• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"20 šuteva za 1 gol? Partizan će davati više!"

Autor mondo.rs

Crno-bijeli će u četvrtak od 21.00 protiv velškog predstavnika Konas Ki Nomads tražiti "overu" plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

 Liga Evrope kvalifikacije revanš 2 kolo Partizan - Konah Ki Savo Milošević Izvor: MN PRESS

Poslije dva gostovanja i isto toliko minimalnih pobjeda, vrijeme je za premijeru sezone 2019/20 na stadionu u Humskoj ulici.

Partizan je pobjedom u gostima, a prije svega igrom i terenskom nadmoći, pokazao da je mnogo bolji od Konas Ki Nomadsa, ali mu prednost od 1:0 (strelac Šćekić u 62. minutu) ne daje mnogo prostora za opušten pristup revanšu drugog pretkola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Savo Milošević izjavio je na konferenciji za novinare da su "svi momci zdravi i spremni" i da mu je to najvažnije pred meč zakazan za četvrtak u 21 čas.

"Period kada izađete iz priprema i odmah krenu takmičarske utakmice uvijek je kritičan. Zato je jako bitno da sačuvamo tim od povreda. Radili smo prethodnih dana na otklanjanju nekih problema koje smo imali u Velsu i vjerujem da ćemo sutra biti dosta bolji", poručio je šef struke crno-bijelih.

On je istakao da zna recept za dobar rezultat. To je tečna igra, sa što manjim brojem prekida.

"Mi smo u Velsu napravili 13 faulova, naspram njihovih 27. Taj parametar sa jedne strane govori da možda nismo imali dovoljno agresije ili da su oni bili preagresivni, ali sa druge strane mi ni ne smijemo da pravimo puno faulova, jer svaki faul dovodi do prekida igre, a to je ono što oni hoće. Trudićemo se da smanjimo broj prekida i da igra ima ritam. Mislim da ćemo biti u većoj mogućnosti da to uradimo na našem terenu, koji je mnogo kvalitetniji i brži od onog od Velsu".

Partizan je i Inđiju i Konas Ki savladao minimalnim rezultatom - 1:0.

Savo Milošević smatra da je broj lopti u mreži bio krajnje neadekvatan igri njegovog tima i vjeruje da će u budućnosti učinak u većini slučajeva biti mnogo bolji.

"Protiv Inđije i u Velsu imali smo 47 šuteva na gol, a ukupan broj njihovih udaraca je bio dva i po".

"Može se reći da smo relativno lako dolazili do gola, ali sama realizacija je stvar rada, samopouzdanja, rutine i niza okolnosti. Meni je bitno da ekipa dolazi u opasne situacije. Neće se uvijek dešavati da šutnemo 20 puta, a damo samo jedan gol, davaćemo i više. Bitno je da zadržimo agresivnu igru i da toliko dolazimo u šanse", rekao je trener Partizana, dodavši da nema dilema oko sastava tima.

Crno-bijeli će u slučaju ukupnog trijumfa u trećem pretkolu igrati protiv slovenačke Olimpije ili turskog Malatijaspora.

"Zmajčeki" poslije 2:2 u gostima imaju dobru šansu da eliminišu favorita, u čijim redovima igra nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Mičel Donald.

"Nemamo prostora da razmišljamo o narednom protivniku. Za ovu ekipu je jako bitno da razmišlja samo o prvoj utakmici. Imaćemo dovoljno vremena do sljedećeg četvrtka", jasan je Milošević.

Izvor: MONDO/V. Sukdolak

"ZADOVOLJAN KVALITETOM, FORMOM NE"

Trener Partizana osvrnuo se na aktuelni trenutak ekipe, koja i tokom kvalifikacija doživljava promjene. Posljednja je odlazak Rikarda Gomeša u Ujedinjene Arapske Emirate.

"Ne bih puno o tome, to su stvari koje se ponavljaju iz godine u godinu. Nije tako samo u Partizanu, zbog ranog početka kvalifikacija sve se pomjeri. Prolazni rok se tek zahuhtava, a mi moramo da ga završimo. To jeste otežavajuća okolnost, ali raditi sa ovim momcima je privilegija i čast. To su momci koji su prošli pakao i tokom prošle godine i na kraju sezone, sad na ovim pripremama... Zaista ne mogu da dam zamjerku na bilo koga od njih, rade 100 odsto".

Savo Milošević kategorično je izjavio da je zadovoljan kvalitetom igrača kojima raspolaže.

"Nisam zadovoljan formom, ali ne bi ni valjalo da smo sada u top formi, to bi značilo da se nismo dobro spremili. Znam da naša igra u dosadašnje dvije utakmice ljudima nije bila spektakularna, ali ipak smo igrali protiv dvije profesionalne ekipe, jako nezgodne, koje su nam za 180 minuta šutnule dva puta na gol, a mi njima 47".

Prvotimac Saša Zdjelar ocenio je da će revanš na domaćem terenu biti potpuno drugačiji od utakmice u Velsu.

"Tamo je bilo jako teško, zbog uslova i zbog načina na koji su oni igrali, ali očekivanja na našem stadionu su totalno drugačija. Znamo kako moramo da igramo. Mi smo Partizan, moramo da igramo ofanzivno i mislim da smo spremni da plan sprovedemo u djelo".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC