• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ožegović načeo "građevinu", srušio je SJAJNI Stevanović

Autor mondo.rs

Supertalentovani 16-godišnji Filip Stevanović je iskoristio šansu i postigao DVA gola u pobedi Partizana nad Radom. Sada ih ima već četiri ove sezone u Superligi... Istakao se i Ognjen Ožegović, strelac i igrač koji je imao mnogo šansi.

 Ožegović načeo "građevinu", srušio je SJAJNI Stevanović Izvor: MN PRESS

Crno-beli su ponovo na pravom putu!

Posle remija sa Napretkom (2:2) i poraza od Malatije (0:1), fudbaleri trenera Sava Miloševića ponovo su prikazali odličan fudbal u Humskoj i stvorili sijaset šansi protiv Rada - koji je tek u nadoknadi utakmice uspeo da testira besposlenog golmana Stojkovića.

Dugo je prva zvezda utakmice bio Ognjen Ožegović, koji je "otvorio" Rad u 26. minutu, potom promašio više prilika, da bi goste sa Banjice na kraju "dotukao" Filip Stevanović.

Supertalentovani krilni fudbaler Partizana, kome je tek 16 godina (!), postigao je dva pogotka za ubedljivu pobedu svog tima, u 65. i 90. minutu, od kojih je posebno bio impresivan prvi nakon serije driblinga protiv nemoćnih igrača Rada.

Obojica su se i te kako preporučili treneru Miloševiću za meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope narednog četvrtka - protiv Moldea koji je takođe slavio u svom prvenstvu.

Asano i Sadik i dalje imaju prednost, ali konkurencija je sve jača i jača.

PARTIZAN - RAD 3:0 (1:0)
/Ožegović 26, Stevanović 65, 90/


U odnosu na meč sa Malatijom bilo je čak šest promena u startnoj postavi Partizana, ali za razliku na utakmicu sa Napretkom - nije dirana "osnova" na sredini: Zdjelar i Šćekić.

Njih dvojica su donosila stabilnost u veznom redu i Rad nije mogao ni da otpočne kontru pošto bi njihovim dobrim presretanjem bila zaustavljena u startu, a ofanzivni deo ekipe pobrinuo se da na vreme "otvore" rivala.

Bilo je to posle pasa Vujačića za Lutovca po desnoj strani i odlične završnice Ožegovića, koji je posle toga još nekoliko puta ulazio u šansu, ali je pogodio "samo" prečku.


Delovalo je da se odlično razumeju Ožegović i Lutovac, dok je drugo poluvreme ipak obeležio Filip Stevanović koji je ulascima s boka u sredinu mučio zadnju liniju Rada koja nije imala rešenja za njegove driblinge.

Meč je završio s dva pogotka, tako da na svom kontu već ima četiri u Linglong Superligi i prvi je strelac ekipe, pa se može reći da je iskoristio šansu kao retko ko...

Osim njega, šansu u nastavku dobili su i mladi Nikola Lakčević i Lazar Pavlović.

Partizanu u četvrtak sledi meč sa Moldeom u Humskoj, a potom gostovanje u Surdulici.

PARTIZAN:
Stojković - Pešukić, Vujačić, S. Pavlović, Brežančić - Stevanović, Šćekić, Zdjelar, Lutovac (od 62. Lakčević) - Suma - Ožegović (od 81. Sadik).

RAD: Marković - Smiljanić, Nikolić, Riznić (od 64. Kovalenko), Bašanović - Šaka (od 76. Busnić), Stjepanović - Jagodić, Kasalica, Tričković (od 69. Živković) - Trifunović.

Meč je sudio Miloš Đorđić.

Rezultati 5. kola Linglong Superlige:

petak

Voždovac - Javor 2:1 (2:1)
/Nikolić pen 12, Nišić 27 - Petković 10/

subota

Inđija - Radnik 2:1 (1:1)
/Rogač 33, Dimitrov 75 - Makarić 16/

Čukarički - Proleter 2:1 (1:0)
/Docić pen 10, Šapić 68 - Pejić 74/

Mladost - Radnički 1:1 (1:1)
/Radivojeivć 17 - Mihajlović 26/

Spartak - Crvena zvezda 2:3 (1:1)
/Tufegdžić 6, Dunđerski 80 - Vulić 37, Simić 49, Tomane 84/

nedelja

Partizan - Rad 3:0 (1:0)
/Ožegović 26, Stevanović 65, 90/

Vojvodina - TSC Bačka Topola 20.00
Mačva - Napredak 20.00

Tabela: Vojvodina (-1) 12, Bačka Topola (-1) 12, Crvena zvezda (-1) 12, Partizan (-1) 10, Radnički 10, Čukarički (-1) 9, Inđija 7, Spartak 6, Mladost 5, Voždovac (-1) 4, Javor (-1) 3, Radnik 3, Rad (-1) 3, Proleter 2, Napredak (-1) 1, Mačva (-1) 1.

IZ MINUTA U MINUT:

90' - KRAJ!

90' - GOOOL! STEVANOVIĆ! 3:0!

Sada je to bila sjajna saradnja Pavlovića i Lakčevića, nakon čega je poentirao Filip Stevanović za pobedu Partizana.

86' -
Neoprezan Sadik, novi žuti karton zbog "laktanja".

75' -
Dva puta zaredom u šansi Lazar Pavlović. Prvi put ga je idealno uposlio Lakčević sa boka, dok je potom lepo "osetio" prostor i Ožegović. Oba puta je izblokiran talentovani fudbaler Partizana... Na terenu je i Sadik.

68' -
Lazar Pavlović na terenu umesto Sejdube Sume. Žuti karton za Marka Nikolića zbog "lakta" nad Ognjenom Ožegovićem. 

65' - GOOOL! FILIP STEVANOVIĆ! 2:0!


Majstorija!

Spektakularan prodor "klinca" iz škole Partizana protiv nekoliko igrača Rada i savršena egzekucija na kraju, pa nakon ovog gola lakše "dišu" navijači.

62' - PREČKA!

Sada je Sejduba Suma prošao po desnoj strani i poslao oštru loptu za Ognjena Ožegovića, ali se napadaču Partizana "ne da" da postigne drugi gol na meču.

Ovaj put je udarac ostao na prečki gola Markovića koji je potom zabeležio još jednu odbranu posle šuta istog igrača, doduše nešto bezopasnijeg. Na terenu je mladi Lakčević umesto Lutovca koji dobija aplauze.


58' -
Igor Vujačić se poslužio laktom i dobio žuti karton.

57' -
Sada se Pešukić dobro ubacio po krilu i hteo da uposli Lutovca koji je ušao u sredinu, ali slaba realizacija.

53' - Stevanović!

Minijatura supertalenta Partizana, "zalamanje" dvojice igrača Rada, pa šut pored gola Markovića. I to nije bilo uopšte daleko...

51' -
Marković se dobro brani posle pokušaja Pavlovića, Partizan je jako blizu drugog gola...

48' - Zdjelar!

Indirekt za Partizan i žuti karton za golmana Markovića, nakon kog je Suma šutirao jako, bio izblokiran, da bi bolji udarac uputio Zdjelar. I to je odbranio čuvar mreže i kapiten Rada...

45+1' -
Kraj prvog poluvremena u kom je Partizan bio dovoljno dobar da ima vođstvo protiv Rada, a za sada su najviše impresionirali strelac Ognjen Ožegović i asistent Aleksandar Lutovac, koji su i pored akcije za gol imali lepu saradnju.

Izvor: MONDO/Arena


44' -
Ostao je na travi Ožegović posle starta Stjepanovića i posle izbačene lopte je dobio i karton.

38' - Velika šansa za Ožegovića i promašaj!

Ponovo je na desnom boku primio loptu Lutovac i poslao idealan pas po zemlji za Ožegovića, međutim napadač Partizana sada vrlo loše šutira pored gola. Ovoga puta deluje da je bilo ofsajda...


 37' -
Prvi žuti karton na meču dobija Goran Smiljanić.

33' -
Posle primljenog gola krenuo je i Rad napred, ali još bez upotrebljivih lopti za Trifunovića.

25' - GOOOL! PARTIZAN VODI! 1:0! OŽEGOVIĆ!

Igor Vujačić je video usamljenog Aleksandra Lutovca na desnoj strani, uputio mu je pas, a doskorašnji fudbaler Rada je poslao savršen centaršut za Ognjena Ožegovića koji se sjajno snašao u kaznenom prostoru "građevinara".

To je njegov drugi gol u ovoj sezoni...


23' -
Stevanović lepo sarađuje sa Sumom za sada i odlučio se na šut sa 17 metara, malo pored gola Markovića nakon čega su usledila četiri kornera za Partizan, doduše ne tako dobra kao onaj iz 10. minuta posle kog je bila najbolja šansa za crno-bele.

12' -
Greška pomoćnog sudije koji je digao zastavicu po prijemu lopte Sume. 


10' -
Prva šansa na meču za Vujačića i dobra intervencija Riznića, međutim sudija nije video da je trebalo da bude novi korner za Partizan. Pre toga dobar prodor Ožegovića po desnoj strani...

5' -
Lepo je Partizan presekao pas igrača Rada na sredini terena i posle saradnje sa Ožegović stigao do gola, ali na kraju su gosti uspeli da smire situaciju.

1' -
Meč je počeo.

- Igrači izlaze na teren...

- Na klupi Partizana su pored golmana Nemanje Stevanovića i Lakčević, Urošević, Smiljanić, L. Pavlović, S. Jovanović i Umar Sadik.

- Mnogo rotacija u timu Partizana za meč sa Radom, u zadnjoj liniji "ostao" je samo Strahinja Pavlović, dok su u veznom redu "zacrtani" Šćekić i Zdjelar. Prednost u odnosu na Umara Sadika dobio je Ognjen Ožegović.

- Pročitajte šta je uoči utakmice rekao trener Savo Milošević.

N   A   J   A   V   A

Posle slabijeg izdanja Partizana na gostovanju u Malatiji, gde su uprkos minimalnom porazu crno-beli prošli u plej-of za Ligu Evrope, u Humsku dolazi ekipa Rada koja je prva u ovoj sezoni Linglong Superlige ostala bez trenera.

Umesto dosadašnjeg "šefa" Bogdana Koraka, koji je podneo ostavku, tim će ove nedelje voditi njegov pomoćnik Srđan Stojčevski.

To ne menja mnogo pripremu utakmice Sava Miloševića, koji je kazao da je morao da "odmori" ekipu posle velike potrošnje u Turskoj, tako da se i ovoga puta očekuje rotiranje igrača, ali verovatno u manjoj meri nego što je to bilo protiv Napretka.

Sigurno je da u timu neće biti povređenog Bojana Ostojića, kao ni Nemanje Nikolića koji je precrtan i poslat u Vojvodinu na pozajmicu, dok ima još "par problemčića".

Videćemo da li će Partizan uspeti da se vrati na pobednički kolosek i "reprizira" odlične igre kao što je to bio slučaj sa prvom utakmicom protiv Malatije, nakon kojih su zabeležili remi u Kruševcu i poraz u Malatiji.

Pratite uz MONDO, utakmica počinje u 19 časova na TV Arena Sport 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC