• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napad Bugara u Podgorici: Škot, Irac i Brazilac!

Autor mondo.rs

Publika je na "Gradskom stadionu" mogla da vidi egzotičnu postavu najtrofejnijeg bugarskog kluba, protiv kog legendarni Đalović u 180 minuta nije uspio da postigne gol, pa su šansu u finišu dobili "poletarci" Brnović i Gašević.

Sedam dana poslije "latino" pobjede od 4:0 nad viceprvakom Crne Gore, trener fudbalera CSKA Sofije izveo je "legiju stranaca" na "Gradski stadion" u Podgorici i mirno posmatrao negledljivu revanš utakmicu 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope u kojoj su, na kraju, mreže ostale netaknute.

OFK Titograd u 180 minuta fudbala na evropskoj sceni ovog ljeta nije uspio da postigne gol – 0:0.

Podgoričani koji su se okupili na tribinama stadiona na kom nastupa gradski rival, Budućnost, imali su jedinstvenu priliku da gledaju navalu najtrofejnijeg bugarskog kluba koju su predvodili Škot, Irac i Brazilac.

OFK Titograd: Ivanović - Roganović, Adžanah-Činedu, Banović, Živković (od 65. Miličković) - Raičević (od 74. Brnović), Nikolić - Mamadu, Pavlović, Novović - Đalović.

CSKA Sofija: Černijauskas - Bikel, Galabov, Bodurov, Žeferson - Antov, Fabrini (od 60. Mitkov), Malinov - Keri, Vot, Evandro.

Evandru, strijelcu vodećeg gola u prvoj utakmici odigranoj na "Stadionu Bugarske armije", pridružili su se 30-godišnji Grem Keri, koji se obreo u Sofiji poslije četiri sezone u engleskom trećeligašu Plimutu i pet godina mlađi Toni Vot, klasičan škotski centarfor koji je za prethodnih šest godina promijenio šest klubova.

Poslije Kardifa, Blekburna, Hartsa, Čarltona, Levena i Sent Džonsona, za koji je dao osam golova, Vot je ovog ljeta uporedo sa Kerijem obukao dres "armije" i u 26. godini debitovao u internacionalnoj konkurenciji.

Trener gostiju Dragomir Mitov izveo je postavu sa četvoricom Bugara, dvojicom Brazilaca i po jednim Portugalcem, Litvancem, Italijanom, Ircem i Škotom, dok su u nastavku šansu dobili Bugarin, Portugalac i Gambijac.

Za domaće su od internacionalaca nastupili Mendi Mamadu iz Senegala i Simeon Adžanah-Činedu iz Nigerije, a napad je i ovog puta predvodio legendarni crnogorski napadač, 36-godišnji Radomir Đalović.

Nekadašnjem napadaču Crvene zvezde, Železnika, Zagreba, Arminije, Kajserija, Rijeke, Rapida iz Bukurešta, ponovo Rijeke, Amkara, Sepahana, Šangaj Šendžina, Tero Sasane, Bangkoka, Budućnosti i Rudara iz Pljevalja nije uspjelo da postigne makar počasni pogodak za Titograd punih 20 godina nakon što je odigrao prvu utakmicu u seniorskoj konkurenciji, u dresu Jedinstva iz rodnog Bijelog Polja.

U drugoj utakmici za nekadašnju Mladost od skorašnjeg transfera iz Rudara, za koji je postigao deset pogodaka prošle sezone, Đalović je u finišu dijelio teren sa "poletarcima" kojima je iskusni trener Dragoljub Đuretić pružio šansu na međunarodnoj sceni.

Prvo je na teren istrčao Miloš Brnović, koji je učio fudbal u školi gradskog rivala, Budućnosti, a onda izazvao buru u glavnom gradu Crne Gore kada je prošlog februara potpisao profi ugovor sa Titogradom.

U međuvremenu, napadač rođen 26. aprila 2000. godine postigao je i prvi gol za novi klub u posljednjem kolu šampionata 2018/19 protiv Lovćena (1:3), ali mu 12 minuta u prvoj i 25 u drugoj nije bilo dovoljno i za debitantski pogodak u evro-kupovima.

U 86. minutu zaigrao je i Ognjen Gašević, koji je 2. aprila napunio 17 godina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC