• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umar Sadik na srpskom: "Ja sam PARTIZANO!"

Autor mondo.rs

Novi napadač Partizana Umar Sadik prvi put pred novinarima od dolaska među crno-bijele: "Nadam se da ću biti najbolji Nigerijac u istoriji Partizana".

Taribo Vest, Obiore Odita, Ifeani Emaghara. Niz nigerijskih fudbalera u istoriji Partizana nastaviće 22-godišnji Umar Sadik, momak koji se danas priključio pripremama crno-bijelih u Sloveniji i imao "vatreno krštenje" pred izvještačima srpskih medija.

Upravo je pominjanje trojice njegovih prethodnih zemljaka koji su nosili dres Partizana, bilo i jedno od najzanimljivijih pitanja, a simpatični Nigerijac je uz osmijeh odgovorio: "Da, da, čuo sam za njih, za Tariba, naravno. Nadam se da ću biti najbolji Nigerijac u istoriji Partizana".

Ovaj momak je član italijanske Rome, a u Partizan je došao na pozajmicu. Zapravo, on je do sada stalno i bio na pozajmicama u Italiji, ali sada je došao malo istočnije. Otkud Partizan?

"Način na koji su mi prišli ljudi iz kluba mi se dopao. Nisam mogao da kažem 'ne'", odgovorio je Nigerijac, dodajući da je čuo mnogo toga lijepog i o klubu i o Beogradu.

Zna za Savu Miloševića, svog novog trenera, za koga je rekao da je bio "top napadač" i "legenda Partizana".

Milošević je u srijedu u razgovoru sa novinarima otkrio da je želeo visokog napadača i da mu se Sadik dopao po mnogim osnovama. Uporedio ga je sa Rikardom Gomešom, ali i da ima veći potencijal od Portugalca.

"Ne znam šta će šef od mene tražiti, tek sam došao na pripreme. Trener zna način na koji igram i odluka je na njemu. Kao profesionalac moram da dam sve od sebe za tim i navijače i nadam se da ću uspjeti u tome i da ćemo zajedno pobjeđivati".

Upitan zašto nije dobio priliku u Romi, odgovorio je da se u Italiji malo drugačije gleda na igrače koji su tek izašli iz punoljetstva.

"Kad si mlad, kad imaš 19, 20, 21 godinu, na tebe gledaju još kao vrlo mladog igrača i zato te šalju na pozajmice. Na nekim mjestima sam se dobro uklapao, na drugim nisam. Ali, u životu moraš da se boriš, ništa se ne dobija na poklon, zato se ja borim".

U Partizanu će mu biti šesta pozajmica za tri i po godine.

"U holandskoj Bredi mi je bilo dobro, sa Peruđom smo ušli u plej-of, ne i Seriju A, dok u Glazgov Rendžersu nije išlo. Čitao sam da je bilo problema između Stivena Džerarda i mene, ali ja tako nešto nikad nisam rekao, sve su to priče iz medija. Nije ispalo kako smo htjeli, ali sam zahvalan Rendžersima što su mi dali šansu"”.


Na pitanje koja mu je glavna karakteristika kao napadača, Sadik se malo zamislio i onda, uz osmijeh odgovorio:

"Pa kad si napadač, od tebe se očekuje da daješ golove".

Naravno, neizbježna tema je i vječiti derbi, najveća utakmica srpskog fudbala. Nigerijac dobro zna za sudare Partizana i Crvene zvezde.

"Znam, znam da je jedan od najboljih derbija na svijetu. Prije nego što sam došao u Partizan, znao sam za vaš 'vječiti derbi'. Na YouTube, kad želite da vidite najbolje derbije, najbolje navijače, uvijek 'iskaču' i ti snimci", rekao je Sadik.

Za kraj prvog susreta sa novinarima je malo popričao i na srpskom jeziku. Na pitanje da li zna neku srpsku riječ, odgovorio je:

"Znam da kažem: JA SAM PARTIZANO".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC