• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda već naciljala dvojicu, šestorica se vraćaju

Autor mondo.rs

Crveno-beli uveliko razmišljaju o sledećoj sezoni.

 Crvena-zvezda-pojacanja-leto-2019 Izvor: MN PRESS

Najveći deo posla na putu ka željenoj "duploj kruni", fudbaleri Crvene zvezde završili su minule nedelje kada su pobedom protiv Mladosti iz Lučana i definitivno odbranili titulu prvaka Srbije, pa u poslednja dva kola Superlige ulaze rasterećno.

Sva koncentracija sada će biti usmerena na drugi deo cilja postavljenog pred početak sezone, a to je osvajanje nacionalnog Kupa.

Crveno-beli su u prvom polufinalnom duelu savladali upravo Mladost 4:1, pa se očekuje da iduće srede (15. maj) u Lučanima "overe" plasman u finale, u kom će se 23. maja u Nišu sastati sa Partizanom ili Radničkim (crno-beli imaju prednost 1:0 iz beogradskog duela).

Paralelno sa obavezama koje ima ekipa, rukovodstvo kluba već razmišlja o formiranju tima za sledeću sezonu i novi napad na plasman u Ligu šampiona.

Trenutno najveći znak pitanja stoji pored imena trenera Vladana Milojevića, koji bi po završetku sezone mogao da napusti klub i prihvati neku od bogatih ponuda iz Azije. Bio bi to ogroman udarac za crveno-bele, ali ne i iznenadan jer se o takvoj mogućnosti priča još od zime.

Što se tiče igračkog kadra, sa onima koji su izneli najveći teret ove sezone ugovori su već produženi i nema bojazni da će napustiti klub, ukoliko ne dođe do obostranog dogovora o prodaji.

To znači da će kostur aktuelnog tima ostati na okupu najmanje do završetka predstojećih kvalifikacija, a šta će biti u finišu prelaznog roka, zavisiće najviše od ostvarenog rezultata.

Postoje igrači kojima klub neće praviti problem ukoliko stigne zadovoljavajuća ponuda i tokom kvalifikacija, ali može se čuti da među njima nisu Marko Marin, Milan Borjan, El Fardu Ben, Milan Pavkov, Dušan Jovančić, Srđan Babić, te nedavno pristigli Mirko Ivanić i Nemanja Milunović.

Kada su u pitanju dolasci, pojedini mediji objavili su da već traju pregovori sa 23-godišnjim štoperom Radničkog iz Niša, Radovanom Pankovom. Navodno, klubovi su se dogovorili da obeštećenje iznosi 300.000 evra, ali igrač zahteva veću platu od ponuđene (nezvanično, oko 120.000 godišnje).

Pominje se, takođe, interesovanje za 19-godišnjeg centralnog vezistu kruševačkog Trajala, Osmana Maronga iz Gambije.

"Voleo bih da Osman ostane u Trajalu, jer je veliki potencijal, igrač koji pravi razliku, uvek možeš od njega da očekuješ gol i asistenciju. Ako, ipak, ode u Zvezdu, biće to velika čast za Trajal, satisfakcija da se u klubu dobro radi", izjavio je trener kruševačkog prvoligaša, Goran Lazarević, za Sportski žurnal.

Pored starosedelaca (i potencijalnih novajlija) na prvom treningu Crvene zvezde pred sezonu 2019/2020. pojaviće se i povratnici sa pozajmica, a to su: Dejan Meleg (Levadijakos), Dejan Vidić (Zemun), Nikola Krstović (Zeta), Ze Markos (Grbalj), Ibrahim Tanko (Bežanija), Miloš Čupić (Zlatibor), kao i pojedini koji nastupaju za filijalu Grafičar (Veljko Nikolić, Jug Stanojev, Stefan Cvetković, Strahinja Krstevski...).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC