• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević: Partizan, derbi, za trofej... Jedva čekamo!

Autor mondo.rs

"Biće to prilika da se dignemo i da pokažemo da smo ono što jesmo", rekao je Zvezdin trener o finalu Kupa, uoči šampionskog dana na "Marakani".

 Milojević: Partizan, derbi, za trofej... Jedva čekamo! Izvor: MN PRESS

FK Crvena zvezda privodi kraju pripremu za nedelju proslavu titule na svom stadionu, u utakmici protiv Napretka od 19 časova.

Program u Ljutice Bogdana počeće sat ranije, u 18, kada je u planu dodela šampionskog trofeja igračima Vladana Milojevića.

Tim povodom, šef struke novog-starog prvaka došao je na konferenciju za novinare na stadionu "Rajko Mitić" u "slavljeničkoj" majici sa tri zvezdice, prišivene i na novi dres, koji će takođe biti promovisan u slavljeničkoj atmosferi.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

S obzirom na to da utakmica nema takmičarski značaj ni za jedan tim, jasno je da će meč Zvezde i Napretka biti revijalni, a Milojević je uputio poziv navijačima da ispune tribine i pozdrave njegove igrače.

"Mislim da su igrači uradili dosta dobrih stvari ove godine i stvarno možemo da budemo ponosni na njih. Utakmicu kao utakmicu gledaćemo maksimalno takmičarski, jer smatram da je svaka utakmica jako važna i ima svoje zakonitosti. Dolazi nam ekipa Napretka, dobar tim, koji igra rasterećeno i ni jedni, ni drugi nemaju rezultatski imperativ".

Posle revanša polufinala Kupa protiv Mladosti u Lučanima, završenog bez golova, Milojević je kritikovao nastup svog tima i rekao da mu se nije svidelo ono što je video. U međuvremenu je održao sastanak sa izabranicima i izneo im ono što mu je smetalo, iako razume zašto su bili opušteni.

"Istina je da sigurno ima i opuštanja posle matematičkog osvajanja titule, koliko god mi razgovarali, a znate i govorim vam da stalno pričam sa njima. Postoji i nedostatak takmičarskog motiva, a tu je i auto-motivacija, koju bi trebalo da imate kao igrač i ko zna koji put ću ponoviti da smo takvi kakvi jesmo. Ako sami sebi zacrtamo da smo ispunili planove - jednostavno stanemo. Nemamo to što možda imaju druge zemlje, već smo veseljaci. Džabe sve ako to ne proslavite... To jeste moja velika zamerka".

Zbog toga, šefu stručnog štaba Zvezde prija činjenica da će poslednji meč sezone biti finale Kupa, Crvena zvezda - Partizan.

"Zato mi je i drago da igramo sa Partizanom, bilo bi mi drago da igramo i sa Radničkim. To je taj motiv, da odigramo, da se dignemo i da pokažemo da jesmo ono što jesmo. Jedva čekamo tu utakmicu".

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Srbije preselila je završnicu Kupa iz Niša u Beograd, a žrebom je odlučeno da domaćini budu crveno-beli. Milojević u toj okolnosti ne vidi posebnu prednost svoje ekipe.

"Pitanje je koliko je to prednost. I posle utakmice u Lučanima rekao sam da je sasvim svejedno gde igramo, tad nismo znali ni ko nam je rival, jer su i Radnički i Partizan dobre ekipe. Ovo je draž, jer je Partizan, večiti derbi, igra se za trofej, jedna je utakmica... Dobar teren je preduslov da bude dobra igra, a da li će ona takva biti - videćemo".

Da li će Boaći biti spreman za finale?

Zvezdin centarfor Ričmond Boaći zbog povrede je propustio završnicu sezone. Da li postoji šansa da zaigra u finalu? "Videćemo kakva je situacija. Treba biti pažljiv i dobro razmisliti. Ipak je Boaći bio dosta dugo van terena i nije naivna povreda. Svaki organizam je drugačiji i mislim da ćemo doneti najmanje rizičnu odluku", rekao je Milojević.

Na ceremoniji dodele superligaških nagrada, Milojević je u četvrtak proglašen najboljim trenerom prvenstva, a na ceremoniji je čuo vest koja mu se posebno svidela.

"Ponoviću još jednom što sam pričao pre godinu i pre dve godine, da dosta potcenjivački gledamo na naše prvenstvo. Ali reći ću što me istinski raduje, a to je vest da će Savez da ulaže u infrastrukturu. Ne možemo sve preko noći, mislim da Savez radi dosta dobar posao, a jako mi je drago što se prave veliki napori da se tereni srede. Ako se ne varam imaćemo 10 novih terena, a neka se za početak napravi bar jedan. Mislim da imamo talentovanih igrača, bio sam u Grčkoj, nisu ni tamo uslovi sjajni, tereni su opštinski, ali svi su fenomenalni. Nije to sjajna infrastruktura, niti je bitno kakve su svlačionice, nije tu potreban glamur, ali za igrače i kvalitet fudbal je najbitnije da bude dobar teren, da fudbal bude brži, kvalitetniji... To će sigurno podići kvalitet i to će lančano dovesti do drugih dobrih stvari. Mislim da će onda i kvalitet lige biti bolji".

Kao i u svakom razgovoru sa novinarima poslednjih nedelja, Zvezdin trener nije izbegao pitanje o svom ostanku, ali jeste ponovo izbegao odgovor.

"Javnost ne bi trebalo da brine. Imaćemo razgovore, pričaćemo... Vodi se saga, a ne volim da budem protagonista. Bićete obavešteni", dodao je Milojević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC