• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Prokockali smo pobjedu

Autor mondo.ba

"Poslije penala smo pali, poslije je došao crveni Pjanića i na kraju moramo biti zadovoljni sa bodom“, rekao je selektor BIH poslije dramatičnog remija 2:2 sa Grčkom u Zenici.

Reprezentacija BiH odigrala je sjajno prvo poluvrijeme i povela 2:0, ali je u drugih 45 minuta prokockala ovu prednost.

Grci su smanjili iz penala u 64. minutu, a u istom minutu „zmajevi“ su ostali bez isključenog Miralema Pjanića, što su gosti iskoristili i golom  Kolovosa u 85. minutu  osvojili bod na Bilinom polju.

"Mislim da smo odigrali možda i najbolje poluvrijeme otkako sam ja ovdje. Igrali smo fenomenalno, bez grešaka, dali dva gola, imali kontrolu utakmice, a onda u drugom poluvremenu poslije penala smo pali,. Poslije je došao crveni karton Pjanića i na kraju moramo biti zadovoljni sa bodom", bile su prve riječi selektora BIH Roberta Prosinečkog poslije utakmice.

On se slaže da je isključenje Pjanića prelomilo utakmicu.

"Ekipa je pala i trkački,  a Grci su vidjeli da mogu i utakmica je završila kako je završila. BIH je dala sve od sebe, a mogli smo pobijediti. Imali smo dvije, tri šanse, da smo dali treći gol možda ne bi došlo do ovoga. Ali tako je u fudbalu, to se dešava. Idemo dalje.  Imali smo veliku šanszu za pobjedu, na kraju bod. Ništa nije izgubljeno, tak sad počinje ono što dolazi i spremićemo se za juni i utakmice sa Finskom i Italijom“, istakao je Prosinečki.

Selektor BIH nije želio da ulazi u ocjene da li je crveni  karton prestrogo dosuđen ili ne.

"Malo je čudno bilo da je sudija odmah izvadio karton bez razmišljanja, ali ako je bio, bio je. Poslije toga sa igračem manje, bez Pjanića, bilo je teže nešto napraviti. Probali smo se odbraniti, ali nismo uspjeli. Jedan centaršut i ovaj da fenomenalan gol i završi 2:2. Da li je bio crveni ili ne, nisam dobro vidio, čini mi se da je penal bio, ali ne mogu da kažem dok ne vidim snimke", rekao je Prosinečki.

Ovaj remi djeluje kao poraz, jer su „zmajevi“ imali već tri boda u džepu, .

"Radićemo analize, razgovarati, dugo nas nije bilo zajedno, u sedam dana smo imali dvije utakmice. Vidjeli smo ono prvo poluvrijeme, radićemo da možemo i drugo bar pola odigrati kao prvo i onda nećemo imati problema. U fudbalu je to tako, Grčka je dobra reprezentacija, neugodna za nas, ali šteta jer mislim da smo  prokockali veliku šansu za pobjedu. Dali smo sve od sebe i čekamo šesti mjesec“, poručio je Prosinečki..

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC