• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leverkuzen je "kriptonit" za Augzburg!

Autor mondo.ba

Bavarci su na prvom meču 31. kola ugostili Bajer i po šesnaesti put u nizu nisu uspjeli doći do trijumfa protiv "apotekara".

Iako je Augzburg od dolaska Martina Šmita vezao dva trijumfa u kojima je imao gol razliku "plus" osam večeras na "VVK Areni" nije uspio da dođe do tri boda sa kojima bi osigurao opstanak u društvu najboljih u koje su ušli u sezoni 2010/11.

Od tada, pa sve do ove večeri protiv Leverkuzena su igrali šesnaest puta nijednom nisu osvojili tri boda, a imaju šest remija.

A, kada je Kevin Danso u 12. minutu doveo domaćine u vođstvo činilio se da je ovo noć u kojoj će prekinuti taj niz, koji je najduži u Bundesu. Ali, ekipa Petera Boša je u nastavku ipak pokazala da nije bez razloga samo dva boda od plasmana Ligu šampiona.

Augzburg - Leverkuzen 1:4 (1:1)

U od starta otvoren meč za nijansu bolje su ušli domaćini i nakon dvije solidne prilike za Andrea Hana i Marka Rihtera stigli do vođstva preko Dansa koji je bio najviši u skoku nakon kornera. Zanimljivo, ovo je bio 19 gol Augzburga iz prekida ove sezone.

Ali, samo tri minuta kasnije poravnanje. I to kakvo!

Kevin Foland je prihvatio pas Čarlsa Aranguiza i ušao nekoliko koraka u šesnaesterac i potom "raspalio" po lopti koja je pogodila donji dio prečke i završila u mreži.

Deset minuta kasnije gosti su ponovo pronašli put do mreže, ali je Mičel Vajser u začetku akcije bio u nedozvoljenoj poziciji pa je gol pomoć VAR analize poništen i na odmor se otišlo u egalu, nakon što je Lukas Alario pred istek vremena uzdrmao prečku.

Već u 48. minutu Leverkuzen dolazi vođstvo.

Foland je na lijevoj strani prevario svog čuvara i uputio centaršut koji je majstorskim lobom u pogodak pretvorio mladi Kai Haverec, svoj 14 ove sezone. Isto toliko ima i Foland.

"Apotekari" su desetak minuta kasnije postigli još jedan gol, ali ga je Frank Vilenborg uz pomoć VAR-a opravdano poništio. To je bio peti gol koji je Leverkuzenu poništen nakon video analize ove sezone po čemu su "najbolji" u ligi.

Ipak, već u 60. minutu Džonatan Tah nakon odbijanca postiže treći gol za goste dok je Julijan Brandt u 88. nakon lijepe timske akcije postavio konačni rezultat.

Leverkuzen se trećom vezanom pobjedom popeo na šestu poziciju, dok će Augzburg bez obzira na poraz ostati na četrnaestom mjestu nakon ovog kola. S tim što može obezbijediti opstanak ukoliko Štutgart izgubi od Menhengladbaha.

BUNDESLIGA - 31. KOLO:

Augzburg - Leverkuzen 1:4 (1:1)
/Danso 12 - Foland 15, Haverec 48, Tah 60, Brandt 88/

u subotu

Borusija D. - Šalke 15.30
Ajntraht - Herta
Fortuna - Verder
Hanover - Majnc
RB Lajpcig - Frajburg
Štutgart - Menhengladbah 18.30

u nedjelju

Hofenhajm - Volfsburg 15.30
Nirnberg - Bajern 18.00

TABELA: Bajern 70, Borusija 69, Lajpcig 61, Ajntraht 53, Borusija Menhengladbah 51, Bajer (+1) 51, Hofenhajm 50, Verder 46, Volfsburg 46, Fortuna 37, Majnc 36, Herta 36, Frajburg 32, Augzburg (+1) 31, Šalke 27, Štutgart 21, Nirnberg 18, Hanover 15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC