• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuka nije mogla: Dalje ide bolji, norveški tim!

Autor mondo.rs

Čukarički je bio borben, ali je lider norveškog prvenstva ipak pokazao da je kvalitetniji rival. I zato je ušao u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

 ukaricki-Molde-revans-utakmica-u-Beogradu-prenos Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Čukarički je imao podršku kao malo kada u svojoj istoriji, ali skoro ispunjene tribine stadiona na Banovom brdu nisu bile dovoljne da padne objektivno jači rival.

"Brđani" su igrali za istorijski uspeh i prvi plasman u 3. kolo kvalifikacija, ali će tamo zasluženo ići favorit iz Norveške.

Čuka - Molde 1:3 (0:2) /prvi meč 0:0/

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Na čelu sa nekadašnjim igračem Mančester junajteda, Magnusom Volfom Ejkremom (28), tim koji je u dobroj meri sastavio Ole Gunar Solskjer kontrolisao je rezultat u Beogradu i od starta utakmice vodio meč kako je želeo.

U 5. minutu, u prvoj dobroj akciji Moldea, Ejkrem je asistirao Ohiju Omojžuanfuu, a on je udarcem sa ivice kaznenog prostora postavio 0:1, uz pomoć jednog štopera domaćih.

Šokirani takvim početkom utakmice, mladi igrači Aleksandra Veselinovića sporo su se oporavljali, a u tome im nije pomogao drugi gol Norvežana, koji je u 37. minutu postigao upravo Ejkrem.

Kapiten domaćih Marko Docić loše je ispucao jednu loptu posle centaršuta, pravo na nogu iskusnom ofanzivcu, koji je poslao iza leđa Nemanje Belića, heroja prve utakmice ova dva tima.

Tu je bilo sve gotovo, pa je u nastavku samo bilo upitno koji će biti konačni rezultat. Čuka više nije igrala za plasman, već za utešni gol, koji je i postigla udarcem rezerviste Asmira Kajevića u 82. minutu, ali samo za konačnih 1:3.

Bez obzira na to, "brđani" su bili ispraćeni aplauzima publike, koja je nagradila njihovu borbenost. Čini se da je u želji prednjačio ofanzivac Samjuel Ovusu, kome je ovo izvesno bio oproštajni meč na Banovom brdu, jer će u milionskom transferu otići u Aziju.

Sa druge strane, Norvežani će u sledećem kolu kvalifikacija igrati protiv boljeg iz dvomeča AEL Limasol (Kipar) - Aris (Grčka).

ČUKARIČKI
: Belić - Ćirković, Šapić, Puškarić, Bogosavac - Kovač (od 80' Aleksić), Docić - Ovusu, Stojanović (od 46' Vidosavljević), Đorđević (od 70' Kajević) - Tedić.

MOLDE: Kraninks - Haraldsejd, Bjornbak, Foren, Haugen - Aursnes, Husain - Hestad, Ejkrem (od 79' Elingsen), Omojžuanfo (od 70' Knutson)  - Leke (od 87' Boli).



- kraj utakmice, Čukarički se oprostio od Evrope, a Molde ide u 3. kolo! -

- 82. minut -

Čukarički postiže utešni gol!

Rezervista Asmir Kajević prihvatio je u šesnaestercu dobro dodavanje Milutina Vidosavljevića i tačnim udarcem zatresao mrežu gostiju. Zaslužio je srpski tim bar ovaj pogodak.

- 79. minut -

Još jedan gol i 3:0 za Molde.

Erling Knutson protrčao je po levoj strani kaznenog prostora i praktično iz "mrtvog" ugla savladao Nemanju Belića, za još ubedljiviju prednost.

- 74. minut -

Ovusu je baš željan da se oprosti golom!

Pretrčao je sa loptom prostor od svog do protivničkog kaznenog prostora, gađao sa oko 18 metara i primorao golmana da paradom izbaci fudbal u korner.

- 68. minut -

Šteta!

Centarfor Čuke Tedić dobro je šutirao glavom posle kornera, a Husain je izbio loptu sa gol-linije.

- 57. minut -

Trude se "brđani" da bar nakratko učine meč uzbudljivim. Ovusu je još jednom gađao iz daljine i za to bio nagrađen aplauzom.

- 37. minut -

Molde vodi 2:0!

Iskusni Magnus Volf Ejkrem (28) verovatno stavlja tačku na ovaj dvomeč.

Nekadašnji igrač Mančester junajteda iskoristio je grešku kapitena domaćih Docića i loše izbijenu loptu šalje u gol sa ivice kaznenog prostora.

- 27. minut

Konačno, Ovusu!

Na verovatnom oproštaju od Čukaričkog i Beograda, budući stanovnik Azije šutirao je snažno sa oko 20 metara i za metar prebacio prečku.

- 16. minut -

Još jedna velika šansa za goste. Golman Nemanja Belić istrčao je 20 metara od gola, stao pred levog beka Haugena i srećom po "brđane" Norvežanin je promašio ceo gol. Potom je gađao i Ejkrem, iz daljine...

- 5. minut -

Norvežani su iskoristili PRVU šansu i poveli.

Iskusni kapiten Ejkrem je "iz prve proigrao" Ohija Omojžuanfa, a on je sa loptom došao do ivice kaznenog prostora i savladao Belića uz "pomoć" jednog štopera Čuke. Lopta se odbila od defanzivca i ušla u mrežu...

"Beli, beli!", čuje se sa tribine.

- 2. minut -

Odmah velika šansa! Ovusu je dodao loptu Tediću na vrh peterca, a mladi centarfor nije uspeo da zahvati loptu kako je hteo. Išla je pod prečku, ali previše sporo, pa je golman Norvežana izbacio u korner bez problema.

NAJAVA

Srpski predstavnik od 20.45 časova na stadionu na Banovom brdu ima istorijsku šansu da prvi put "preskoči" dva evro-rivala i da prvi put uđe u treću rundu borbe za grupnu fazu.

/Čuka igra VELIKI meč: Nisu vratili loptu, nećemo ni mi!/

Ko večeras dobije - igraće u narednom kolu protiv pobednika dvomeča AEL Limasol (Kipar) - Aris (Grčka). Prvi meč je takođe završen bez golova i pobednika, a revanš je zakazan za četvrtak.

Tačnije, duel Čukarički - Molde je jedini kvalifikacioni meč Lige Evrope koji će biti odigran ove srede.

ČUKARIČKI: Belić - Ćirković, Šapić, Puškarić, Bogosavac - Kovač, Docić - Ovusu, Stojanović, Đorđević - Tedić.

MOLDE: Kraninks - Haraldsejd, Bjornbak, Foren, Haugen - Aursnes, Husain - Hestad, Ejkrem, Omojžuanfo - Leke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC