• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Šestica" Bajerna protiv Majnca, 2 autogola Herte!

Autor mondo.ba

Aktuelni šampion Njemačke "zgazio" rivala nakon što je stigao rezultatski minus. Herta na gostovanju Šalkeu pobijedila sama sebe.

Ekipa Majnca povela je danas na Alijanc Areni protiv Bajerna, ali se domaći nisu previše uzbudili i iznervirali zbog toga.

Postepeno su dizali nivo igre i na kraju gostu "spakovali" čak šest lopti u mrežu – baš kao i prošle sezone!

BAJERN – MAJNC 6:1

Bavarci su, svakako, važili za ulogu favorita u meču sa timom koji je nakon prva dva kola držao ''bundesligaški fenjer".

Istina, već u šestom minutu su se našli u rezultatskom deficitu nakon pogotka Holanđanina Žana-Pola Betijusa koji je dobro odreagovao nakon centaršuta mladog francuskog defanzivca Ronela Pjera-Gabrijela.

Međutim, kad su domaći, za koje je prvi put u startnoj postavi zaigrao Filipe Kutinjo, našli svoju igru kojom godinama "melju" rivale, za Majnc nije bilo spasa. Mrežu gosta pogađalo je - šest različitih igrača!

Posljednji put prije meča sa Majncom, za Bajern je na jednoj bundesligaškoj utakmici pogađalo šest različlitih strijelaca u septembru 1998. godine, protiv Hanze iz Roštoka. Tad su precizni bili Efenber, Helmer, Lizarazu, Cikler, Janker i Elber.

Prvo se u 36. minutu nakon jedne "parabole" Ivana Perišića odlično snašao Bendžamin Pavar, 2:1 je pisalo na semaforu u nadoknadi ovog dijela igre, kada Florijanu Mileru nije preostalo ništa drugo nego da pogledom isprati loptu u mrežu nakon majstorski izvedenog slobodnog udarca Davida Alabe, a u drugom poluvremenu gostujuća mreža se zatresla još četiri puta.

Poslije devet minuta igre u nastavku, francuski reprezentativac "revanširao" hrvatskom za asistenciju u prvom poluvremenu, a poentirao je potom Kingsli Koman nakon kornera u 64. minutu.

Meč nije mogao da prođe a da se u strijelce ne upiše Robert Levandovski – dogodilo se to u 78. minutu, pa je sjajni Poljak već na brojci od šest pogodaka u sezoni, a sudbinu nesrećnog gosta, koji je za tri kola primio dvocifren broj pogodaka, zapečatio je mladi napadač Alfonso Dejvis, koji će u novembru proslaviti 19. rođendan.

Šalke je stigao do prve pobjede u sezoni, ali timu iz Gelzenkirhena sve su "pripremili" štoperi Herte Niklas Štark i Karim Rekik, koji su dva puta uspjeli da matiraju vlastitog golmana! Desilo se to prvo u 38. a potom i u 48. minutu, a treći gol, kojim je postavljen konačan rezultat, bio je djelo Kenija u prvom minutu sudijske nadoknade.

Za tim iz Berlina cijeli meč odigrao je srpski fudbaler Marko Grujić, dok je reprezentativac BiH Vedad Ibišević na terenu proveo 61 minut.

Poslije uvodne dvije pobjede, Frajburg je upisao i prvi poraz i to pred domaćom publikom od Kelna (1:2), a sa ''nule'' se pomjerio i još jedan novajlija Paderborn, koji je u gostima remizirao sa Volfsburgom (1:1), dok pogodaka ovog popodneva nije bilo u Leverkuzenu, u meču između Bajera i Hofenhajma, za koji je 100. meč odigrao reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Bičakčić.

BUNSDESLIGA – 3. kolo

Bajer L. – Hofenhajm 0:0

Bajern – Majnc 6:1 (2:1)
/Pavar 36, Alaba 45+1, Perišić 54, Koman 64, Levandovski 78, Dejvis 81 - Betijus 6/

Frajburg – Keln 1:2 (1:0)
/Čikos autogol 41 – Modeste 52, Škiri 90+1/

Šalke – Herta 3:0 (1:0)
/Štark autogol 38, Rekik autogol 48, Keni 86/

Volsfburg – Paderborn 1:1 (0:1)
/Brekalo 56 - Oliveira-Souza 12/

Union Berlin – Borusija D. 3:1 (1:1)
/Bilter 22, 50, Anderson 75 - Alkaser 25/

Igrano u petak

Borusija M. – Lajpcig 1:3 (0:1)
/Embolo 90+1 - Verner 39, 47, 90+3/

Nedjelja:

Verder – Augzburg (15.30)

Ajntraht – Fortuna Diseldorf (18.00)

TABELA: Lajpcig 9, Bajern 7, Volfsburg 7, Bajer L. 7, Borusija D. 6, Frajburg 6, Borusija M. 4, Šalke 4, Hofenhajm 4, Union Berlin 4, Fortuna Diseldorf (-1) 2, Ajntraht (-1) 3, Keln 3, Paderborn 1, Augzburg (-1) 1, Herta 1, Verder (-1) 0, Majnc 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC