• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

REKORD: Osijek platio fudbalera 1,3 miliona evra!

Autor mondo.rs

Ambiciozni klub iz Slavonije namjerava da pomrsi račune Dinamu...

 Osijek platio Antonija Mancea 1,3 miliona evra Izvor: MONDO - Mario Milojević

Osijek je ozbiljan!

Klub iz Slavonije koji je prošlu sezonu u Hrvatskoj nogometnoj ligi završio kao trećeplasirani, planira da se ozbiljno pojača tokom ovog ljeta i potom napadne Rijeku i Dinamu u borbi za titulu.

Poslije povratnika Vedraga Jugovića (Jeonam) i dolaska Anta Majstorovića (Lokomotiva Zagreb), kog su platili čak 400.000 evra, plavo-bijeli su otišli korak dalje i srušili rekord kluba. Za fudbalera Antonija Mancea iz slovačkog Trenčina platili su čak 1,3 miliona evra.

Ne treba podsjećati da je to ogroman novac čak i za Crvenu zvezdu i Partizan, a mediji iz Hrvatske navode da se Osijek neće zaustaviti samo na tome.

Brat Armando igrao za Borac

Antonio Mance je brat Armanda Mancea, napadača koji je u dva navrata (2015/16, 2016/17) nosio dres banjalučkog Borca i upisao ukupno 12 nastupa uz samo dva postignuta gol.

 Planiraju da dodatno osnaže sastav koji vodi mladi trener Dino Skender, dok ukoliko se pitate odakle sada Osijeku toliki novac, podsjetićemo da je u pitanju saradnja s mađarskim biznismenom Lorincom Mesarošem, koji je u odličnim odnosima s Viktorom Orbanom.

Mađari su dali novac i za izgradnju novog stadiona u Osijeku kapaciteta 12.000 mjesta i vrijednosti oko 35 miliona evra, a trebalo bi da bude završen do 2020. godine.

Osiječani će ove sezone kvalifikacije za Ligu Evrope početi od drugog kola protiv boljeg iz duela CSKA Sofije i Titograda, dok su prethodnih godina imali već uspjeha u ovom takmičenju.

U sezoni 2017/18 prošli su Santa Kolomu i Lucern, napravili šok i "izbacili" PSV Ajndhoven, ali ih je na korak od grupne faze zaustavila Austrija Beč. Godinu dana poslije Glazgov Rendžers ih je zaustavio u drugom kolu.

Od poznatijih igrača vredi istaći Lasla Klajnhajslera, kako ga zovu "mađarskog Skolsa", kao i Ezejkela Hentija koji je na pozajmici iz Videotona, odnosno trebalo bi da bude obnovljena.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC