• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ostala bez važnog igrača: Šta će biti "Plan B"?

Autor mondo.rs

Teška povreda pouzdanog prvotimca primoraće Vladana Milojevića da potraži drugačija rješenja. O njima je govorio u petak, uoči jednog od derbija Suerlige.

 Povreda-Branka-Jovicica-sta-ce-biti-rjesenje-Vladana-Milojevica Izvor: MN PRESS

Borbeni defanzivni vezista Branko Jovičić (26) bio je jedan od najboljih igrača Crvene zvezde na početku nove sezone, a meč protiv Helsinkija bio je kulminacija njegove odlične forme.

Nažalost, to je bio i kraj njegove polusezone.

Tokom 90 "i kusur" minuta borbe protiv Finaca bio je najprisutniji igrač crveno-bijelih, oduzimao lopte, kvario plan gostima, ispravljao greške saigrača i bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu.

A, onda je neposredno prije kraja, poslije jednog duela sa rivalom pao na travu i odmah se požalio na bol, ali s obzirom na njegovu snagu i na trenutak utakmice, niko nije ni pretpostavio da bi tada moglo da se dogodi nešto loše...

Međutim, dogodilo se, pa će Jovičić zbog povrede ukrštenog ligamenta koljena pauzirati sve do zime. Tako loša vijest nije ga obeshrabrila, već je poručio da će se boriti sa problemom kao heroj, poslije čega je francuski "L'ekip" objavio da je teška povreda "stopirala" njegov transfer u tamošnji klub Nim.

Dan kasnije, Zvezdin trener Vladan Milojević sa žaljenjem je potvrdio lošu informaciju.

"Izgubićemo Branka na duži period, a sve to mora da ojača i nas i njega. Moramo da nadomjestimo njegov izostanak, a nadam se da će se on vratiti brže nego što se predviđa i to još jači. Ne volim kada povrede sputaju igrače, ali život je takav", izjavio je on na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić".

Izvor: MN PRESS

Crveno-bijeli su se iznenada našli u problemu, jer je Jovičić bio standardni član startne postave i definitivno prva opcija na mjestu defanzivnog veziste.

Ko će sada zauzeti njegovo mjesto?

Prvi odgovor na to pitanje je logičan, jer je na istom mjestu doveden Španac iz PAOK-a Hose Kanjas, ali je on zadobio povredu odmah poslije dolaska u tim i zbog toga je do sada odigrao samo 21 minut utakmice protiv Suduve (i to prije 17 dana).

Uostalom, Španac u srijedu nije sjedio ni na klupi protiv Helsinkija.

"Nemamo mnogo vremena, moramo da damo minutažu i fudbalerima koji nisu potpuno spremni. Veliki su napori i potreban nam je svaki igrač. Prelazni rok je u toku i sve je moguće, ali sigurno nećemo dovoditi samo da bismo angažovali novajlije. Otvaraju se opcije na pojedinim pozicijama", nagovijestio je Milojević dalje aktivnosti na tržištu i najavio da bi Kanjas mogao da bude u kontinuitetu "gurnut u vatru" - prije nego što je bilo planirano.

U suprotnom...

"Možda Jovičićevu ulogu dobije neko od igrača kome nije primarna, ali vidjećemo kakva će biti situacija", takođe je objasnio Milojević.

Prvu šansu da isproba nova rješenja Zvezda će imati u subotu od 20 časova, u derbiju protiv Radničkog iz Niša (prenos na TV Arena sport).

"Igramo derbi, protiv ekipe koja je bila fantastična prethodne sezone. Imali su kontinutitet, ipak, poput mnogih klubova iz Srbije imaju problem da ih je napustio veliki broj kvalitetnih igrača. Došao im je novi trener, strateg kojeg veoma cijenim, ali gospodin Krunić nije mogao da primijeni sve zamisli u kratkom periodu. Pratili smo utakmice Radničkog u Evropi i navijali za njih, ali su zbog neuigranosti ispali od Flore. Pobjeda u prvom kolu nagoviještava da hvataju zamajac i da će se poslije ispadanja iz Evrope fokusirati na prvenstvo. Mi ne mijenjamo našu percepciju i filozofiju i spremamo se maksimalno fokusirani na novi izazov", izjavio je Milojević.

Na teren stadiona "Rajko Mitić" u subotu bi mogla da istrče pojačanja, koja nisu od početka boravka u klubu mogla da isprate rad i tempo ekipe. Takođe, među njima i povratnik Miloš Degenek, koji je stigao početkom nedjelje.

"Igrači trpe velike napore, ali ćemo probati da razigravamo fudbalere. Moramo da bacimo u vatru i 'rovite' igrače jer nemamo drugi način da dostignu formu. Smatram da ne može nijedan trening da zamijeni utakmicu. Ljetna pojačanja su dovedena jer imaju kvalitet. Žander se već predstavio publici, Kanjas ima iskustvo iz Primere i PAOK-a, odličan je igrač, tu je Tomane, ostvario je mnogo u portugalskom fudbalu, Krstović je veoma talentovan... Tražim od zvezdaške javnosti malo strpljenja jer dolaze iz povreda i možda se neće iz prve pokazati u najboljem svjetlu. Pankov je fit, u konkurenciji je, Degenek je spreman, Kanjas takođe. Vidjećemo koji će sastav biti sutra".

Za Radnički igra pozajmljeni tandem crveno-bijelih, Erik Jirka i Dejan Meleg.

"Oni su veoma kvalitetni igrači. Meleg će dobijati na samopouzdanju iz utakmice u utakmicu, a Jirka je jedan od igrača koji bi konkurisao za sastav kod nas, ali je zbog broja stranaca bila bolja opcija da ode na pozajmicu. Srećan je u Nišu. Koliko će oni pomoći Radničkom toliko će i Radnički pomoći njima", dodao je Milojević uoči najzvučnije utakmice drugog kola Superlige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC