• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti kupuje u Portugalu - stiže dvojac za iskorak u LŠ!

Autor mondo.rs

Englezi žele da naprave korak dalje u Evropi, a zato se nameračio na nove mlade fudbalere.

Mančester siti sprema "portugalsku revoluciju".

Nakon što su juče brojni mediji preneli da je fudbaler lisabonskog Sportinga Bruno Fernandeš prva meta "građana" za leto, "Skaj sports" tvrdi da planiraju da dovedu i supertalentovanog Žoaa Feliksa.

Tim sa "Etihada" i dalje nije miran pred letnji prelazni rok. Titula još uvek nije osvojena, jučerašnja pobeda nad Lesterom bila je pretposlednji korak u tom pohodu, ali Siti će tek nakon meča u nedelju i konačne odluke o šampionu moći da se fokusira na transfere.

"Hype" je OK: On je Žoao Feliks, dečko od 120 miliona!

Oni igraju u dobroj formi i čini se da su veoma blizu trofeja, ali preostalo im je još devedeset minuta kako bi u potpunosti otklonili dileme.

Ekipa i ove sezone deluje odlično, sistem španskog trenera nastavlja da funkcioniše na "Ostrvu", ali u Ligi šampiona ne uspevaju da naprave iskorak, pa stoga planiraju da dodatno ojačaju sastav. Vezni red već polako "stižu godine", David Silva i Fernandinjo su i dalje na vrhunskom nivou, ali ne mogu da iznesu jednak broj utakmica kao kada su bili mlađi.

Zato Gvardiola planira da osveži sredinu terena, i to će učiniti dvojcem iz Portugala.

Dovođenje Bernarda Silve pre dva leta pokazalo se kao pun pogodak za svetloplave, sada planiraju da privole Fernandeša i Feliksa i kompletiraju trio koji će biti udarna snaga portugalske reprezentacije u narednoj dekadi.


Igrač Sportinga bi trebalo da bude direktna zamena za starijeg Silvu, okretni vezista koji bi ekipi doneo novi kvalitet kroz veliku opasnost u vidu šuta iz daljine. Da je mančesterskom klubu potrebna i ta opcija uverili smo se juče kada je Kompani priredio spektakl nakon više od borbe protiv gustog defanzivnog bloka Lestera koji je delovao neprobojno.

To je još jedan razlog Gvardiolinog renoviranja, širenje napadačkog arsenala i povećanje nepredvidivosti, a upravo tu bi pomogao i mlađani fudbaler Benfike.

U redu za Feliksa već stoje najveći evropski klubovi, ali izgleda da će španski trener uspeti da ga ubedi da sarađuju. "Skaj sports" kaže da će Englezi pokušati da realizuju oba transfera u što kraćem roku, a da će se sa lisabonskim "orlovima" dogovoriti odmah nakon što završe transfer Fernandeša.


Taj posao bi trebalo da bude ugovoren narednih dana, priča se o sumi između 55 i 65 miliona evra, a još uvek se ne navodi koliko bi Siti izdvojio za dovođenje Žoaa Feliksa.

Gvardiola je odlučan u nameri da skroji tim u potpunosti po svojoj meri, „portugalska revolucija“ bi značila zenit projekta i sigurno je da bi dodatno ojačala ionako jaku ekipu iz Mančestera.

Njihov cilj je samo jedan, i dobro je poznat – Liga šampiona. Projekat koji su dosad napravili pokazao se kao odličan, ali potreban im je korak napred, a možda je baš dovođenje mladih vezista ono što im je potrebno kako stvorili ekipu koja će uspeti da se dokopa „ušatog“ trofeja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC