• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Samo još Juve i Inter mogu da ga priušte"

Autor mondo.ba

Talentovani vezista Rome Nikolo Zanjolo oduševio je sve ove sezone, a već su krenule licitacije u koji klub bi mogao da se preseli na kraju sezone.

Otac Nikola Zanjola (19), talentovanog fudbalera Rome, koji igra sjajno ove sezone, izjavio je da, osim "vučice", njegovog sina u Seriji A mogu da priušte još samo Juventus i Inter.

Zanjolo je prošlog ljeta iz redova "nerazura" prešao u Romu, kao dio dogovora oko Rađe Naingolana, koji je otišao u suprotnom smjeru, ali tata Igor ne isključuje povratak svog sina na "Đuzepe Meacu".

Roma se muči ove sezone, nikako da dođe u situaciju da iskoristi kikseve rivala u borbi za Ligu šampiona, a ukoliko ne izbori plasman u najjače evropsko klupsko takmičenje, izvjesno je da će na ljeto morati ponovo da prodaje najbolje igrače, a Zanjolo je svakako jedan od njih.

"Nedavno je moj sin dolazio ovamo (porodični bar u La Speciji) i nije mogao da priušti sebi ni doručak. Uprkos svim dešavanjima, Nikolo je ostao skroman, nogama čvrsto na zemlji", rekao je Zanjolov otac Ivan.

Svjestan je da će, kako bude sazrijevao, Nikolu rasti i ambicije.

Planirano je da na isteku sezone produži ugovor s Romom, ali to sigurno ne znači da će ostati na rimskom "Olimpiku".

"Prije svega, bilo to u Romi ili Los Anđeles Galaksiju, nada se da će u godinama koje slijede početi da osvaja trofeje. Produžiće ugovor sa Romom, tamo mu je dobro. U velikom je klubu, zahvalan je klubu i saigračima, naročito onim najiskusnijim, od Edina Džeke, do Danijelea De Rosija i Alesandra Florencija. Mnogo mu pomažu da odraste."

Iz dana u dan pominju se imena klubova u koje bi Zanjolo mogao da pređe.

"Non stop pojavljuju se novi menadžeri, ali to je dio igre. Uprkos produženju ugovora s Romom, Nikolo će se i dalje povezivati sa brojnim klubovima. Prije svega, nadamo se da će se Roma kvalifikovati za Ligu šampiona. Čak i bez toga, ne mora da znači da će morati da 'žrtvuje' mog sina. Vjerujem da klub želi da ga zadrži. Ako to ne bude slučaj, vidjećemo koja je najbolja opcija. S obzirom na sve činjenice, ne vjerujem da u Italiji postoji mnogo klubova koji mogu da ga priušte. Po meni, to su samo još Juventus i Inter", naglasio je Zanjolo senior.

Ipak, prema svim izjavama koje se prethodnih dana mogu pročitati u italijanskim medijima, jasno je da Zanjolov otac u budućnosti svog sina vidi u nekom jačem klubu od Rome.

"Volio bih da postane šampion. I ne bi mi smetalo da ga vidim da igra sa najboljim, poput Lionela Mesija, Kristijana Ronalda, Kilijana Mbapea ili Nejmara. Otvoreni smo i ako bude razgovora među klubovima, odlučićemo na ljeto. Nikolovi prioriteti su Liga šampiona i U-21 Evropsko prvenstvo", zaključio je Igor Zanjolo.

Zanjolo će početkom jula napuniti 20 godina, a ove sezone sjajnim partijama privukao je veliku pažnju na sebe.

POGBA

"Poređenje sa Polom Pogbom, u smislu karakteristika, postoji. I Nikolo je svestran igrač. Ali, očigledno, sve je u skladu sa proporcijama. Pogba je svjetski šampion, a moj sin još uvijek dječak", iskren je Nikolov otac Igor.

Odigrao je 21 meč u Seriji A i postigao četiri gola, dok je u Ligi šampiona dva puta bio strijelac na sedam mečeva.

Iako u to vrijeme još nije ni debitovao za seniorski tim, bilo Intera ili Rome, selektor "azura" Roberto Manćini u septembru prošle godine pozvao je na okupljanje reprezentacije Italije, što dovoljno govori o kakvom talentu se radi.

"Najveću zahvalnost dugujem Robertu Manćiniju, koji je usmjerio mog sina na pravi put, dok je Euzebio Di Frančesko bio dovoljno hrabar da ga stavi u tim na 'Santijago Bernabeuu' protiv takvih šampiona poput Modrića i Krosa."

Ofanzivnom vezisti "vučice", prema Transfermarktu, tržišna vrijednost procijenjena je na 40 miliona evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC