• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević ni riječ o derbiju

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde nije želio da priča o prošloj utakmici sa Partizanom, već samo o "najtežem gostovanju do plej-ofa".

 Včadan Milojević pred Mladost - Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Radnički iz Niša se primakao na sedam bodova, tako da fudbaleri Crvene zvezde ne smiju da se opuste pred put u Lučane, na megdan petoplasiranoj Mladosti (srijeda, 16 časova, prenos na TV Arena Sport 1).

Upozorio je na to Vladan Milojević, koji u razgovoru sa novinarima nije želio da se vraća na prethodni remi sa Partizanom (1:1), već je istakao da ga zanima samo predstojeće "najteže gostovanje do plej-ofa".

"Neću da pričam o vječitom derbiju. Navikli smo da igramo u ritmu srijeda-subota, spremni smo na to. Moji igrači su profesionalci, fudbal ne zna za juče, to je završeno, čeka nas nova utakmica i novo dokazivanje, takav nam je posao. Imamo jako tešku utakmicu u srijedu, treba da budemo koncentrisani, rekao sam sve što sam imao o derbiju i to je gotovo", istakao je trener crveno-bijelih.

Zvezda je jesenas slavila kod kuće 2:1, dok je na prethodnom gostovanju u Lučanima - aprila prošle godine - pobijedila sa ubjedljivih 5:2. Bez obzira na te rezultate, Milojević hvali tim Neška Milovanovića.

"Idemo u goste ekipi koja je posljednje tri, četiri godine u vrhu srpskog fudbala. Mladost ima kontinuitet, igrala je finale Kupa prošle godine i u kvalifikacijama za Ligu Evrope, u vrhu je tabele i ima velike ambicije opet u Kupu. Iskusna su ekipa, godinama zajedno, dodatno su se pojačali Bojićem i Bojovićem, imaju jako dobre pojedince, golman Rosić je među najboljima u ligi. Krasi ih velika disciplina, a sve zasluge idu na račun Neška Milovanovića, studioznog trenera koji je 24 sata u fudbalu. Čeka nas sigurno najteže gostovanje do plej-ofa i jedan od od derbija kola. Spremićemo se na najbolji mogući način i dati sve od sebe da odigramo dobru utakmicu".

Zvezdin jubilej gorkog ukusa


Crveno-bijeli su vezali 50 utakmica bez poraza u domaćem prvenstvu. Samo još jedna im fali da izjednače rekord generacije koju je sa klupe vodio Slavoljub Muslin.

"Sve je to lijepo, bez lažne skromnosti, ali nam nije u fokusu, već da odigramo dobru utakmicu protiv rivala koji je apsolutno drugačiji od svih ostalih u ligi. Jedino Mladost i Čukarički možda nisu mijenjali tim, dugo su zajedno i odlično se poznaju. Ako rekord dođe, dobro došao, ako ne, idemo dalje. Fokus da prikažemo dobru partiju", naglasio je Milojević.

Zvezda će odigrati četiri utakmice za 10 dana, ali trener ne misli da će to biti problem.

"Pokazali smo da imamo iskustva sa igranjem na svaka tri dana. Moram i javno da pohvalim igrače koji nisu u protokolu, jer zaslužuju da budu. Nije mi lako, svaki put mi zadaju slatke muke što se tiče sastava. I sviđa mi se što ćemo imati toliko mečeva, jer ćemo praviti rotacije i dobiće minutažu. Pošto imamo veliki fond igrača, volio bih možda da imamo i više od dvije utakmice sedmično".

Na priče o mogućoj promjeni formacije 4-2-3-1 u nastavku sezone, Milojević je rekao da taktiku priprema od utakmice do utakmice i da je sve moguće.

"Imamo i dosta krilnih igrača i mnogo napadača, vidjećemo... Razmatramo sve opcije, igrali smo i sa dva centarfora, probali smo i sa tri napadača, možemo i o tome da razmišljamo, ali pripremamo se posebno za svaku utakmicu".

BONUS VIDEO:

(159. vječiti derbi": Crvena zvezda - Partizan 1:1)


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC