• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šalke poražen u Bremenu pred put u Mančester

Autor mondo.ba

Šalke je poveo na "Vezeru", ali je na kraju upisao novi poraz od Verdera (4:2) pred "turistički" odlazak na revanš osmine finala Lige šampiona.

Poslije dva uzastopna poraza u Bundesligi, Šalke je u petak uveče stigao u Bremen s namjerom da prekine tu negativnu seriju i da se potom sljedećeg utorka nada čudu protiv Mančester sitija u revanšu osmine finala Lige šampiona, s obzirom na poraz u prvom meču (2:3).

I dobro su gosti iz Gelzenkirhena krenuli u petak uveče na "Vezeru", ali su do kraja utakmice 25. kola upisali novi poraz, ukupno 14. ove sezone.

VERDER - ŠALKE 4:2 (1:1)

"Kraljevsko plavi" su poveli u 26. minutu golom Brila Emboloa, koji je odlično završio akciju Vestona Mekkenija - 0:1.

Međutim, samo nekoliko minuta kasnije domaćin, koji je do večeras nanizao tri prvenstvena remija, stigao je do izjednačenja golom kosovskog Albanca Milota Rašice na asistenciju Maksa Kruzea.

Reprezentativac Srbije Miloš Veljković odigrao je svih 90 minuta za Verder i zaradio žuti karton, dok je njegov sunarodnjak Matija Nastasić takođe bio u početnoj postavi Šalkea.

Kruze je bio strijelac u 51. minutu za potpuni preokret i to nakon penala, koji je dosuđen poslije pregledanog snimka, da bi trijumf svojim drugim golom na meču "ovjerio" Rašica u 73. minutu.

Gosti su ipak uspjeli da uvedu susret u neizvjesnu završnicu nakon što je u 85. minutu Embolo ponovo pogodio mrežu Jiržija Pavlenke, a u jeku njihovih napada za izjednačenje u sudijskoj nadoknadi, sijevnuo je kontranapad koji je majstorski završio Martin Harnik za konačnih 4:2.

Verder je ove sezone postigao makar po jedan pogodak na svih 25 prvenstvenih utakmica i ukoliko nastavi do kraja postaće jedini tim kojem je to pošlo za rukom u istoriji Bundeslige.

BUNDESLIGA, 25. KOLO

Verder - Šalke 4:2 (1:1)
/Rašica 32, 73, Kruze 51 pen, Harnik 90+4 - Embolo 26, 85/


Subota (15.30)

Bajern - Volfsburg
Borusija Dortmund - Štutgart
Frajburg - Herta
RB Lajpcig - Augzburg
Majnc - Borusija Menhengladbah (18.30)

Nedjelja

Hofenhajm - Nirnberg (15.30)
Hanover - Bajer Leverkuzen (18.30)

Ponedjeljak

Fortuna Dizeldorf - Ajntraht Frankfurt (20.30)

TABELA: Borusija Dortmund 54, Bajern 54, RB Lajpcig 45, Borusija Menhengladbah 43, Ajntraht 40, Bajer Leverkuzen 39, Volfsburg 39, Verder (+1) 36, Herta 35, Hofenhajm 34, Fortuna 31, Majnc 30, Frajburg 27, Šalke (+1) 23, Augzburg 21, Štutgart 19, Hanover 14, Nirnberg 13.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC