• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osvojio je SVE: Niko nikad kao Pedro!

Autor mondo.rs

Španski as upotpunio je u Bakuu svoju kolekciju međunarodnih zlatnih medalja - jedinom koja mu nedostaje.

Italijanski stručnjak Mauricio Sari (60) osvojio je svoj prvi trofej, Čelsi je treći put u ovoj deceniji trijumfovao u međunarodnom takmičenju, a Eden Azar (28) je na oproštaju od "plavaca" srećan mogao da kaže da je došlo vreme za rastanak.

U večeri ubedljive Čelsijeve pobede protiv Arsenala u Bakuu, važan detalj finala je i to da je Španac Pedro Rodrigez (31) upotpunio svoju kolekciju međunarodnih trofeja kakvu nema niko!

Španski as postao je prvi igrač u istoriji koji je osvojio sve najveće međunarodne trofeje u klupskoj i reprezentativnoj konkurenciji.

Sa Čelsijem je u Azerbejdžanu osvojio Ligu Evrope, a prethodno je sa Barselonom tri puta "uzeo" Ligu šampiona - 2009, 2011. i 2015. godine. Takođe, sa Kataloncima je triput bio osvajač Superkupa Evrope, a dva puta pobednik FIFA Svetskog prvenstva za klubove.

Ako se tim uspesima dodaju i vrhovi koje je dostakao sa reprezentacijom španije - osvojeno Svetsko prvenstvo 2010. i Evropsko prvenstvo 2012, zaokružuje se slika o uspesima kakve će teško neko ponoviti.

Takođe, interesantno je da je Pedro bio strelac u svim međunarodnim klupskim finalima - 2009. u FIFA Svetskom prvenstvu za klubove, 2011. u finalu Lige šampiona, 2015. u UEFA Superkupu i ove nedelje, u finalu Lige Evrope, u kojem je savladao Petra Čeha za vođstvo "plavaca" 2:0.


Uz to, dobro je upamćen i njegov podvig iz 2009. godine, kada je bio strelac u šest takmičenja za Barselonu.

Spisak njegovih podviga i odličja bio bi još duži ako bismo nabrajali njegovih pet titula prvaka Španije sa Barsom, osvojena Premijer liga sa Čelsijem, tri Kupa kralja, jedan FA Kup...

Iako je pred njim još godina na vrhunskom nivou, momak sa Tenerifa odavno može nasmejan i zadovoljan da se osvrne ka svemu što je uradio i osvojio...

A, osvojio je sve.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC