minutu.


- Odlična intervencija Bojana Zogovića u 39. minutu! Sprečio je golman OFK Bačke još jedan pogodak Pavkova, koji je šutirao glavom posle asistencije Gobeljića.

- Po drugi put je Milan Pavkov zatresao mrežu, u 37. minutu, ali je gol poništen zbog ofsajda. Bila je to ispravna odluka sudija, ali treba istaći da se napadač crveno-belih odlično snašao u teškoj poziciji za gol.

- Vezali su fudbaleri Bačke nekoliko dobrih napada, ali je Milan Borjan sigurna na golu.

- Opao je malo tempo igre, što je i očekivano posle brzih golova crveno-belih. Domaći igrači u potpunosti kontrolišu dešavanja na terenu. Još oko 15 minuta do odlaska na odmor.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 15. minuta. Ovaj put, strelac je bio Marko Gobeljić, udarcem iz voleja, levom nogom, sa ivice kaznenog.


- Prvi šut gostiju u okvir gola u 12. minutu. Luka Mićić je pokušao udarcem u bliži ugao iskosa po levoj strani, ali je Borjan bio siguran.

- Brz pogodak omogućio je crveno-belima mirnoću u igri. Nije bilo većih uzbuđenja u narednih desetak minuta od gola...

- GOOOL! Crvena zvezda vodi od prvog minuta! Precizno, od 26. sekunde! Strelac je bio Milan Pavkov snažnim udarcem sa oko 20 metara.


SUPERLIGA, 14. kolo:

Spartak - Zemun 2:2 (2:0)
/Milošević 26', Denković 40' - Somaeg 55', 72'/

Dinamo Vranje - Proleter 2:4 (1:1)
/Dimitrov 13', 91' - Čolović 4'p, 71'p, Mirosavljev 84', 89'/

Napredak - Mladost 4:1 (2:1)
/Vukanović 23, 26, 75, Marinković 58 - Tumbasević 10/

Radnički Niš - Mačva 3:0 (1:0)
/Bondarenko 20, Ranđelović 68, Nikodijević 79/

Vojvodina - Radnik 1:0 (1:0)
/Đurić 8/

Voždovac - Rad 2:0 (1:0)
/Jevtić 28, Stuparević 89/

Čukarički - Partizan 1:1 (0:1)
/Ožegović 83 - Enake 4/

Crvena zvezda - OFK Bačka 3:1 (2:0)
/Pavkov 1, Gobeljić 15, Simić 62 - Radinović 65/

TABELA:
Crvena zvezda 40, Radnički 31, Partizan 27, Čukarički 26, Proleter 23, Napredak 22, Mladost 22, Vojvodina 21, Voždovac 15, Rad 14, Zemun 13, Bačka 13, Mačva 13, Radnik 12, Spartak 10, Dinamo 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC