• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Riberi "iščupao" Bajern, briljantni Jović

Autor mondo.ba

Mirisalo je na kiks Bajerna na "Alijan Areni", ali je "rezervista" Frank Riberi u 83. minutu osigurao pobjedu Bavaraca nad RB Lajpcigom (1:0). Srpski napadač Luka Jović sa dva gola osiggurao bod Ajntrahtu u Majncu (2:2)

Šestostruki uzastopni šampion, minhenski Bajern nije propustio priliku da poslije prvog ovosezonskog poraza Borusije Dortmund i to od Fortune u Dizeldorfu (2:1) smanji bodovnu razliku za liderom Bundeslige.

U danu kad je španska "Marka" objavila da su Bavarci odlučili da aktiviraju klauzulu od 80 miliona evra i da već od 1. januara angažuju defanzivca Atletiko Madrida, francuskog reprezentativca Lukasa Ernandeza (22), dočekali su RB Lajpcig i vjerovatno mnogo teže od očekivanog stigli do pobjede.

BAJERN - RB LAJPCIG 1:0 (0:0)

Čovjek odluke u srijedu uveče bio je francuski veteran Frank Riberi, koji je ušao s klupe poslije povrede Serža Gnabrija u 28. minutu, ali do samog finiša nije napravio mnogo za ekipu iz Minhena.

Ali je kad je bilo najvažnije pogodio je mrežu fantastičnog mađarskog golmana Petera Gulašija za treću uzastopnu pobjedu i samo "minus šest" bodova u odnosu na dortmundske "milionere".

Bavarci su prvi zaprijetili preko Roberta Levandovskog u 25. minutu, ali je njegov udarac pogodio samo lijevu stativu, da bi u desetak minuta kasnije, gosti iz Lajpciga uzvratili nakon što je Dajot Upamekano sa pet metara pogodio prečku.

RB Lajpcig je u najmanju ruku bio ravnopravan rival izabranicima Nike Kovača i samo ih je (ne)sreća spriječila da ponove uspjeh iz Lajpciga prethodnog proljeća kad su "okrenuli" Bajern (2:1).

Jubilarnu 100. utakmicu u dresu tima sa "Alijanc Arene" odigrao je večeras Mats Humels, koji je u nekoliko navrata sjajno zaustavio Tima Vernera i spriječio novo razočaranje za bavarske navijače.

Mogli su i izabranici Nike Kovača da postignu pogotke i ranije da je Tomas Miler spretnije reagovao u 73. minutu odnosno Nilkas Šule nekoliko minuta kasnije...A kad bi napadači Bajerna pogodili okvir gola onda je majstorski reagovao golman gostiju Peter Gulaši, koji je "skinuo" Jošui Kimihu stopostotnu šansu sa tri-četiri metra.

Ali ni Mađar nije mogao ništa u 83. minutu nakon opsade i gužve u kaznenom prostoru gdje se odlično snašao Riberi i poslao loptu u nebranjeni dio mreže - 1:0.

Na kraju su oba tima utakmicu završila sa desetoricom jer su crvene kartone u sudijskoj nadoknadi zaradili Bajernov Renato Sančez i Štefan Ilzanker iz Lajpciga.

Reprezentativac Srbije Luka Jović upisao je u srijedu uveče dva nova pogotka, ukupno 12 u Bundesligi i izjednačio se na liderskoj poziciji liste najboljih strijelaca njemačkog prvenstva, ali i donio svom Ajntrahtu bod na gostovanju u Majncu (2:2).

BUNDESLIGA - 16. KOLO:

Šalke - Bajer Leverkuzen 1:2 (1:2)
/Rajt 45+2 - Dragović 28, Alario 35/

Bajern Minhen - RB Lajpcig 1:0 (0:0)
/Riberi 83/

Verder - Hofenhajm 1:1 (0:1)
/Gebre Selasije 57 - Bitenkur 31/

Frajburg - Hanover 1:1 (1:1)
/Valdšmit 3 pen - Felipe 14/

Majnc - Ajntraht 2:2 (2:2)
/Kveson 10, 36 - Jović 31, 45+1/

Igrano u utorak

Borusija Menhengladbah - Nirnberg 2:0 (0:0)
/Azar 47, Plea 86/

Herta - Augzburg 2:2 (2:2)
/Leki 28, Duda 31 - Hintereger 8, Ku 39/

Volfsburg - Štutgart 2:0 (2:0)
/Gilavogi 24, Veghorst 44/

Fortuna - Borusija Dortmund 2:1 (1:0)
/Lukebakio 22, 56 - Alkaser 81/

TABELA: Borusija Dortmund 39, Borusija Menhengladbah 33, Bajern Mihnen 33, Lajpcig 28, Ajntraht 27, Volfsburg 25, Herta 24, Hofenhajm 24, Verder 22, Bajer Leverkuzen 21, Majnc 20, Frajburg 18, Augzburg 15, Šalke 15, Fortuna Diseldorf 15, Štutgart 14, Hanover 11, Nirnberg 11.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC