• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovićev "jubilarac" za prolaz, Dinamo Zagreb je moćan!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Srpski centarfor pogodio za prolaz Ajntrahta u osminu finala. Šampion Hrvatske pregazio Viktoriju Plzenj na Maksimiru.

9/9 za domaćine u prvim revanšima šesnaestine finala Lige Evrope!

U uvodnih devet uzvratnih utakmica utakmica nijedan gost nije slavio i prošao u osminu finala. Neki su se borili do kraja, kao Sporting u Španiji, a neki su doživjeli žestoke udarce, poput Briža u Salcburgu, BATE Borisova u Londonu, Viktorije u Zagrebu...

... ili Šahtjora u Njemačkoj!

Ajntraht - Šahtjor 4:1 (2:0)

Iako je prošle nedjelje meč u Harkovu završen bez pobjednika (2:2), ovog četvrtka na Komercbank areni nije bilo nije bilo ni približno uzbudljivo i ravnopravno. Srpski napadač Luka Jović postigao je svoj 20. gol ove sezone za vođstvo njemačkog tima (1:0), a Mijat Gaćinović je u završnici asistirao Anti Rebiću, za konačnih 4:1!

Ovako je Luka zatresao mrežu.


Ajntraht je tako napravio najbolji rezultat u ovom takmičenju još od 1995. godine, kada je igrao protiv Juventusa u četvrtfinalu. Do te faze moraće da preskoči još jednu prepreku, a dosadašnjim nastupima u Bundesu i Evropi pokazao je da je i te kako sposoban za to.

Žrijeb za osminu finala Lige Evrope zakazan je za petak u 13 časova.

Istu, snažnu poruku poslalo je još nekoliko timova!

Dinamo Zagreb je na "Maksimiru" pregazio Viktoriju Plzenj rezultatom 3:0, iako je na kraju prvog poluvremena ostao bez isključenog trenera Nenad Bjelice. Nizali su se napadi hrvatskog šampiona, a posebno je bio lijep prvi gol "modrih", postignut asistencijom Bruna Petkovića i preciznim udarcem Mislava Orsića.

Pogledajte prvi gol Dinama, nakon kojeg su mrežu češkog šampiona tresli i Emir Dilaver (34. minut) i Petković u 73. minutu. Zagrepčani su tako nadoknadili minus iz Češke, gdje je Viktorija prošle nedjelje pobijedila 2:1.

Više nego ubjedljiv ove večeri bio je Red Bul Salcburg, koji je rutinski savladao Briž - 4:0! U Belgiji je prošle sedmice bilo 2:1, a ni revanš nije počeo dobro za ekipu Marka Rozea, jer je Munas Dabur u 11. minutu promašio penal za domaće.

Međutim, Salcburg je brzo nadoknadio, jer je Ksaver Šlager u 17. minutu zakucao loptu u mrežu gostiju za 1:0, a dvostruki strijelac Patson Daka (na slici) je do poluvremena praktično sa istog mjesta (desni ćošak peterca) postavio ubjedljivih 3:0.

Pomenuti Dabur, budući centarfor Sevilje, do kraja utakmice iskupio se za promašeni jedanaesterac golom u nadoknadi za konačnih 4:0.

U ostalim utakmicama nije bilo iznenađenja.

Srbi na terenu

Filip Kostić odigrao je cijeli meč za Ajntraht protiv Šahtjora, dok su zamijenjeni njegovi saigrači Luka Jović (u 71. minutu) i Mijat Gaćinović (u 91). Komnen Andrić ušao je u nadoknadi vremena u igru i debitovao za Dinamo Zagreb u Ligi Evrope, a Bane Ivanović je bio u defanzivi Zenita od početka do kraja utakmice protiv Fenerbahčea u Sankt Peterburgu. Pored srpske "četvorke" koja je igrala za BATE protiv Arsenala u Londonu (Filipović, Simović, Milić, Dubajić), Gudelj je odigrao cijeli meč za Sporting na gostovanju Viljarealu.

 Arsenal je očekivano pobijedio BATE u Londonu 3:0 i nadoknadio minus iz Bjelorusije (0:1), autogolom Zahara Volkova i hicima defanzivaca Škodrana Mustafija u 39. minutu i Sokratisa Papastatopulosa u 60. Dres gostiju nosilo je nekoliko srpskih igrača - Aleksandar Filipović, Nemanja Milić i Slobodan Simović, a u drugom dijelu meča sa klupe je ušao i Bojan Dubajić...

Bez problema je u osminu finala ušao i Napoli, jer je pobijedio Cirih i kod kuće, rezultatom 2:0. Karlo Anćeloti je kombinovao sastav italijanskog tima, a golove za pobjedu postigli su Simone Verdi i Adam Ounas, čime su i formalno uveli svoj tim u sljedeću fazu, poslije ubjedljive pobede u Švajcarskoj prošle nedjelje (3:1).

Rezultati šesnaestine finala:

Dinamo - Viktorija Plzenj 3:0 (prvi meč 1:2)
Red Bul Salcburg - Briž 4:0 (1:2)
Napoli - Cirih 2:0 (3:1)
Ajntraht - Šahtjor 4:1 (2:2)
Valensija - Seltik 1:0 (2:0)
Zenit - Fenerbahče 3:1 (0:1)
Viljareal - Sporting 1:1 (1:0)
Arsenal - BATE 3:0 (0:1)
Inter - Rapid Beč 4:0  (1:0)
Genk - Slavija Prag1:4 (0:0)
Bajer - Krasnodar 1:1 (0:0)
Čelsi - Malme 3:0 (2:1)
Betis - Ren1:3 (3:3)
Dinamo Kijev - Olimpijakos 1:0 (2:2)
Benfika - Galatasaraj 0:0 (2:1)

odigrano u srijedu

Sevilja - Lacio 2:0 (1:0)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC