• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na pomolu diplomatski skandal zbog Lige Evrope

Autor mondo.rs

Arsenal se bavi malim brojem ulaznica, a navijači Arsenala vizama koje nisu mogli da dobiju britanski državljani jermenskog porijekla...

Između Istanbula, Sevilje i Bakua - UEFA je izglasala prestonicu Azerbejdžana.

Na prelijepom "Olimpijskom stadionu" u dalekom Bakuu, 29. maja gledaćemo "londonsko finale" između Arsenala i Čelsija koji će odlučiti o novom šampionu Lige Evrope.

Sjajan stadion kapaciteta 68.700 sedišta ugostiće navijače iz čitavog svijeta, ali nekoliko stvari je veoma sporno oko domaćinstva Bakua, o čemu se prethodnih dana sve više priča - vjerovatno i jer su finalisti sa Ostrva.

Naime, dva kluba su za svoje navijače dobila tek po 6.000 ulaznica, što ne zadovoljava potrebe svih zainteresovanih, međutim sve više je onih koji odustaju od tog putovanja.

Ne postoje direktne avio-linije iz Velike Britanije u Azerbejdžan tako da će onima koji se odluče da uživo isprate utakmicu svog omiljenog tima biti potrebno najmanje dva presjedanja do dolaska u Baku, zbog čega se ove srijede oglasio Arsenal.

"Apelovali bismo na Uefu da osigura da logistika i zahtjevi navijača budu ključni dio svih budućih odluka prilikom izbora organizatora finala, pošto je ovo što se dogodilo ove sezone neprihvatljivo i ne smije se ponoviti", navodi se u saopštenju Arsenala.

Ali, to nije jedini problem.

Kako prenosi udruženje Arsenala, oni su dobili informacije da mnogi njihovi članovi - vlasnici sezonskih karata - ne mogu da dobiju ulaznice od Arsenala.

Samo zbog nacionalnosti.


Ulaznice nisu mogli da dobiju čak ni britanski državljani koji su jermenskog porijekla, odnosno savjetovani su da ne idu u Baku pošto bi im viza za Azerbejdžan bila odbijena, kao što će najvjerovatnije biti slučaj i sa Henrikom Mkhitarjanom.

Zbog sukoba dvije zemlje oko oblasti Nagorno-Karabah, Jermeni su nepoželjni u Azerbejdžanu, zbog čega je Mkhitarjan već dva puta propuštao mečeve svojih timova u ovoj zemlji.

S obzirom na to da to nisu bile toliko važne utakmice, Arsenal i Mančester junajted nisu pravili ogroman problem, međutim sada se ipak radi o finalu i spominjalo se da bi UEFA mogla da umiješa prste i da Mkhitarjanu uruči "specijalnu vizu".

Nove informacije sa Ostrva govore da će Arsenal na kraju ipak ĆUTATI o ovoj diskriminaciji i da neće praviti problem kod UEFA, odnosno Jermena neće povesti u Baku.

Ako oni neće da govore, onda to svakako žele navijači...





Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC