• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finiš Tuzlaka: Siti u Sloveniji, Sloboda u Livnu

Autori mondo.ba Autori Agencije

Istog dana dva tuzlanska kluba otputovala na završni dio priprema za novu sezonu u Premijer ligi BIH.

Fudbaleri i stručni štab Tuzla sitija otputovali su danas u Čatež, gdje će obaviti posljednji dio priprema za narednu prvenstvenu sezonu.

Tuzlaci će se u Sloveniji pripremati 10 dana i za to vrijeme odigraće četiri utakmice s tamošnjim ekipama (Olimpija Ljubljana, Gorica, Drava Ptuj i Bravo Ljubljana).

Ekipa trenera Milenka Bošnjakovića do sada je odigrala tri pripremne utakmice i upisala sve tri pobjede. Savladali su  su Gradinu (Srebrenik) sa 3:2, Borac (Banja Luka) sa 1:0 i Ksamaks (Nojšatel, Švajcarska) sa 1:0.

“Svaka je utakmica pokazala nešto novo. Još uvijek se upoznajemo i mislim da smo na dobrom putu”,  rekao je Bošnjaković za zvanični sajt kluba.

Govoreći o novim igračima izjavio je da od njih očekuje dosta, jer je riječ o iskusnim i kvalitetnim nogometašima.

“Ramić je zabijao golove u GOŠK-u, svi dobro znamo kvalitete Husejinovića, Hadžanović ima iza sebe dobru sezonu u Slobodi, Moris pokazuje da ima kvalitet, prošao je školu Dinama, Muminović je jedan od najperspektivnijih golmana u BiH, Terzić također ima kvalitet, Beganović je prošao školu Željezničara, a Zituni francuskog Liona. Logično je da od njih očekujem mnogo”, zaključio je šef stručnog štaba ekipe iz Simin Hana.

Tuzla siti je u trenažnom procesu od 15. juna, a osim Tuzle i Slovenije, četiri dana boravili su u Švajcarskoj.

I drugi tuzlanski klub, Sloboda, otputovala je u utorak na posljednji dio priprema.

Fudbaleri Slobode oko 10 časova otputovali su u Livno, gdje će narednih sedam dana obaviti drugi dio priprema za naredno prvenstvo.

U autobusu se našlo 29 igrača, među kojima je i Kolumbijac  Hulijan Muriljo, golman bez nekog impozantnog profesionalnog CV-a, ali koji će pokušati popuniti mjesto na deficitarnoj poziciji čuvara mreže.

Slobodu su u prelaznom roku napustila dva kvalitetna golmana, Azir Muminović i Goran Vukliš, a za sada su kandidati za poziciju "jedinice" Nikola Lakić, koji je došao iz vranjanskog Dinama, te Irfan Fejzić iz Željezničara.

Na pripreme u Livno otputovali su:

- golmani: Nikola Lakić, Anes Mehić, Hulijan Muriljo

- odbrana: Amar Beganović, Perica Ivetić, Asim Muratović, Adel Halilović, Amar Kovčić, Adnan Buljić, Adnan Salihović, Kenin Devedžić, Eldin Hasanbegović, Bakir Karić, Anis Ramčilović

- vezni red: Dušan Ristić, Armin Hodžić, Petar Dodig, Yoann Martelat, Omar Pršeš, Saša Maksimović, Amar Nišić

- napad: Tony Livančić, Marinko Rastoka, Eldin Omerović, Dino Hodžić, Adnan Osmanović, Amer Bekić, Edis Smajić i Anel Husić.

U Livnu će i se priključiti: Irfan Fejzić, Almir Bekić i Dejan Uzelac, rečeno je Feni u stručnom štabu ekipe.

Dan pred polazak u Livno za Slobodu je potpisao i 21-godišnji Dušan Ristić, prvi strijelac polufinaliste Kupa BiH, ekipe Sloge iz Gornjeg Crnjelova.

Tuzlaci će već sutra odigrati prvi kontrolni susret u Livnu, a protivnik će biti drugoliogaš Troglav, dok će 7. jula odmjeriti snage s mostarskim Veležom.

Ekipa Slobode u Tuzlu se vraća 9. jula, a četiri dana kasnije u Osijeku će odigrati „generalku“ protiv istoimenog hrvatskog prvoligaša.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC