• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva liga RS: "Rudari" na omiljenom gostovanju

Autor mondo.ba

Derbi drugog kola Prve lige Republike Srpske biće odigran u Istočnom Sarajevu, gdje će danas od 17.30 snage odmjeriti nekadašnji premijerligaši, Slavija i Rudar Prijedor.

 Prva liga Republike Srpske 2. kolo najava Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Punih šest godina fudbaleri Slavije čekaju na domaći trijumf protiv Rudar Prijedora, a šansu za prekid crne serije u duelu sa "rudarima" imaće danas od 17.30, kada će pred svojim navijačima ugostiti jednog od pretendenata za najviši plasman.

TRADICIJA: Slavija - Rudar Prijedor (u Istočnom Sarajevu)

2018/19. 0:2

2017/18. 0:1

2017/18. 0:0

2016/17. 1:2

2015/16. 0:0

2013/14. 1:1

2012/13. 3:1

Biće to duel nekadašnjih premijerligaša, u koji tim Igora Jankovića ipak ulazi kao favorit. Osim tradicije, na strani Prijedorčana je svakako i kvalitet, te ne treba čuditi ako "sokolovi" ni u ovom meču ne osjete slast pobjede protiv ljutog rivala.

Ipak, sigurno da i četa Milana Gutovića ima svoju računicu. Nastojaće da savlada velikog rivala, te tako trijumfom "ovjeri" bod osvojen u prošlom kolu u gostima protiv Podrinja.

Prijedorski "zeleno-crni" na otvaranju sezone poprilično lako slavili su protiv povratnika u prvoligaško društvo, Jedinstva iz Brčkog, te će željeti da i nakon drugog kola sačuvaju stoprocentan učinak.

I preostala četiri meča ove runde na programu su danas. U istom terminu kad i u Istočnom Sarajevu, biće odigrani susreti Kozara - Tekstilac, Željezničar - Sloga i Jedinstvo - Krupa, dok će u večernjem terminu od 20.30 Alfa Modriča biti domaćin Podrinju.

Sigurno najlakši zadatak očekuje banjalučke "plave".

Tim Zorana Ćurguza u prošlom kolu uspio je ostati neporažen na teškom gostovanju Krupi, pa ne bi trebalo da ima problema protiv znatno podmlađenog tima Sloge, koja je u prvom kolu pretrpjela pravu rezultatsku katastrofu od Tekstilca (0:8).

Krupa će prvi trijumf u sezoni tražiti u Brčkom, protiv Jedinstva, koje svoje rivale ne dočekuje na Gradskom stadonu, nego na terenu drugoligaša Lokomotive.

Zanimljiv meč očekuje se u Gradišci, gdje će Kozara ugostiti raspucani Tekstilac, dok će pod svjetlšću reflektora na stadionu "Dr Milan Jelić" prvi ovosezonski trijumf tražiti Alfa Modriča i Podrinje.

MONDO Tim kola: Perovićeva dva upotpunila "osmicu"

PRVA LIGA RS - 2. KOLO:

Kozara - Tekstilac (17.30)
Željezničar - Sloga
Jedinstvo - Krupa
Slavija - Rudar Prijedor
Alfa Modriča - Podrinje (20.30)

TABELA: Tekstilac 3, Rudar Prijedor 3, Slavija 1, Podrinje 1, Željezničar 1, Krupa 1, Alfa Modriča 1, Kozara 1, Jedinstvo 0, Sloga 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC