• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žurka na "Marakani" i neizvesnost oko sastava za PSŽ

Autor mondo.rs

Crveno-beli sigurni protiv Napretka, iako su ponovo bili bez nekoliko standardnih prvotimaca.

 Žurka na "Marakani" i neizvesnost oko sastava za PSŽ Izvor: MN PRESS

Posle dva remija na "Rajku Mitiću", Napredak je doživeo poraz od Crvene zvezde u Beogradu. Treći uzastopni računajući i duele u Kruševcu.

U prvoj utakmici 20. kola Superlige i jedinoj ove subote: Crvena zvezda - Napredak 3:0 (1:0).

Crveno-beli su poveli pogotkom raspoloženog Veljka Simića u 13. minutu, prednost je duplirana autogolom Dušana Veškovca u 60, a tačku je stavio Mohamed El Fardu Ben u 79.


Domaći fudbaleri, nošeni dobrom atmosferom sa tribina zbog proslave osvajanja svetske titule na današnji dan pre 27 godina, od starta su imali inicijativu i ređali šanse, dva puta okvir gola sačuvao je mrežu Kruševljana, a u nekoliko navrata i neprecizna završnica Zvezdinih igrača.

Gosti su prvi put zapretili tek u finišu prvog poluvremena, po povratku sa odmora pokušali su da preuzmu inicijativu, međutim autogol posle kornera pola sata pre kraja potpuno ih je demoralisao za dalji tok meča.

Što se tiče crveno-belih, Vladan Milojević može da bude zadovoljan izdanjem svog tima, ali navijači zabrinuti sastavom koji će u utorak izaći na megdan Pari Sen Žermenu u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona.

Vujadin Savić i Srđan Babić ponovo nisu bili u protokolu, pa je Filip Stojković bio prinuđen da kao i protiv Spartaka igra štopera. Branko Jovičić i Marko Marin ušli su pola sata pre kraja, a Ričmond Boaći je odigrao poslednjih 15 minuta, dok je Milan Borjan ostao na klupi kako bi se dodatno odmorio posle nezgodnog pada prošle srede u Subotici.

Čini se da u ovom trenutku prednost u napadu ima Milan Pavkov, međutim dvostruki strelac i junak pobede nad Liverpulom nije uspeo da se upiše u strelce od tada, a ovo je bila njegova četvrta utakmica. I imao je nekoliko vrlo dobrih prilika...

Lorenco Ebisilio se opet našao u startnoj postavi, ali zbog odlične partije Veljka Simića neće čuditi ako mladi vezista u utorak zauzme mesto na levom krilu, uz Marina u sredini i Bena po desnoj strani.

Videćemo šta će Milojević i njegovi saradnici smisliti za utorak, ono što je trenutno bitno - Crvena zvezda je upisala i 18. pobedu uz dva remija u 20 superligaških utakmica ove sezone, tako da je uvećala prednost u odnosu na drugoplasirani Radnički iz Niša, koji u nedelju igra protiv Spartaka kod kuće, na 12 bodova.

U poslednjem kolu pred zimsku pauzu, Zvezda u subotu igra na Banovom brdu protiv Čukaričkog, a petoplasirani Napredak dočekuje Radnički Niš.

CRVENA ZVEZDA: Popović - Gobeljić, Stojković, Degenek, Rodić - Jovančić (61. Jovičić), Krstičić - Ben, Ebisilio (61. Marin), Simić - Pavkov (75. Boaći).

NAPREDAK: Ni. Petrović - Boranijašević, Veškovac, Marinković, Ne. Petrović - Baha (81. Eskić), Kostić - N'Diaje (12. Rušević), Vulić, Vukanović - Alivodić (77. Zec).

Sudija: Aleksandar Vasić.

SUPERLIGA, 20. kolo:

Crvena zvezda - Napredak 3:0 (1:0)
/Simić 30, Veškovac 60, Ben 79/

nedelja

Dinamo - Voždovac (13.00)
Mačva - Radnik
Radnički - Spartak
Zemun - Mladost
Rad - Partizan (17.00, Arena sport 1)
Bačka - Vojvodina 17.00
Proleter - Čukarički

Tabela: Crvena zvezda (+1) 56, Radnički 44, Partizan 40, Čukarički 38, Napredak (+1) 33, Mladost 29, Proleter 26, Vojvodina 26, Radnik 22, Mačva 21, Bačka 17, Spartak 16, Voždovac 16, Zemun 15, Rad 15, Dinamo 7.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Poništen pogodak Ričmondu Boaćiju u 88. minutu zbog ofsajda, opravdano.

- Još oko pet minuta do kraja.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:0 golom El Fardua Bena u 79. minutu posle grške gostujućih igrača u iznošenju lopte sa svoje polovine. Iskoristio je to Branko Jovičić i dodao do Bena koji je "zakucao" loptu za svoj deveti gol ove sezone u Superligi.


- Još oko 25 minuta do kraja. Deluje da crveno-beli kontrolišu situaciju na terenu.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 60. minuta autogolom Dušana Veškovca posle centaršuta Bena iz kornera.


- Još jedna prilika za Simića u 59. minutu, snažno je šutirao, ali je Nikola Petrović uspeo da skrene loptu u korner.

- Lepo dodavanje Pavkova za Simića u 57. minutu, ali nije krilo crveno-belih dobro zahvatio loptu...

- Deluju gosti bolje po povratku sa odmora nego u prvom delu utakmice. Videćemo hoće li im to doneti izjednačenje. Prošlo je sedam minuta igre u drugom poluvremenu.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Crvena zvezda je bila mnogo bolja u prvom delu utakmice, međutim, samo jedan gol prednosti ne garantuje domaćim igračima bezbrižno drugo poluvreme.


- Poništen gol Milanu Pavkovu zbog ofsajda u 45. minutu, prethodno je Ben šutirao glavom, Nikola Petrović lepo odbranio, a potom je visoki centarfor uspeo da pošalje loptu u mrežu, ali aktiviravši iz ofsajda.

- Umalo da napredak dođe do izjednačenja u 44. minutu, ali je Enver Alivodić šutirao sa ivice kaznenog pored gola. Prethodno je odlično po levoj strani prošao Nemanja Petrović i pametno odigrao povratno dodavanje.

- PREČKA
je spasila gol Napretka u 43. minutu posle šuta Ebisilija iz "slobodnjaka".

- Bakljadom i vatrometom u 27. minutu na severnoj tribini, Delije su obeležile 27 godina od osvajanja svetske titule.


- Dobar šut Ebisilija u 26. minutu sa oko 18 metara, ali malo iznad prečke.

- Još jednom je Pavkov bio u šansi, u 20. minutu, ali je loše šutirao. Zahvatio je loptu špicem kopačke, bio je to jak udarac, ali i nedovoljno precizan.

- PREČKA je sačuvala gol Napretka u 18. minutu posle centaršuta Ebisilija iz kornera i odličnog udarca Pavkova glavom.

- Dobar napad Zvezde u 17. minutu, Simić je ovaj put asistirao, ali je Benov šut blokiran.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 golom Veljka Simića u 13. minutu. Snažno je šutirao mladi vezista iz prve sa skoro 20 metara, posle akcije iz prekida, a Nikola Petrović uspeo samo da zakači loptu. Simiću je to sedmi gol ove sezone u Superligi.


- Peh za goste u 10. minutu, pošto se posle starta nad Gobeljićem povredio N'Diaje. Nije mogao vezista iz Senegala da nastavi utakmicu pa ga je zamenio Rušević.

- Od starta su crveno-beli krenuli ofanzivno, nekoliko puta stigli do kaznenog prostora rivala, ali bez konkretne završnice. Jedini šut dosad uputio je Ben u 5. minutu iz "slobodnjaka", ali neprecizno.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC