• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobar Proleter i loš teren namučili Zvezdu (VIDEO)

Autor mondo.rs

Šampion Srbije teško do pobede u Novom Sadu. Gol odluke postigao Milan Jevtović.

 Proleter-Crvena-zvezda Izvor: MONDO/M. Vujičić

Loš teren, umor i vrlo dobra partija Proleterovih fudbalera nisu uspeli da zaustave Crvenu zvezdu. Šampion je ponovo slavio u Novom Sadu, u prvoj utakmici pretposlednjeg kola Superlige, a strelac jedinog gola bio je Milan Jevtović u 75. minutu.

Rezervista crveno-belih bio je najspretniji posle centaršuta iz kornera i nesigurne intervencije golmana Miloša Vesića, kom je ispala lopta.

Teren stadiona "Karađorđe" je u prilično lošem stanju i pitanje je kako će po njemu u subotu od 16 časova igrati fudbaleri Vojvodine i Partizana.

Upravo je Jevtović svojim ulaskom u 60. minutu uneo živost u igru gostiju. Pored svog trećeg gola ove sezone imao je još nekoliko dobrih poteza, a posebno se istakao solo-prodorom u 88. minutu kada je nanizao nekoliko protivničkih igrača.

Kao što je i najavio, Vladan Milojević je za ovu utakmicu bez rezultatskog značaja po oba tima izvršio nekoliko promena u sastavu, pa je na golu od prvog minuta bio Popović, u starnoj postavi ponovo su bili Gajić, Čaušić, Simić i Vukanović, a šansu sa klupe pored Jevtovića dobili su Jirka i Ebisilio.

Zanimljiva je bila formacija u kojoj su crveno-beli počeli utakmicu: 4-1-4-1, međutim, domaći igrači nisu imali većih problema da neutrališu akcije gostiju i čak je Proleter bio taj koji je u prvom poluvremenu stvorio više prilika za pogodak. I u nastavku meča Novosađani su nekoliko puta ozbiljno zapretili, ali je onda Jevtović iskoristio Vesićevu grešku i rešio pitanje pobednika.

Po treći put ove sezone Zvezda je savladala debitanta u najjačem rangu domaćeg fudbala. Prethodno je bilo 2:0 u Novom Sadu i 4:0 u Beogradu.


PROLETER: Vesić - Tanasin, Lenadro, Lambulić, Ćuković - Mitrović (83. Stamenić), Plavšić (79. Novaković), Čović, Plavšić, Govedarica - Vujaklija (62. Ilić).
Na klupi: Marković, Ovusu, Jablan, Nikolić.

CRVENA ZVEZDA: Popović - Gajić, Savić, Milunović, Stojković - Čaušić - Vukanović (60. Jevtović), Ivanić, Simić (68. Ebisilio), Joveljić (60. Jirka) - Pavkov.
Na klupi: Borjan, Babić, Jovančić, Hajdin.

Sudija: Lazar Tripković.

U poslednjem kolu, 19. maja, Crvena zvezda će protiv Napretka na svom stadionu i zvanično proslaviti titulu, a zakazana je i proslava 30 godina od osnivanja navijače grupe Delije, dok će Proleter igrati protiv Partizana u gostima. 

SUPERLIGA, 36. kolo:

plej-of

petak

Proleter - Crvena zvezda 0:1 (0:0)

subota

Vojvodina - Partizan 16.00 (TV Arena Sport 1)
Mladost - Čukarički 16.00
Napredak - Radnički 16.00

TABELA: Crvena zvezda (+1) 57, Radnički 46, Čukarički 37, Partizan 36, Mladost 32, Napredak 27, Proleter (+1) 22, Vojvodina 21.

plej aut

subota

Dinamo - Spartak 16.00
Mačva - Rad 16.00
Voždovac - Bačka 16.00
Zemun - Radnik 16.00

TABELA: Radnik 25, Spartak 24, Mačva 24, Voždovac 22, Rad 21, Bačka 18, Dinamo 17, Zemun 17.

IZ MINUTA U MINUT:

Kraj.

- I Vujadin Savić našao se u prilici u 89. minutu posle centaršuta Stojkovića. Šutirao je glavom u dalji ugao, ali neprecizno.

- Raspoložen je Milan Jevtović. Lep solo-prodor izveo je u 88. minutu u kaznenom prostoru Proletera, ali potom je napamet poslao loptu tamo gde nije bilo njegovih saigrača.

- "Zicer" je imao Čović u 87. minutu, ali nije uspeo da iz prve pošalje loptu iza leđa Popoviću, već je šutirao visoko preko gola. Opet je uticaj imao loš teren...

- Odlično dodavanje Jevtovića za Jirku u kontranapadu Zvezde u 83. minutu, ali lošt teren i istrčavanje Vesića sprečili su Slovaka da se upiše u strelce.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 75. minuta pogotkom Milana Jevtovića. Ispala je lopta Vesiću posle centaršuta iz kornera, a najspretniji u gužvi bio je rezervista crveno-belih.

- "30 godina, 30 titula, u nedelju mi, da slavimo svi", pevaju navijači Crvene zvezde koji će u poslednjem kolu, 19. maja, proslaviti 30 godina od osnivanja Delija.

- Opet prede domaći, u 63. minutu je Čović šutirao sa 17 metara, ali je Savić uspeo da ga blokira i skrene loptu u korner. Posle centaršuta iz ugla pokušao je Leandro, ali nedovoljno dobro.

- Dobar prodor Tanasina po desnoj strani i oštar centaršut u sredinu gde je Vujaklija šutirao iz prve, ali je Popović bio odlično postavljen. Bilo je to u 62. minutu.

- Prvu šansu po povratku sa odmora imali su igrači Zvezde, u 52. minutu. Gajić je centrirao, Joveljić pokušao glavom da vrati loptu do Pavkova, Vesić nije bio siguran, ali se brzo ispravio...

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Bez mnogo uzbuđenja u prvom delu utakmice. S obzirom na to da su obe ekipe rasterećene rezultatskog pritiska očekivala se otvorenija i brža igra, međutim, izgleda da su loš teren i umor od naporne sezone uticali da ne bude tako. Čini se da igrači više vode računa da se ne povrede nego da izmame aplauz publike.

- Iznenada šansa za Zvezdu 41. minutu. Simić je centrirao u peterac, niko nije zakačio loptu, ali je ona odskočila pred golom i umalo prevarila Vesiać. Bio je, ipak, dobro koncentrisan golman Proletera.

- Dobar prodor Mitrovića u 35. minutu, gađao je dalji ugao, ali nije bio dovoljno precizan.

- Prva šansa za Zvezdu u 22. minutu. Posle centaršuta Stojkovića šutirao je Vukanović, ali preko gola.

- Prošlo je 20 minuta, ali bez većih uzbuđenja...

- Domaći fudbaleri su konkretniji u uvodnim minutima utakmice. Posle Mitrovića zapretio je i Čović udarcem sa distance, ali je Popović bio siguran.

- Odlična šansa za Mitrovića u 4. minutu posle dodavanja Čovića, ali nije bio precizan. Loše je bio postavljen Vujadin Savić, pa se mladi fudbaler domaćih našao u poziciji iz koje je morao mnogo bolje da reaguje.

- Dobar napad Crvene zvezde već u prvom minutu, ali Stojković nije lepo prihvatio loptu iz drugog plana posle centaršuta Ivanića.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC