• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa kući, Navas u Pariz: Spreman onaj transfer?

Autor mondo.rs

Iskusniji navijači Reala vjeruju da je Nejmar već na putu za Madrid. Slično se događalo i kada je dolazio Luka Jović iz Ajntrahta.

Na četiri dana do kraja prelaznog roka u La Ligi, koji ističe u ponedjeljak u ponoć, navijačima Barselone poslata je razočaravajuća poruka sa frekvencije francuskog radija "RMC Sports", dok su fanovi Real Madrida otprilike u isto vrijeme saznali intrigantne vijesti sa stranica kostarikanskog lista "La Nacion".

Vodeća francuska radio stanica objavila je u srijedu uveče da su pregovori između Barselone i Pari sen Žermena o Nejmarovom povratku na "Kamp nou" prekinuti poslije dva dana intenzivnih razgovora u Parizu, nakon što su katarski biznismeni na čelu "svetaca" odbili posljednju u nizu ponuda za Brazilca.

Ona je, tvrdi "RMC Sports" pozivajući se na pouzdane izvore, glasila ovako: 150 miliona evra, plus Osman Dembele, plus Ivan Rakitić za fudbalera, koji je prije dvije godine napustio Barsu uplatom izlazne klauzule od 222 miliona i za godišnju platu od 38 miliona evra potpisao za PSŽ.

"L'Equipe" je takođe objavio da je pred Nasera Al-Kelaifija stavljena ovakva ponuda, s tim da pariski sportski list navodi da Katalonci nisu definitivno odbijeni i da i dalje postoji mogućnost da Nejmar drugi put bude predstavljen u crveno-plavoj opremi, mada je nešto kasnije Dembele na Instagramu odgovorio jednom od španskih novinara, koji su podijelili ovu informaciju na popularnoj društvenoj mreži.

"Ne idem nigdje, 80 odsto onoga što je objavljeno u španskim medijima nije tačno", napisao je Francuz, koji je nedugo posle Nejmarovog bijega na "Park prinčeva" doveden iz Borusije Dortmund za 125 miliona evra, ali koji se slabo snašao u pokušaju da zamijeni Brazilca u moćnoj navali šampiona Španije u kojoj su ostali Lionel Mesi i Luis Suarez.

"L'Equipe" navodi da će se Nejmar vratiti u ubitačni trio već ovog ljeta ukoliko Barselona pristane na Pari sen Žermenov navodni uslov: jedna uplata od 170 miliona evra i Dembele na pozajmicu uz mogućnost otkupa ugovora u junu 2020.

Otprilike u isto vrijeme, "La Nacion" je objavio da je golman reprezentacije Kostarike i Real Madrida, Kejlor Navas, preko menadžera ugovorio sve uslove pod kojima će potpisati za Pari sen Žermen i da se u međuvremenu već pozdravio sa trenerom Zinedinom Zidanom i saigračima.

Navas, koji će u decembru napuniti 33, došao je na "Santijago Bernabeu" poslije spektakularnih nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i u narednih pet godina bio rezerva samo u prvoj i prošloj sezoni, kada su prednost imali Iker Kasiljas i Tibo Kurtoa.

Belgijanac je prvi Zidanov izbor i na startu ove sezone, dok su Pari sen Žermen jedan za drugim napustili Đanluiđi Bufon (41) i Kevin Trap (29), pa su treneru Tomasu Tuhelu ostali Alfron Areola (26) i mladići Sebastien Siboa (21) i Marćin Bulka (19).

Nejmar na utakmici Crvena zvezda - PSŽ
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Oni iskusniji, međutim, žele da vjeruju da je Navasov odlazak u Pari sen Žermen samo nagovještaj konačne Realove pobjede u trci za Nejmara, jer je predsjednik tog kluba Florentino Perez više puta u drugom mandatu "završavao" transfere velikih zvijezda tako što bi u suprotnom smjeru u potpuno odvojenim aranžmanima odlazili manje poznati ili pozajmljivani igrači Reala.

Jedan od primjera je i ljetošnji transfer Luke Jovića iz Ajntrahta za 60 miliona evra, dok su u Frankfurt prije i poslije toga poslati Omar Maskarel (1,5 miliona), Lukas Tora (3,5) i Kevin Trap (10).

golmani Pari sen Žermena 19-20 / Areola, Bulka, Inosen 18-19 / Areola, Bufon, Siboa 17-18 / Areola, Trap, Siboa 16-17 / Areola, Trap, Dešan 15-16 / Sirigu, Trap, Duše

Da li je samo Areola, poslije Bufona, dobio novog rivala za mjesto na crti ili je Navas dio novog Perezovog "galaktiko" projeka, saznaćemo relativno brzo… Ono što je i ovog ljeta potvrđeno, u Pari sen Žermenu nemaju dovoljno povjerenja u Areolu, rođenog Parižanina, koji je od mlađih kategorija u klubu i koji se od 2013. do 2016. "kalio" u Lansu, Bastiji i Viljarealu.

Od povratka u rodni grad, Areola je imao status prvog golmana samo u sezoni 2017/18, kada je zabilježio 34 utakmice u Ligi 1, 13 više nego prošle sezone.

Uglavnom, madridski "As" potvrdio je vijest koja je stigla iz Kostarike i dodao da će PSŽ platiti 20 miliona evra za osvajača tri titule prvaka Evrope i jedne šampiona Španije u bijelom dresu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC