• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borba za minute: Malo je sigurnih u Zvezdinih 11

Autor mondo.rs

Crveno-beli od 15 časova (17 po lokalnom) imaju pretposlednju proveru na pripremama u Antaliji.

 Crvena-zvezda-Rabotnicki-najava-utakmice-prirpeme-Antalija-2019 Izvor: MONDO/J. Terzić

/Od novinara MONDA iz Antalije/

Bliži se kraj priprema fudbalera Crvene zvezde u Turskoj i utakmica sa Vojvodinom u prvom kolu prolećnog dela Superlige.

U subotu se ekipa vraća iz Antalije, a do tada će imati još dve provere. Danas od 15 časova (17.00 po lokalnom) protiv Rabotničkog i u petak u istom terminu protiv Maribora.

Protiv makedonskog tima očekuje se da zaigraju igrači na kojima je da se nametnu treneru Vladanu Milojeviću za što veću minutažu, dok bi Slovencima trebalo da se suprotstave oni koji će se i naći na terenu 16. februara protiv novosadskih "lala". 

Crveno-beli trenutno imaju veliki broj igrača i malo je onih čije mesto u startnoj postavi je sigurno. Po dvojica, negde i po trojica, konkurišu za svaku poziciju i sigurno je da Vladan Milojević neće imati lak zadatak da odabere koga će poslati na teren, a da istovremeno svi budu zadovoljni.


Neće mu to biti prvi put, imao je takvih situacija i u prvom delu sezone, a pošto je kostur tima zadržan u ovom prelaznom roku, nekoliko bitnih igrača je i produžilo ugovore, sigurno da Milojević već ima plan.

I sigurno da će mu predstojeće dve utakmice pomoći da reši neke dileme.

Trenutno bi se moglo reći da su jedini sigurni u prvoj postavi Crvene zvezde golman Milan Borjan, mada treba pomenuti da se Zoran Popović ozbiljno nametnuo odličnim intervencijama u pripremnim utakmicama, "plejmejker" Marko Marin, koji je igrač kakav dugo nije viđen u domaćem fudbalu - a još koliko dugo ćemo ga gledati, to je i dalje aktuelno pitanje uprkos odbijenoj "fantastičnoj ponudi iz Katara - i Milan Rodić, koji je trenutno kvalitetniji od konkurenata za mesto levog beka.

Izvor: MONDO/J. Terzić

Među štoperima prednost trenutno imaju Vujadin Savić i Nemanja Milunović, ali se Srđan Babić istakao odličnom partijom protiv Ludogoreca. Filip Stojković je dobio jaku konkurenciju dolaskom Milana Gajića, a nivo igara podigao je Marko Gobeljić, pa se očekuje velika borba za mesto uz desnu aut-liniju. Kao i kod defanzivnih vezista, gde su trenutno Branko Jovičić, Dušan Jovančić i Goran Čaušić.

Vezni red je i najpopunjeniji, pošto su tu još Erik Jirka, Aleksa Vukanović, El Fardu Ben, pomenuti Marin, Veljko Simić, Milan Jevtović, Lorenco Ebisilio i, trenutno lakše povređeni, Miloš Vulić, a uskoro bi mogao da im se pridruži i Mirko Ivanić. Uz svo poštovanje Nenadu Milijašu i njegovim igračkim kvalitetima, on će verovatno nastaviti sa minimalnim pojavljivanjem na terenu...

Biće zanimljivo prariti i borbu za prvog špica. Trenutno je teško proceniti da li je to Ričmond Boaći ili Milan Pavkov, a kao "zapeta puška" vreba mladi Dejan Joveljić.

Videćemo šta će doneti današnji duel sa Rabotničkim i ko će iskočiti u prvi plan.

U dosadašnjem toku priprema crveno-beli su bili vrlo raspoloženi i efikasni, pobedivši Akritas 8:1, Vakder Nordhauzen 2:0, Austriju Beč 3:0 i Ludogorec 3:1. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC