• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda će TEK naplatiti golove Pavkova?

Autor mondo.rs

Lopte iza Alisonovih leđa uveliko su donijele crveno-bijelima zaradu od 2,7 miliona evra na ime premija, a ta suma mogla bi da bude udvostručena ukoliko Milan Pavkov do kraja mjeseca ode u Kinu.

 Milan Pavkov iz Zvezde u Kinu Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Milan Pavkov bi uskoro mogao da nastavi karijeru u Kini", piše "Kurir" u broju od utorka i navodi Crvena zvezda od prodaja junaka utakmice sa Liverpulom očekuje između tri i četiri miliona evra.

List navodi i da se eventualnom odlasku centarfora na Istok raduje i niški Radnički, kojima prema ugovoru potpisanom sa beogradskim crveno-bijelima pripada 30 odsto od narednog transfera 25-godišnjeg Novosađanina.

"POZICIJA GATUZA" OSTAJE "ZAKLJUČANA"

Pavkov je u Beograd stigao na zimu 2017. u transferu vrijednom 300.000 evra, a iako je tog proljeća kod trenera Miodraga Božovića odigrao samo šest minuta na premijeri sa Novim Pazarom (2:0) i potom bio vraćen u Niš na jednogodišnju pozajmicu u sezoni 2017/18, Pavkovu su se strpljenje, upornost i vjera u sebe (uz povredu Ričmonda Boaćija) vratili prošle jeseni kada je u pobjedi nad vicešampionom Evrope postigao oba gola i momentalno postao ljubimac navijača.


VEĆ JE "NAPLJAĆEN", A TEK ĆE BITI 

"Kurir" navodi da je Crvena zvezda ponudila nove ugovore Milanu Rodiću i Dušanu Jovančiću, a da će uskoro početi pregovori i sa Markom Gobeljićem. Ranije tokom sezone to su od prvotimaca uradili Pavkov, Filip Stojković, Vujadin Savić, Milan Borjan...

Njegova vrijednost na tržištu, očekivano, višestruko je porasla posle te utakmice, pa bi Crvena zvezda dve godine kasnije mogla da zaradi i deset puta više od utrošenog. Pretpostavljajući da će biti meta u predstojećem zimskom prelaznom roku, sportski menadžment crveno-belih postigao je sredinom decembra dogovor sa napadačem o produžetku saradnje do 2022. godine, po poboljšanim finansijskim uslovima za igrača.

Treba reći i da su golovi 193 centimetara visokog centarfora u mreži Alisona Bekera uveliko donijeli prihod od 2,7 miliona evra koliko UEFA premira svaku pobedu u grupnoj fazi Lige šampiona.


OD DETELINARE, DO ZVEZDA

Pavkov je postigao osam golova, uz tri asistencije, na 24 nastupa za Crvenu zvezdu, dok je u dresu Radničkog na 55 utakmica dao 28 golova i pet puta asistirao. Zanimljivo, kao član Vojvodine, u 15 nastupa nije se upisao u strijelce, zabilježio je dvije asistencije.

"Kurir" navodi da bi odlaskom u Kinu i Pavkov "naplatio" postignuto u Srbiji, jer ga navodno očekuje godišnja zarada veća od milion evra.

Prelazni rok u kineskoj Superligi traje do 28. februara.

U ovom trenutku, u timu trenera Vladana Milojevića, za mjesto u špicu bore se još Boaći, mladi "vunderkind" Dejan Joveljić i novajlija iz Napretka, Aleksa Vukanović.

PRELAZNI ROK: JANUAR 2019. GODINE


Došli: Nemanja Milunović (BATE Borisov), Miloš Vulić (Napredak), Dejan Vidić (Zlatibor), Aleksa Vukanović (Napredak), Erik Jirka* (Spartak Trnava), Milan Gajić (Bordo), Mirko Ivanić (BATE Borisov):

Otišli: Nenad Krstičić (AEK), Nemanja Milić (BATE Borisov), Miloš Degenek (Al Hilal), Nikola Stojiljković (Majorka), Dejan Meleg (Levadijakos, pozajmica), Slavoljub Srnić (Las Palmas), Dejan Vidić (Zemun, pozajmica);

*napomena: Jirka je kupljen letos, ali je ostavljen u Spartaku iz Trnave na pozajmici do zime.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC