• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juventus potvrdio: Zbogom, Alegri!

Autor mondo.rs

"Stara dama" u zvaničnom saopštenju objasnila da će za narednu sezonu potražiti novog trenera, iako je Maks Alegri osvojio petu uzastopnu titulu sa Juventusom. Izneverio je očekivanja u Ligi šampiona...

Gde ima dima - ima i vatre!

"Stara dama" je mesecima negirala ekskluzive iz Italije da postoji problem sa Masimilijanom Alegrijem i da će u narednu sezonu ući sa novim licem na klupi, međutim upravo to će se desiti - saopšteno je na zvaničnom sajtu kluba.

Juventus je objavio da Maks Alegri napušta klub i pored pete osvojene titule prvaka Italije, a da će o razlozima rastanka govoriti predsednik i trener na konferenciji u subotu.

Zanimljivo, u šturom saopštenju, nema čak ni poruke zahvalnosti Alegriju.

Razlog zbog kog trofejni Italijan naredne sezone neće biti trener Juventusa jeste neuspeh u Ligi šampiona gde ih je u četvrtfinalu izbacio Ajaks, a upravo je "ušati" trofej bio cilj zbog kog je čak uloženo 100 miliona evra u Kristijana Ronalda.

/JUVENTUS ODUSTAJE OD IDENTITETA - GDE SU PRUGE?/ 

Nastavak dominacije u Seriji A, gde je Juventus šampion već osam sezona, od kojih za pet zasluge ima Alegri, nije bio dovoljan razlog da se sa njim nastavi saradnja.

A ko će voditi Juventus naredne sezone?

"Tutosport" prenosi da je najozbiljniji kandidat za Alegrijevog naslednika legenda kluba Didije Dešan, koji je prošlog leta sa Francuskom osvojio Svetsko prvenstvo, a koji je već vodio ekipu kada je zbog nameštanja izbačena u drugi rang italijanskog fudbala.

Spominju se i Maurisio Poketino iz Totenhema, prethodno se pričalo čak i o Pepu Gvardioli, dok nije nemoguće da "ispliva" još neko novo ime.

/BOMBA IZ ITALIJE: DOGOVORILI SE GVARDIOLA I JUVENTUS/


Teško da bi Juventus otpustio takvog trenera da nije imao spremno rešenje.

Odlazak iskusnog Alegrija takođe donosi erupciju na tržištu trenera pošto su mnogi klubovi i ranije bili zainteresovani za njegove usluge, što može recimo da ubrza otkaze Mauriciju Sariju u Čelsiju, Niku Kovaču u Bajernu, Ernesteu Valverdeu u Barseloni, Solskjeru u Junajtedu...

Najzainteresovaniji je, bar se tako čini, Pari sen Žermen.

Maks Alegri ima 51 godinu i u karijeri je osvojio šest titula prvaka Italije, četiri Kupa Italije, tri Superkupa Italije, dok je dvaput igrao finale Lige šampiona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC