• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klasično "samoubistvo" na "Mestalji" u 101. minutu!

Autor mondo.rs

Jeste li gledali utakmicu Valensija - Real Sosijedad?

Ako niste, šteta!

Onih 42.000 (ne)srećnika sa tribina "Mestalje" nikada neće zaboraviti prvu utakmicu u sezoni 2019/20.

Šta se dogodilo?

Sudija Havijer Mancano dozvolio je Denisu Čeriševu da sa dvije ruke povlači sa leđa Andera Berenečeu Muguruzu i tako mu oduzme loptu, a kada je Rus potom pao u šesnaestercu gostiju, internacionalni arbitar "mrtav ladan" pokazao je na bijelu tačku u 93. minutu utakmice pri rezultatu 1:0 za domaće.

Trebalo je to da bude konačna egzekucija i poraz gostiju iz San Sebastijana.

Strijelac vodećeg gola za "slijepe miševe" iz 59. minuta, Kevin Gameiro, rutinski je namjestio loptu i dugo čekao da prestane rasprava igrača Real Sosijedada sa arogantnim sudijom, kojem je nekoliko minuta bilo potrebno da dune u pištaljku i odobri izvođenje izmišljenog penala.

Dio navijača koji je već bio krenuo kućama zaustavio se na izlazima da odgleda ovu završnu scenu.

Kada se Francuz konačno zaletio, uvjeren da će i drugi put savladati Migela Anhela Moju i zauzeti mjesto na naslovnicama kao junak utakmice 1. kola La Lige, lopta je umjesto u mreži završila na tribini kultnog stadiona u naručju jednog zbunjenog navijača domaćeg tima.

Valensija: Silesen - Vas, Garaj, Gabrijel, Kosta (Pićini) - Soler (Tores), Kondogbija, Kokelan, Guedeš - Gameiro, Rodrigo (Čerišev).

Real Sosijedad: Moja - Zaldua (Barenečea), Zulbeldija, L'Norman, Munjoz (Rodrigez) - Merino, Iljaramendi, Odegard - Januzaj (Isak), Vilijan Žoze, Ojarzabal.

Kamera je tada "uhvatila" šokiranog Marselina, koji se uhvatio za glavu, ali koji nije ni mogao da pretpostavi šta će se dogoditi u narednih nekoliko minuta.

Kao da se ništa nije dogodilo i da do kraja ima još mnogo (a, ispostaviće se da su bili u pravu), fudbaler Real Sosijedada nastavili su igru i brzo došli na suparničku polovinu. Tamo, na "kapici", 19-godišnji švedski napadač Aleksander Isak predriblao je 13 godina starijeg Ezekijela Garaja i natjerao Argentinca da zaradi žuti karton kako bi spriječio potencijalnu katastrofu.

Pesimistima u redovima navijača Valensije već je sve bilo jasno, iako je Vilijan Žoze imao težak zadatak u tom trenutku - loptu na 18 metara od gola, "živi zid" ispred sebe i Jaspera Silesena, nekadašnjeg golmana Barselone na crti.

I tu se čekalo minut-dva, a kada je Munjoz dao znak da slobodnjak bude izveden, Brazilac je majstorski šutirao i vjerovatno bi pogodio za 1:1 da Franses Kokelan nije rukom zaustavio njegov udarac pokušavajući dodatnim potezom glavom da uvjeri sudije i VAR sobu u regularnost svoje požrtvovanosti.

Malo je reći da nije uspio, jer je i isključen nakon što je Munjoz (ovog puta s punim pravom) dosudio još jedan penal u nadoknadi i doveo atmosferu na stadionu do tačke ključanja, a u toku je bio 100. minut...

Ušlo se u 101. kada se Mikel Ojarzabal zaletio, sačekao da Holanđanin izabere desnu, pa lijevom nogom traljavo poslao loptu u suprotnu stranu za neponovljivih: Valensija - Real Sosijedad 1:1 (0:0) na otvaranju očiglednu "lude" Primere.

Do sada su odigrane samo tri utakmice u sezoni, Barselona je izgubila "makazicama" 38-godišnjeg Arica Aduriza (!?) u nadoknadi, a Garet Bejl (!?) predvodio Real Madrid do rutinske pobjede u Vigu.

Španski fudbal, nedostajao je!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC