• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vreme je za PRIVATIZACIJU klubova, niko nije protiv!

Autor mondo.rs

"Želja je da se zakon o sportu prilagodi na način da privatizacija ne bude obavezna, već da to učine oni koji to žele, a oni koji neće ne moraju", poručio je generalni sekretar Zajednice.

 Privatizacija-srpskih-klubova-pokrenuta-inicijativa-niko-nije-protiv-Crvena-zvezda-i-Partizan Izvor: MN PRESS

Nova sezona - stara tema u srpskom fudbalu!

Već godinama se priča o privatizaciji srpskih klubova, čuli smo mišljenja stručnjaka, čelnika, biznismena, političara, fudbalskih radnika i samih igrača, ali je istina da se nije daleko odmaklo od same ideje koja nikako da se pretoči u delo.

Nema boljeg trenutka za priču od "otvaranja" novog poglavlja i početka takmičarske godine koja zvanično počinje već danas - utakmicom između Voždovca i TSC-a.


MONDO je već pričao o tome šta je novo u Superligi, pardon Linglong Superligi Srbije, koja posle nekog vremena ima i generalnog sponzora. U pitanju je kineska kompanija koja se bavi proizvodnjom guma po kojoj će takmičenje u naredne tri sezone nositi ime.

Ugovor je potpisan ovog proleća, vredan je 1,2 miliona dolara, a srpski klubovi se nadaju da će popularizacija i samim tim novac od sponzora i TV prava - još "skočiti".

Tokom leta se radilo i na infrastrukturama stadiona, odnosno rekonstruisana je ili zamenjena trava na deset terena širom Srbije, a investicije bi možda bile još značajnije kada bi klubovi bili u potpuno privatnom vlasništvu?

Upravo o toj temi je za "Večernje novosti" govorio generalni sekretar Zajednice.

"Doneta je odluka da se inicira pokretanje procesa privatizacije klubova. Želja je da se zakon o sportu prilagodi na način da privatizacija ne bude obavezna, već da to učine oni koji to žele, a oni koji neće ne moraju", kazao je Darko Ramovš i objasnio da su se već SVI klubovi Superlige i veći deo Prve lige Srbije izjasnili da "nemaju ništa protiv pokretanja inicijative".

Anketa

Da li ste za privatizaciju srpskih klubova?

  • Da

    92.86% (13)

  • Ne

    7.14% (1)

Da li ste za privatizaciju srpskih klubova?

Rezultati

Izvor: MN PRESS

Generalni sekretar je kazao da je o ovim namerama već obavešten Savez.

"U ime klubova podnećemo inicijativu, a FSS kao krovna organizacija, proslediće materijal Ministarstvu. Privatizacijom bismo se za još jedan korak približi potpuno profesionalnoj ligi. Stvorio bi se prostor za ulaganje privatnog kapitala, a on bi doneo korist u skorijoj budućnosti".

Prethodno je saopšteno da Država i FSS planiraju da ulože novac u izgradju (rekonstrukciju) desetak stadiona u Srbiji što bi možda motivisalo "privatnike" da ulože kapital.

"Vremena se menjaju, koncept finansiranja samo od prodaje igrača odumire, klubovi bi morali da žive od rezultata, a da zarada iz prelaznog roka bude samo bonus. Zato je potrebna privatizacija", naveo je Darko Ramovš još jedan primer ovoj tezi.

U Zajednici brinu i o publici, jasno je da pada poseta na stadionima, a veruje da je jedan od najvećih razloga za to infrastruktura pošto na nekima ne postoje ni toaleti...

Drugi razlog je naravno sumnja u regularnost o kojoj je Ramovš takođe govorio.

"Tema regularnosti je uvek aktuelna, od kada znam za sebe, i to ne samo u našoj zemlji, već i u celom svetu. Od toga ne može da se pobegne. Ranije se pričalo o utakmicama 'tri za tri', i od kada su se pojavile kladionice priča se o tome. To je prenaglašeno, često naduvano, postoje organi koji se time bave".

"I zbog svih prenaglašenih negativnosti privatizacija je jedini lek, jer ljudi koji ozbiljno pristupaju poslu neće dozvoliti da gube novac zbog nekih nečasnih radnji, već će gledati da zarade", zaključio je Ramovš u razgovoru za "Večernje novosti".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC