• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

David Luiz: Pa kad nose XL dresove (!?)

Autor mondo.rs

Štaviše, fudbaler Arsenala kaže da zbog žutog kartona nije mogao da sruši Salaha kod trećeg gola i da je to presudilo derbi na "Enfildu".

"Ne možete uzeti to igračima, to je čist refleks", rekao je David Luiz nakon što je odličnu igru Arsenala na "Enfildu" upropastio neshvatljivom odlukom da u VAR dobu, kada samo još šume i pustinje nisu pod video nadzorom, povuče Mohameda Salaha za dres sa leđa, u čistoj gol šansi, i dovede sudiju Entonija Tejlora u bezizlaznu situaciju pred 53.298 na "Enfildu"…

...i nekoliko desetina miliona pred interfejsom.

"Kada sam se okrenuo, vidio sam da ga povlačim i povukao sam ruku", nastavio je dugogodišnji defanzivac Čelsija, koji je u godini u kojoj njegov klub nije imao pravo da dovodi fudbalere, saopštio menadžeru i bivšem saigraču Franku Lampardu da želi da pređe u redove gradskog rivala, Arsenala.



Da li rado ili teška srca, to ćemo saznati jednog dana, Lampard je ispratio Brazilca na "Emirejts", a kada ga je menadžer Unai Emeri uvrstio u startnu postavu za derbi 3. kola Premijer lige sa šampionom Evrope, nije prošlo mnogo do trenutka kada su se fanovi Čelsija sa zadovoljstvom nasmijali.

"Razgovarao sam sa Moom i rekao mi je da nije osjetio da sam ga povukao i da zbog toga nije pao, ali sada je tu VAR... Sudije mogu sve da vide, ali ne mogu da osjete snagu kojom je nešto urađeno", dodao je Luiz, kojeg je Salah deset minuta kasnije jednim potezom izbacio iz igre na polovini terena i potom rutinski doveo "redse" u vođstvo od 3:0, a sve nakon što su "tobdžije" u svim elementima igre nadigrale velikog rivala u prvom poluvremenu.

"Sudija je vidio razvučen dres, ali ja nisam siguran (u tu odluku, prim. aut). Njihova uloga nije laka, pa ne želim da se žalim, ali ako igrači nastave da igraju u XL dresovima penala će biti na svakoj utakmici", rekao je Luiz i sugerisao da je veličina Salahovog dresa dovela sudiju Tejlora u zabludu, odnosno do zaključka da je to bilo povlačenje za najstrožu kaznu.

EMERI JE SVE URADIO KAKO TREBA, ALI JE LUIZ BIO NA TERENU!


Od arbitara se godinama unazad traži da svako povlačenje, makar i na polovini terena, kažnjavaju faulom i žutim kartonom, što je Tejlor uradio i bez asistencije VAR sobe. Prosto, pomoć mu nije bila potrebna, Luiz je skrivio penal prema svim pisanim i nepisanim fudbalskim pravilima, ali…

"Sve je stvar utiska, ali ako povučete nekoga jako i usporite njegovo kretanje prema lopti, to je drugačija priča. Ovo je bio samo refleks, ništa više. On je dosudio penal i dao mi žuti karton".


Luiz, štaviše, kaže da je taj žuti karton doveo do toga da Arsenal primi i treći gol, jer - nakon što se Salah našalio s njim na sredini igrališta - nije smio da ga sruši.

"Na kraju, kod trećeg gola nisam mogao da napravim faul, jer bi moj tim bio u problemu sa desetoricom na terenu", rekao je Luiz, koji je nastupao za bolji tim na terenu do pomenutog 49. i 59. minuta.

"Sve je to uticalo na moju igru i učinilo mi posao težim. Ali, kao što sam rekao, tim se borio do kraja i stvorio dovoljno šansi da postigne još neki gol danas. Ovo je mogla da bude drugačija utakmica, međutim i dalje imamo šest bodova iz tri meča i čeka nas težak derbi sa Totenhemom. Moramo da gledamo unaprijed i pokušamo da ostvarimo pobjedu", sumirao je David Luiz prvu od vjerovatno brojnih situacija u kojima će ostaviti bez teksta i svoje i navijače drugih klubova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC