• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda na Areni iz svih uglova - sve o VAR, produkciji

Autor mondo.rs

TV Arena sport pripremila je bogat program pred večerašnju utakmicu plej-ofa za plasman u Ligu šampiona Crvena zvezda - Jang bojs.

Fudbalski meč Crvena zvezda - Jang bojs izaziva mnogo pažnje. Ulog je plasman u Ligu šampiona, novčana premija od oko 20 miliona evra, odmeravanje snaga sa nekim od najboljih timova Evrope, veliki broj igrača u "izlogu", rejting kluba...

Standardi UEFA kada je produkcija u pitanju su vrlo zahtevni i strogo definisani, a svaka greška podleže sankciji.

Televizija Arena sport pripremila je još jedan višečasovni program. Studijski program počinje već u ranim popodnevnim satima, odnosno gost Mirjane Pantić i Nikole Radočaja u 12:30 biće legenda crveno-belih Dušan Savić.

Sve do centralnog studija koji počinje u 20h uživo sa najvećeg srpskog stadiona i u kojem će predviđanja današnjeg susreta izneti Ivan Vukomanović, novinari reporteri, Jovana Guzijan, Ognjen Drašković i Nemanja Paunović razgovaraće sa mnogim zvezdašima.

Između ostalih u mikrofon Arene sport govoriće Slavoljub Đorđević, Nenad Stojanović, Zoran Filipović, Boško Đurovski, Marko Pantelić, Branko Jovičić, Dragan Džajić, dok će putem video uključenja ekskluzivno za Arenu sport pričati o eventualnom plasmanu Zvezde u Ligu šampiona, Marko Grujić i Luka Milivojević.

Utakmicu će komentarisati dvojac Nenad Milovanović i Miloš Milićević.

Takođe, regionalna sportska televizija spremila je specijalne priloge o "čuvenoj" mušemi Lige šampiona i VAR sistemu koji će danas imati premijeru u Srbiji.

Večerašnji susret srpskog i švajcarskog šampiona Arena sport će prenositi sa 20 kamera. Duel plej-ofa za Ligu šampiona produkcijski je podjednako zahtevan kao i utakmice koje se igraju u grupnoj fazi ovog takmičenja.


Izvršni producent Arena sport TV, Voja Aranđelović kaže da celokupna priprema za prenos utakmice Lige šampiona traje deset dana.

"Tokom tih deset dana mi smo u svakodnevnoj komunikaciji sa predstavnicima UEFA. Detaljno se analizira svaka sitnica, struktura stadiona, pozicija kamera, reportažnih vozila, podrška za VAR sistem. Mi smo za današnju utakmicu pripremili 12 komentatorskih pozicija kako za domaće, tako i za strane medije. Kompletna podrška vezana za monitoring je takođe zadatak produkcije Arene sport. Obezbedili smo osam reporterskih pozicija, prenos radimo sa 20 kamera plus osam dodatnih koje će se koristiti za studijski program", kaže producent Arena sport TV.

Veliki izazov biće i funkcionalnost video-tehnologije (VAR sistem) koji se večeras prvi put primenjuje na jednom srpskom stadionu.

"Imali smo dva sastanka sa ljudima zaduženim za VAR i izvršili smo tri probe, odnosno testiranja samog sistema. Sve funkcioniše kako treba. Ovakvi događaji su izuzetno zahtevni ali je istovremeno i veliko zadovoljstvo biti deo ovakvog jednog spektakla", rekao je Voja Aranđelović, izvršni producent Arene sport.


Crvena zvezda - Jang Bojs, direktan prenos na TV Arena sport od 21 čas.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC