• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Riječ VELIKANA: Brine me današnji fudbal

Autor mondo.rs

"Nema mašte, nema one lucidnosti, da pogledaš u jednu stranu, a da, u stvari, imaš pregled igre i na drugoj strani terena", razočarano konstatuje čuveni Bora Milutinović.

 Bora Milutinović - Brine me današnji fudbal Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS




Kao neko ko je učestvovao na pet Mundijala sa pet različitih reprezentacija, Velibor Bora Milutinović i te kako je kompetentan da priča o dešavanjima u današnjem fudbalu.

Nažalost, 74-godišnji stručnjak nema mnogo toga lepog da kaže o onome u šta se "najpopularnija sporedna stvar na svijetu" pretvorila.

"Brine me na šta liči današnji fudbal. Nema mašte, nema one lucidnosti, da pogledaš u jednu stranu, a da, u stvari, imaš pregled igre i na drugoj strani terena", razočarano je u razgovoru za "Večernje novosti" konstatovao nekadašnji fudbaler OFK Beograda, Partizana, Monaka, Nice... zatim trener meksičkog UNAM, argentinskog San Lorenca, italijanskog Udinezea... i selektor Meksika (u dva navrata), Kostarike, SAD, Nigerije, Kine, Hondurasa, Jamajke i Iraka.

Posebno ga boli izdanje Krstajićevih "orlova" u Rusiji prošlog ljeta.

"Još mi je svježa rana poraz Srbije od Švajcarske na Mundijalu u Rusiji. Nismo smjeli onako... Svi bi da okrive Tošića što nije rušio Šaćirija, a morali smo pametnije da odigramo i poslije 1:0 za nas i poslije 1:1 i remija koji smo imali u džepu, pa sa četiri boda Bog da nas vidi pred meč sa Brazilom".

Zanimljivo poređenje napravio je Milutinović:

"Igrate li šah? Znate li šta je najvažnije u šahu? Pa, kao i kada se krene u rat: da sačuvamo kralja. Tako vam je i u fudbalu, mora da se sačuva šesnaesterac, naš golman. U napadu nam treba mašta, potez više. Žao mi je što to više ne vidim kod igrača, što to ne vidim kod svojih kolega trenera. Prije neki dan gledam polufinale Kopa Amerika u kojem je Peru poslije 0:0 i penala izbacio Urugvaj. Golman Perua tokom 120 minuta igre i kod penala, gotovo da nijednom nije dotakao loptu. Meni je to neshvatljivo", zaključio je.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC