• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musemić za MONDO: Nadam se da smo naučili lekciju

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener Sarajeva Husref Musemić uvjeren da disciplinom i zajedničkim angažmanom kompletnom tima, može parirati slavnom Seltiku, koji od 19.45 gostuje na "Koševu" u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

 Husref Musemić za MONDO pred Sarajevo - Seltik Izvor: MONDO/Samir Cacan

Strateg "bordo" ekipe je prethodne sezone osvojio "duplu krunu" u Bosni i Hercegovini i ušao u istoriju, ali je na početku sezone, takođe upisao najgori evropski poraz u klupskoj istoriji protiv Atalante (0:8) na stadionu "Asim Ferhatović Hase" poslije odličnih 2:2 u Bergamu.

"Nadam se da smo naučili lekciju iz prošle godine, a ako nismo, onda ćemo imati puno problema sa škotskim velikanom", rekao je Musemić za naš portal. 

Sličan odnos snaga Sarajeva i Seltika danas je bio prije nekoliko sezona između Barselone i kluba iz Glazgova, koji su "kelti" riješili u svoju korist na "Seltik Parku" (2:1), pa je Musemić mišljenja da šansa postoji iako ne spori da su gosti favoriti i večeras i za prolaz u dalje takmičenje.

"Dok se igra postoji šansa. Ako zadovoljimo princip koncentracije i strpljivosti onda se možemo nečemu nadati. A ukoliko to ne ispoštujemo, onda teško možemo nešto da napravimo i naš kvalitet ne bi mogao da dođe do izražaja. Ako ne budemo djelovali kao ekipa, odnosno da nam pojedinci iskaču iz kolektiva, onda ćemo imati veliki problem".

Nekadašnji golgeter Crvene zvezde je tokom igračke karijere nastupao u škotskoj Premijer ligi braneći boje Hartsa iz Edinburga. "Slučaj je htio da svoj prvi meč odigram upravo protiv Seltika. Poraženi smo 3:1", rekao je Musemić i dodao da je Edinburg jedan od najljepših gradova u kojem je bio u životu.

Musemić nije želio posebno da se osvrće na defanzivca gostiju Jozo Šimunovića, nesuđenog reprezentativca Bosne i Hercegovine, koji je najprije prihvatio, pa onda odbio poziv među "zmajeve".

"Njegovo je pravo da igra za koga hoće i kad hoće. Mi smo se bazirali na neke druge stvari, da što više upoznamo Seltik i sve njegove kvalitete i mane i da to prenesemo igračima. Koliko sad mi možemo da odgovorimo, to ćemo da vidimo. Mada vjerujem da smo dosta dobro upoznali njihove i jače i slabije strane".

Škoti su sinoć doputovali u Sarajevo, a prema navodima tamošnjih medija, večeras zbog povreda neće nastupiti Tom Rogić i Kjeran Tirni, koga silno želi londonski Arsenal, ali Musemić ne smatra da će gosti biti oslabljeni.

"Doveli su stopera Kristofera Žulijena iz Tuluza za devet miliona funti, a ako neko vrijedi toliki novac, vjerovatno je kvalitetan igrač. Na stoperskoj poziciji imaju boljeg fudbalera nego dosad. Doveli su lijevog beka iz Rapida Bolija Mbomba umjesto tog igrača koji treba da ode u Arsenal. Nisam siguran da su oslabljeni došli, možda će im jedino nedostajati Rogić".

Sarajlije će večeras i u revanšu biti "rasterećene" jer je breme favorita na plećima Škota, ali i zbog činjenice da će uprkos eventualnoj eliminaciji, nastaviti takmičenje u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Pokušaćemo da odigramo što je moguće kvalitetnije, da se što bolje predstavimo, a za šta će to biti dovoljno, vidjećemo", podvukao je Musemić.

Musemić za MONDO: Seltik je najatraktivniji rival

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC