• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U novim "Galaktikosima" je i Miralem Pjanić!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Real Madrid priprema velike promjene u sastavu ovog ljeta. A među novim imenima spominje se i Miralem Pjanić, reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Florentino Perez je prije nekoliko dana najavio da će Zinedin Zidan praktično imati „odriješene ruke“, pa treba očekivati da će u Madrid stići neki novi "Galaktikosi".

 Mete najtrofejnijeg evropskog kluba su jasne, Real uvijek pokušava da dovede najbolje i najskuplje svjetske igrače, pa se pretpostavlja da će to biti slučaj i u narednom prelaznom roku.



Najčešće pominjana imena su nosioci nove generacije fudbala – Kilijan Mbape i Nejmar. Povezivanje njih dvojice sa madridskim velikanom postalo je stalna tema u medijima, ali najsvježije izjave predsjednika Reala ukazuju na to da možda nisu u pitanju samo prazne priče.

Od Pereza se očekuje da troši na ljeto, neuspješna sezona – kako je predstavljeno u klubu – traži korjenite promjene. Prvi korak je već načinjen, na klupu Reala vratio se Zinedin Zidan, trener koji je Madriđanima donio tri Lige Šampiona, i dobio slobodu i novac da sastav skroji po svom ukusu.

Real sprema ponudu za Pjanića!

Prema navodima Corriere dello sport-a, Real Madrid je u narednom prelaznom roku pripremio 80 miliona evra za dovođenje Miralema Pjanića iz Juventusa. Reprezentativac Bosne i Hercegovine ove godine igra promjenljivo, imao je problema na većim utakmicama, ali ova ponuda ukazuje na spremnost madridskog kluba da troši tokom ljeta.

S obzirom na kvalitet koji je potreban Realu, Nejmar i Mbape su opcije koje bi mogle da unaprijede ekipu, ali o tome ne odlučuju samo u Madridu.


Mediji smatraju da predsjednik Pari Sen Žermena Naser al Kelaifi nema namjeru da dopusti tranfere svojih ključnih igrača u redove Real Madrida. Kako kažu, prema njegovom mišljenju, ova dva igrača su previše uticajna, bilo fudbalski ili finansijski, da bi ih se olako odrekao.

Takođe, činjenica je da PSŽ nije doživio vrhunac svog dugogodišnjeg projekta. Uprkos brojnim titulama u Francuskoj, na evropskoj sceni su i dalje neprimjetni, a to zapravo vrhovni cilj njihovih ulaganja.

Vlasnik francuskog šampiona nema namjeru da prodaje prije svega Mbapea, zbog svega što ovaj može da mu donese u budućnosti. Mladi Francuz je već sad simbol nove generacije fudbalera u toj državi i njegova komercijalna moć je nešto što Al Kelaifi sigurno neće ispustiti.



Budući da u Realu znaju stavove čelnika francuskog kluba, već su izdali saopštenje da u narednom prelaznom roku neće poslati ponudu za Kilijana Mbapea. Ipak, situacija sa Nejmarom može biti zanimljiva i realna, jer je i sam igrač u nekoliko navrata iskazao želju da postane "Galaktiko"

Klub iz Španije je već kaparisao Edera Militaa iz Porta za 50 miliona evra, a dogovorili su i posao oko Rodriga sa Santosom koji će ih koštati 45 miliona evra.

Real Madrid će promijeniti kompletnu garnituru igrača, novac koji je Perez "dao" Zidanu na korišćenje nije mali. Vjeruje se da će klub u ovom prelaznom roku oboriti lični rekord u ukupnom novcu potrošenom na obeštećena pa je jasno da će ljeto na Santiago Bernabeuu biti zanimljivo.

Ukoliko ne uspiju da dovedu Nejmara, sigurno da "Merengesi" neće mirovati već da će se okrenuti drugim metama poput Edena Azara, Roberta Levandovskog ili čak i Luke Jovića i Sergeja Milinkovića-Savića.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Juve

Eto vam ga za duplo manje. Nedostojan te pozicije u Juventusu. Igrac za male utakmice kad prigusti nema ga nigdje.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC