• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSRS: Ovo su sudijske greške u derbiju!

Autor mondo.ba

Nakon što je klub iz Gornjeg Crnjelova uložio žalbu Fudbalskom savezu RS na suđenje u duelu sa Borcem, poslije analize Komisija za sudije FSRS potvrdila da je Slogi poništen regularan pogodak, ali i da je golu prethodio nepostojeći faul.

 Komisija za suđenje FSRS: Sloga Borac sudijske greške Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Mnogo prašine podiglo se nakon derbija 19. kola Prve lige Republike Srpske između Sloge iz Gornjeg Crnjelova i banjalučkog Borca, koji je završen bez pobjednika, ali i golova.

REMI U "KORIST" BORCA (FOTO)

Poslije ovog susreta, čelnici tima iz Semberiji žalili su se na suđenje glavnog arbitra Zorana Grbića iz Prijedora, a nakon detaljne analize Komisija za sudije Fudbalskog saveza RS konstatovala je da je tim iz Gornjeg Crnjelova oštećen, ali da je Grbić griješio i na drugoj strani.

Komisija je zaključila da je arbitar iz Prijedora u 65. minutu poništio regularan pogodak domaćih, ali isto tako i ukazala na nepostojeći prekršaj koji je prethodio tom golu.

Komisija je ukazala na grešku drugog pomoćnika, koji je sugerisao glavnom sudiji Grbiću da dosudi prekršaj nad napadačem domaćih.

"Sudija utakmice prihvata pogrešnu signalizaciju drugog pomoćnika i dosuđuje nepostojeći prekršaj nad napadačem domaćih, odnosno direktan slobodan udarac", navodi se u u analizi.

Kasnije, u 87. minutu Grbić je propustio da isključi igrača banjalučkih "crveno-plavih" Stojana Vranješa zbog "namjernog udaranja glavom protivničkog igrača", smatra Komisija za suđenje FSRS.

Osim pomenute dvije situacije, analizirane su još dvije.

Prva iz 24. minuta, kada zbog lošeg položaja kamere nije bilo moguće utvrditi da li se igrač Borca nalazio u nedozovoljenoj poziciji ili ne, a druga iz 29. minuta.

Tada su domaći tražili kazneni udarac, ali prema mišljenju Komisije za suđenje Grbić je bio dobro postavljen i u ovoj situaciji postupio ispravno ne dosudivši jedanaesterac.

Prema svemu navedenom, očigledno da sudiju Grbića, ali i njegovog drugog pomoćnika Bojana Maksimovića iz Modriče, očekuju kazne zbog propusta u suđenju na derbiju 19. kola.

OVDJE pročitajte detaljnu analizu suđenja sa utakmice Sloga - Borac.

VOJVODIĆ O SLOGI: MALO STE SE ZAJEB...

Pogledajte još jednom poništeni pogodak Sloge...

Anketa

Da li je Sloga oštećena protiv Borca?

  • Da, poništen je čist gol

    76.24% (231)

  • Ne, bio je prekršaj

    23.76% (72)

Da li je Sloga oštećena protiv Borca?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC