• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tim sezone: Jović i Kostić uz Azara, Kantea...

Autor mondo.rs

Značajno individualno priznanje za srpski tandem iz Frankfurta.

Ajntraht je bio najprijatnije iznenađenje Lige Evrope (LE), a srpski fudbaleri dali su ogroman doprinos takvom rezultatu.

Tim iz Frankfurta stao je u polufinalu protiv Čelsija, tako što je bio eliminisan na penale, a Luka Jović (21) je postigao po gol protiv "plavaca" i u Nemačkoj i u Engleskoj.

Nažalost, to nije bilo dovoljno za plasman u finale i meč za evro-titulu, ali njegovih osam golova u Ligi Evrope učinili su ga jednim od dvojice najboljih strelaca takmičenja sve do srede, kada je Čelsijev špic Olivije Žiru glavom postigao deveti pogodak i postao prva kopačka LE.

Dan nakon utakmice u Bakuu i trijumfa "plavaca", drugo po snazi evro-takmičenje proglasilo je najbolje igrače u sezoni 2018/19 i Jović je očekivano izabran kao jedan od ofanzivaca tog sastava.

Takođe, član tima sezone je i Filip Kostić (26), koji je pod vođstvom Adolfa Hitera takođe odigrao najbolje u karijeri i samo sjajnom intervencijom Davida Luiza nije bio asistent za drugi i verovatno odlučujući gol Ajntrahta u revanšu na Stamford Bridžu.

Kostić je ove sezone na 12 evropskih nastupa postigao četiri gola, a namestio dva i sjajnim nastupima je apsolutno zaslužio priznanje koje je Liga Evrope istakla na svom sajtu.

Sastav sezone LE:

Golmani: Kevin Trap (Frankfurt) i Kepa Arizabalaga (Čelsi).

Odbrana: Aleks Grimaldo (Benfika), Sead Kolašinac (Arsenal), Loran Koščelni (Arsenal), David Luiz (Čelsi), Sezar Aspilikueta (Čelsi), Dani Da Kosta (Frankfurt).

Vezni red: Makoto Hasebe (Frankfurt), Filip Kostić (Frankfurt), Žoržinjo (Čelsi), Ngolo Kante (Čelsi), Eden Azar (Čelsi)

Napad: Pjer-Emerik Obamejang (Arsenal), Olivije Žiru (Čelsi), Luka Jović (Ajntraht), Žoao Feliks (Benfika), Pedro (Čelsi).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC