• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nismo nemoćni u borbi protiv huligana"

Autor mondo.rs

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović tvrdi da "nema zaštićenih navijača" i da država nije nemoćna u borbi protiv huligana.

 Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović Nismo nemoćni u borbi protiv huligana Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da će policija "nastaviti da bude garant bezbedne i sigurne Srbije", a na pitanje o vezama između ubistava i "navijačkih grupa" odgovorio da nema "navijača" koji nije uhapšen, a da je napravio neko krivično delo.

"Nema zaštićenih i nema koga nećemo uhapsiti ako je kriv za nešto. Recite mi jednog 'navijača' koga nismo uhapsili, a da je napravio krivično delo. Ne postoji. Ni od vođa, ni od 'kvazi vođa'. Ali ako nije napravio krivično delo, ako ga nema, ja ne mogu da ih hapsim na silu", odgovorio je Stefanović u Skupštini Srbije koja danas razmatra predložene izmene Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Na zapažanja i pitanja poslanice Sande Rašković-Ivić o vezama huligana i kriminalnih grupa, Stefanović je rekao da država nije nemoćna kada je reč o kriminalcima, "navijačima", navodeći da policija radi svoj posao i da na svakoj sportskoj manifestaciji ima dovoljan broj pripadnika MUP-a.

"Oni svoj posao rade hrabro i nemaju problem da se suprostave bilo kome. Meni nije problem da pomenem bilo koje ime u Srbiji i ako je neko kriv za nešto, onda mora da odgovara, ali tražim od sudova da ih oštro kažnjavaju", rekao je Stefanović.

Na konstataciju Sande Rašković-Ivić da se može čuti da su pojedinim kriminalcima odložene kazne, jer imaju veze u policiji, Stefanović je odgovorio kontrapitanjem: Kakve to veze ima sa policijom, koja je, počinioca krivičnog dela uhapsila.

"Šta policija dalje treba da uradi? Treba mi da ga osudimo, da pravimo privatne policijske zatvore? To nije posao policije", rekao je ministar i dodao da se vrlo lako lepe etikete ljudima koji se bore protiv kriminala.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC