• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten napušta šampionski brod

Autor mondo.rs

Vensan Kompani odlazi iz Mančester sitija nakon sjajne sezone

Mančester siti okončao je sjajnu sezonu, a onda obelodanio i neočekivanu vest.

Nakon osvajanja titule u Premijer ligi, trofeja Liga kupa I FA kupa, kapiten Vensan Kompani odlučio je da napusti ekipu.

Kompani je u subotu protiv Votforda odigrao poslednji meč u dresu Sitija i posle 11 sezona napustiće ekipu iz Mančestera, saopštio je klub.

"Bilo je mnogih koji su doprineli preporodu Mančester Sitija ali niko nije ispred Vensana Kompanija. On je oličenje svega što je ovaj klub. Punu deceniju bio je duša, srce, krvotok ovog talentovanog tima. Gromoglasan u svlačionici, tihi I odmereni ambasador kluba možete biti ponosan na sve što je uradio, ali I mi na njega. On će biti poštovan i zampaćen, poseban lik koji je odgovorio na svaki izazov koji je klub postavio pred njega. Njegove liderske sposobnosti, inteligencija i posvećenost pomogli su mu da sa uspehom igra kod četiri različita menadžera i da prevaziđe sve probleme sa povredama", naveo je Haldon Al Mubarak, čelni čovek Mančester sitija.

Vensan Kompani je za Mančester siti zaigrao 2008. godine i sa klubom osvojio četiri titule Premijer lige, dva FA kupa, četiri Liga kupa i dva pehara Komjuniši Šilda.

Ukupno je odigrao 360 utakmica i postigao 20 golova.

Klub je nevao da će Kompaniju prirediti oproštajnu utakmicu u septembru.

"Biće to prilika da mu se na pravi način odužimo za doprinos klubu. On će zauvek biti deo naše porodice", poručili su iz Mančester sitija.

Belgijanac se posebnim rečima oprostio od svog kluba.

"Koliko god da zvuči kao velika i neočekivana odluka, došlo je vreme da odem. I to u kakvoj sezoni... Ne osećam ništa drugo osim zahvalnosti, svima koji su me podržali na posebnom putu u posebnom klubu", poručio je Kompani u oproštajnom pismu.

"Sećam se prvog dana jasno što vidim i poslednji i beskrajne ljubaznosti koju sam dobio od svih u klubu. Nikada neću zaboraviti to kako su mi navijači ostali verni kada je išlo dobro, a pogotovo u teškim vremenima. Uprkos svemu uvek su me podržavali i inspirisali da nikada ne odustanem", naveo je Belgijanac između ostalog u dugoj poruci koju je objavio na Facebooku.

Naravno, Kompani nije propustio priliku da se zahvali čelnim ljudima kluba napisavši da se zahvaljujući njima "plava nacija pojavila i uspostavila poredak".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC