• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda BEZ pojačanja: Ovako nije bilo još od Lalatovića

Autor mondo.rs

U dvomeču sa Suduvom od šestorice novajlija minute upisao samo jedan. I to ulaskom sa klupe.

 Crvena-zvezda-prelazni-rok-leto-2019 Izvor: MN PRESS

Prethodne dve sezone pod vođstvom Vladana Milojevića često je bilo teško pogoditi za kojih 11 igrača će se odlučiti trener Crvene zvezde od prvog minuta neke utakmice.

Uvek je isticao da ima dilemu do pred sam početak, a veliki fond fudbalera otvarao mu je prostor da kombinuje. Na početku ove sezone, međutim, situacija je drugačija.

POVEZANE VIJESTI



Kao retko kad, ako se to uopšte i dešavalo od njegovog dolaska u Zvezdu, Vladan Milojević je za dve uzastopne utakmice izveo identičnu startnu postavu.

Borjan - Gobeljić, Milunović, Babić, Rodić - Jovičić, Jovančić - Marin, Ivanić, Ben - Boaći počeli su oba duela sa Suduvom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. I, uspešno odradili posao. Posle 0:0 u Litvaniji slavili su 2:1 i obezbedili crveno-belima okršaj sa finskim Helsinkijem.

Dvomeč sa Litvancima prvi je put od leta 2014. da Crvena zvezda sezonu započinje bez novajlija u startnoj postavi. Bilo je to u vreme velikih finansijskih problema i jednogodišnje suspenzije na igranje u evro-kupovima. Tadašnji trener Nenad Lalatović tek od trećeg kola Superlige mogao je da računa na novopridošle igrače (Gavrić, Planić, Bosančić, Avramovski, Mbođ, Kahriman, Antić, Despotović, Predrag Đorđević, Stefan Đorđević), pošto je prethodno FSS zabranio crveno-belima da registruju pojačanja dok ne izmire finansijske obaveze.

Petorica igrača stigli su na "Marakanu" u dosadašnjem toku prelaznog roka, ali spletom okolnosti još se nisu nametnuli treneru Milojeviću.

Doduše, španski vezista Hoze Alberto Kanjas upisao je debitantskih dvadesetak minuta tokom susreta u Marijampolu, međutim, tek ulaskom sa klupe. Golman Nikola Vasiljević je i doveden iz Surdulice da u početku bude treća opcija, posle Borjana i Popovića, trenutno je u senci Boaćija i Pavkova mladi Nikola Krstović, dok levi bek iz Brazila, Žander, zbog kasnog dolaska nije bio prijavljen za utakmice prvog kola kvalifikacija.

Radovan Pankov je još "rovit" od povrede lože pa u stručnom štabu nisu želeli da rizikuju protiv rivala koji objektivno kvalitetom nije veliki problem, a isti problem zadesio je Kanjasa i portugalskog napadača Tomanea pred revanš sa Suduvom, pa su se umesto na klupi za rezerve našli na tribinama.

Sigurno je da će neki od ovih igrača šansu dobiti već u subotu protiv Javora na startu Superlige (20 časova, "Rajko Mitić", prenos na TV Arena Sport 1), a videćemo da li i u startnoj postavi...

Za očekivati je, takođe, da do kraja prelaznog roka bude još aktivnosti vezanih za crveno-bele.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC